Sommeren er perfekt til å vandre i Skjækra.

Turbeskrivelse
Parker bilen ved Lustadvatnet i Ogndalen, 40 km fra Steinkjer sentrum, og følg merket sommerløype til Norges geografiske midtpunkt. Du får noen bakker i starten, men terrenget blir snart slakt og meget turvennlig inn i fjellheimen. Skjækerhytta ligger ca 1 km fra midtpunktet. Fra parkeringen og fram til hytta er det 10 km og tar ca. 2,5 timer (gangtid). Ta gjerne en avstikker til Norges geografiske midtpunkt.

Skjækerhytta
Skjækerhytta tilhører Snåsa Fjellstyre og ligger ved den nordvestre enden av Skjækervatnet med Skjækermassivet i sørøst. Fra hytta er det flott utsikt over Skjækervatnet og mot Snåsas høyeste fjelltopp; Skjækerhatten – 1139 m.o.h.

Skjækerrosstu
Etter en god natt søvn går turen videre til Skjækerosstu som ligger i sørenden av Skjækervatnet. Man kan velge å gå på den vestre siden av Skjækervatnet eller kombinere denne turen med en topptur og gå på den østre siden av vatnet. Fra Skjækerhytta og Skjækerosstu er det en fin dagstur opp til både Skjækerhatten og Løysmundhatten.

Steinkjer kommuneskoger – Ogndalsbruket KF leier ut Skjækerosstu, med Blåfjella – Skjækerfjella nasjonalpark som nærmeste nabo. Hytta ligger ved utløpet av Skjækervatnet. Her er det utsikt mot vatnet, Skjækerhatten og nasjonalparken. Rolige slake lier omkranser hytta mot vest, nord og øst, og noe brattere utfordringer mot sør. Kort sagt turterreng som passer de aller fleste.

Lågvassbu
Du kan også velge å benytte Lågvassbu som ligger like ved Lågvatnet mellom Skjækerosstu og Mokk gård, en times gange fra Skjækerosstu og Skjækerhytta.

Når du skal hjem kan du velge å gå til parkeringsplassen ved Lustadvatnet eller gå ned til Mokk gård, 11 km. Landskapet her er slakt og fint å gå i, den siste delen ned til Mokk har noen bakker. Her kan du spise en god middag og ta en ekstra overnatting. Mokk gård tilbyr transport tilbake til bilen.

Praktisk informasjon:
3 dagers tur.

Pris:  fra1400 kr
Ekstra natt: 750kr eller 650 kr

Prisen inkluderer: Leie av hyttene i to netter.

Skjækerhytta har 4 sengeplasser.
Skjækerosstu har 8 sengeplasser.
Lågvassbu har 6 sengeplasser.

Hyttene er fullt utstyrt på kjøkkenet. Det er puter og dyner til antall sengeplasser i Skjækerosstu og Lågvassbu. Ta med sengeklær/sovepose. I Skjækerhytta er det madrass og puter, men her må man ta med sovepose.

Å fiske i vannene er gratis.

Bestilling og skreddersydd tilbud:
Visit Innherred
Tel.: +47 74 40 17 16
E-post: post@visitinnherred.com

Booking av hytter: www.inatur.no

Kjøp kart i webshoppen vår:

Vandrepakke: Fra Hytte til Hytte i Skjækra
Turkart Skjækra
Norges Midtpunkt