Er du på jakt etter god lokalmat fra Innherred? Ta deg tid til å besøke noen av de mange koselige gårdsmatutsalgene på Innherred.

Vi har laget en oversikt til deg slik at du kan planlegge neste stopp på reisen!

Lokalmat fra Innherred

Det er gode forhold for lokalmat på Innherred! Levanger er landets tredje største landbrukskommune og Den Gyldne Omvei er viden kjent for sine lokalmat-skatter. På Innherred er det gode forhold for dyrking av grønnsaker, korn og dyrefôr og det er en rekke foredlingsbedrifter som sørger for kortreist ost, kjøtt, frukt og grønt i butikkene.
God Mat Lokalt som ligger på Røra ved inngangen av Den Gyldne Omvei sørfra med de beste lokalproduserte mat- og drikkevarene fra Trøndelag. I butikken bugner det av varer fra over 50 mat- og drikkeprodusenter – på én salgsarena.
Innherred er perfekt som dagstur fra Trondheim

Gårdsmat

Fråts i grønnsaker i alle farger og fasonger, dyrket under trøndersk himmel på Ystgård Gartneri på Inderøy eller Sæther gård i Levanger. Mikkelhaug i Levanger er Norges nordligste epleprodusent og produserer deilig økologisk eple – og fruktjus. Den kan kjøpes i gårdsbutikken på Mikkelhaug, lokale butikker og restauranter. Gangstad Gårdsysteri bruker melk fra egne kyr når de produserer den kjente og høyt premierte Gangstad osten og gårdsisen.

Flere restauranter og spisesteder utnytter de lokale råvarene og finner sin egen måte å utnytte ressursene på, gourmet-restauranten Experience på Bjerkem har 98% lokale råvarer og bruker mye av sin tid til å hente inn gode økologiske råvarer.

Markens grøde på Ystgård Gartneri, Inderøy - Foto: Lena Johnsen

Nedenfor ser du vår liste over gårdsmatutsalg på Innherred – her finner du lokalproduserte oster, ureist kjøtt, ferske egg og forfriskende vertskap i trivelige omgivelser. Noen steder er selvbetjent, andre steder kan du attpåtil få maten servert – ta deg tid til en pust i bakken!

GÅRDSMATUTSALG på INNHERRED

Levanger

Mikkelhaug Gård
Saft og bærprodukter, egg – selvbetjening

Munkeby Herberge
Kaker, egg, spekemat – kafé

Munkeby Mariakloster
Ost – Selvbetjening

Sæther Gård
Geleer, pølser, kjøtt

Røstad Øvre
Grønnsaker og kjøtt av høylandsfe

Inderøy

Ystgård gartneri
Grønnsaker

Gulburet
Brød, kjøtt, bakverk, øl og mye annet – kafé

Gangstad gårdsysteri
Ost, is, kjeks, kjøtt, Kombucha

Berg Gård
Spekemat, koteletter, karve og mye mer

Inderøy Gårdsbryggeri
Øl og cider

Øyna
Spekemat og kjøttprodukter

Inderøy Slakeributikk
Spekemat, kjøttprodukter, pølser, kjøttsuppe og Sodd

Steinkjer

Chef mathall
Grønnsaker, kjøtt, krydder og øl – kafé

Best Western Tingvold Park Hotel
Leverpostei og fleskpølse

Ulven Gård
Grønnsaker, poteter og blomster

Mære Landbruksskole
Juice, poteter, gulerøtter og egg

Bøla
Salg av produkter fra lokale aktører og kortreist mat på menyen

Snåsa

Hyllan Hjemmebakeri
Lefse, kjeks, skjenning og andre lokale produkter

Foto: Lena Johnsen

Utvalgte restauranter og spisesteder med lokale råvarer

De aller fleste spisestedene på Innherred sverger til en stor andel lokale råvarer. Vi har likevel valgt å løfte frem seks ulike spisesteder som er helt unike på sitt vis.

  • Experience @Bjerkem: Guourmetrestaurant i sjarmerende lokaler på Kulturgården Bjermen i Steinkjer. Maten er laget av lokale, økologiske råvarer av michelen-kokk Kim Tore Sjøbakk. 6-16 retters smaksmeny med- og uten vinpakke.
  • Munkeby Herberge: Koselig gårdskafé og butikk 6 km fra Levanger sentrum. Lunsj- og suppemeny. Egen festmeny for grupper.
  • Øyna: Restaurant med lokale råvarer og meny basert på råvaretilgang. Magisk utsikt og lave skuldre. Perfekt for bryllup!
  • Gulburet: Gårdskafé med hjemmerbrygget øl, heimbaka brød og lefse samt andre lokale produkter.
  • Seterbygda Snåsa: I Snåsa er ca 15 setrer åpen hver sommer. Her får du smake på ekte seterprodukter, oppleve seterlivet og hos noen setrer kan du kjøpe med deg produkter hjem.
  • Bølareinen: Kafé med blandt annet lokalprodusert ost og flere retter med lokalt reinkjøtt på menyen.

Du vil kanskje også like