Er du på jakt etter god lokalmat fra Innherred? Ta deg tid til å besøke noen av de mange koselige gårdsmatutsalgene på Innherred.

Vi har laget en oversikt til deg slik at du kan planlegge neste stopp på reisen!

Lokalmat fra Innherred

Kun en time nord for Trondheim bugner det av lokalmatbutikker!

Levanger er landets tredje største landbrukskommune og Den Gyldne Omvei er viden kjent for sine lokalmat-skatter. På Innherred er det gode forhold for dyrking av grønnsaker og korn og produksjon av kjøtt og meieriprodukter av god kvalitet. Du finner mange bedrifter som sørger for kortreist ost, kjøtt, frukt og grønt i butikkene.

God Mat Lokalt som ligger på Røra ved inngangen av Den Gyldne Omvei sørfra med de beste lokalproduserte mat- og drikkevarene fra Trøndelag. I butikken bugner det av varer fra over 70 mat- og drikkeprodusenter – på én salgsarena.

Gårdsmat

Fråts i grønnsaker i alle farger og fasonger, dyrket under trøndersk himmel på Ystgård Gartneri på Inderøy eller Sæther gård i Levanger. Mikkelhaug i Levanger er Norges nordligste epleprodusent og produserer deilig økologisk eple – og fruktjus. Den kan kjøpes i gårdsbutikken på Mikkelhaug, lokale butikker og restauranter. Gangstad Gårdsysteri bruker melk fra egne kyr når de produserer den kjente og høyt premierte Gangstad osten og gårdsisen.

Flere restauranter og spisesteder utnytter de lokale råvarene og finner sin egen måte å utnytte ressursene på, gourmet-restauranten Experience på Bjerkem har 98% lokale råvarer og bruker mye av sin tid til å hente inn gode økologiske råvarer.

Nedenfor ser du vår liste over gårdsmatutsalg på Innherred – her finner du lokalproduserte oster, ureist kjøtt, ferske egg og forfriskende vertskap i trivelige omgivelser. Noen steder er selvbetjent, andre steder kan du attpåtil få maten servert – ta deg tid til en pust i bakken!

GÅRDSMATUTSALG PÅ INNHERRED