Innherred har mye å tilby på høsten. Enten du trives best utendørs eller du liker deg inne når høsten kommer vil du finne noe som passer nettopp deg!

Nå har høsten kommet krypende på Innherred og sommersesongen er over for denne gang. Mange bedrifter har nå endret sine åpningstider, og noen har stengt dørene til neste sommersesong. Her gir vi deg oversikt og inspirasjon.

Reiseruter på Innherred i høst

La oss inspirere deg til høstopplevelser på Innherred. Vi har satt sammen 4 reiseruter for deg som liker kultur g historie, mat og matopplevelser og natur- og friluftsliv!

Vandring

For deg som liker å være ute, så er Innherred et eldorado for uteaktiviteter i høst, det være seg vandring i fjellet eller kortere vandreturer, fiske og kanopadling.
Det er mange turmuligheter på Innherred. Velg mellom lange fjellturer, korte toppturer eller historiske vandreruter – la oss vise deg litt av det som finnes i kommunene på Innherred.

Snåsa Fjellstyre har 12 utleiehytter som ligger attraktivt til i fjellet som gode utgangspunkt for jakt, fiske og fjellvandring både sommer og vinter. Dette er selvbetjente hytter som må bestilles før du drar på tur. Kan bestilles på Inatur.no

Steinkjer kommuneskoger – Ogndalsbruket KF har 3 egne hytter til utleie i alle årstider. Hver hytte er fullt utstyrt! Kan bestilles på inatur.no

Hva med å gå fra hytte til hytte i Skjækra? Opplev skikkelig villmark med fjell, fiskevann og turmuligheter.

Opplev Innherred på sykkel

Innherred har et fantastisk kulturlandskap og vakker natur med korte avstander og mange spennende steder å besøke selv om sommeren nå er over – bli med på tur du også! Anbefaler å oppleve Innherred med EL-sykkel, en fin måte å oppleve Innherred på. Du får opplevelsen av å sykle, men slipper å slite deg helt ut. Rekkevidden blir lengre og du får opplevd mer.
Hva med å gjøre en helg ut av det med Borgenfjorden Rundt med overnatting? Mange velger også å utforske Ytterøy – Trondheimfjordens perle fra sykkelsetet?

Kano og kajakk

I sommer har det vært mange som har leid kano og padlet i Ogna, Steinkjer. Det er enkelt, trygt og en nydelig elv å padle.
Snåsavatnet er et annet vann som er fint å utforske og det er merket 5 startsteder for padling rundt vannet. I artikkelen nedenfor gir vi deg noe tips til hvor du kan padle på Innherred. Du kan velge mellom ferskvann eller saltvann.

Den Gyldne Omvei

Opplev det beste Norge har å by på av lokalmat og vertskap! Opplev lokale gårdsbutikker, kunst og natur langs Den Gyldne Omvei.
Vegstrekningen Den Gyldne Omvei går gjennom vakkert kulturlandskap i Inderøy og aktørene langs ruten tilbyr mat, kunst- og kulturopplevelser, der både tradisjon og nyskaping er ivaretatt.

Museum på Innherred

Liker du å gå på museumsbesøk anbefaler vi et besøk til Saemien Sijte – Sørsamisk Museum og kulturhus på Snåsa, Nils Aas Kunstverksted i Straumen på Inderøy, Egge Museum i Steinkjer, Stiklestad Nasjonale Kultursenter i Verdal eller Levanger Fotomuseum. La deg forbause, fortrylle og bli inspirert av ett eller flere museumsbesøk på Innherred i høst! Vi gir deg oversikten her.

Koselige kafeer

Dersom du trives best innendørs er det mange utrolig koselige kafeer og butikker å velge mellom.  Hva med herlig kaffe og smakfulle fristelser i form av fersk gjærbakst på Marens bakeri i Straumen, i Inderøy? Eller Gulburet som har eget bakeri og hvor kafeen over gårdsbutikken er innredet som et koselig museum….
I Steinkjer kan du med fordel legge turen innom en av de mange koselige butikkene før du slår deg ned med litt drikke og «byens beste kanelsnurrer» på Chef.
I Levanger anbefaler vi en tur innom Munkeby Herberge hvor de har kafe og gårdsbutikk i den gamle mastua fra 1828. Liker du spreke farger og USA på 50-tallet bør du ta turen innom Pick up cafè hos Kortmans Lysfabrikk i Vuddudalen, Levanger. Et spennende sted for du finner mye forskjellige ting. I Levanger sentrum finner du også koselige kafeer, f.eks Nabo’n i Nerby’n.

Barn og familieaktiviteter

De fleste av aktivitetene vi har nevnt ovenfor kan du selvfølgelig gjøre sammen med familien din. Men her trekker vi frem noen aktiviteter som er barn – og familieorientert.
Egge Museum holder åpent i høstferien 5. – 9. oktober

HVA SKJER PÅ INNHERRED?

Se hva som skjer i vår arrangementkalender.

Overnatting

Innherred har et variert tilbud for overnatting. Uansett om du vil bo rolig til ved vannet eller mer sentralt nær sentrum er det svært korte avstander mellom de ulike tilbudene på Innherred.