Geocaching – spennende jakt etter små skatter i naturen er en aktivitet som passer for alle! Vi viser deg veg!

Enten du er ensom forretningsreisende med kjedelige kvelder, par på aktiv ferie eller småbarnsfamilie på reisefot er geocaching en fin måte å oppdage nye områder, flott natur og spennende områder. Vi forklarer deg hvordan du kommer i gang!

Geo-hva for no?

Geocaching er en internasjonal aktivitet, og kan på sett og vis sammenlignes med orientering. Forskjellen er at man finner postene ved hjelp av GPS, og at man leter etter poster, kalt «cacher» (kæsj på norsk). Informasjon om alle cachene ligger på nettstedet geocaching.com.

Hvor starter jeg?

Last ned Geocaching appen  – denne er i utgangspunktet gratis, og man finner mange cacher uten å betale noe. Ved oppgradere til premium medlemskap, får man tilgang til flere cacher og mange nyttige tileggsfunksjoner. Pris fra ca 50 kr.

På kartet under fra geocaching.com ser man oversikt over cacher på Innherred – her er det mange!

Bogn Mega trail – noe for alle!

I et stort naturskjønt området på grensa mellom Steinkjer, Namdalseid og Namsos ligger Bogn. Her har en gjeng ihugga geocachere (Odins Ravner og HYP’er Gjengen) i samarbeid med Statskog laget geocachetrailen Bogn Mega Trail.

De ønsker å ta deg inn i dette flotte turområdet, enten med bil, sykkel, til fots, med kano/kajakk eller klatring for å finne en av de 1001 cachene som hører til løypa. Med i trailen er også en vakker geoart: «Ravnen».

Bogn friluftsområde består av skog- og myrområder, fjell, fiskevann, rasteplasser, kulturskatter og gammel historie. Området har et rikt dyre- og fugleliv. Det finnes flere overnattingsmuligheter; noen koier er gratis å benytte, mens større hytter kan leies. Det er også flotte muligheter for jakt og fiske. Se www.inatur.no for hytteleie, og www.statskog.no for jakt-/fiskemuligheter.

Dette er en løype som skal passe for alle, også for mindre barn!

Selv om mange av cachene har blyant, ta likevel med egen. Ta gjerne med en blyantkvesser også og hjelp oss å holde skrivesakene i orden.

Les mer om Bogn Mega Trail (må ha premiummedlemskap for å åpne lenke)

Geocachelog - Foto: Bodil Skjevik‎

Geocachelog – Foto: Bodil Skjevik‎