Innherred har mye å tilbyd også på høsten.
Enten du trives best utendørs eller du liker deg inne når høsten kommer vil du finne noe som passer nettopp deg!

Nå har høsten kommet krypende på Innherred og sommersesongen er over for denne gang. Mange bedrifter har nå endret sine åpningstider, og noen har stengt dørene til neste sommersesong.

Uteaktiviteter

For deg som liker å være ute, så er Innherred et eldorado for uteaktiviteter i høst, det være seg vandring i fjellet eller kortere vandreturer, fiske og kanopadling med mye mere.

Car walks – kortere vandreturerI gapahuken på Finnheimen, Røra på Inderøy Foto: Steinkjerfotografen

Dersom du ønsker kortere vandreturer, anbefaler vi at du legger turen til Gulburet – husk å bestille matpakke på forhånd. Her kan du vandre langs kysten ved å følge kulturstien langs Børgin helt ned til Straumen. Om ønskelig kan du gå videre til Øyna.
Eller hva med en tur opp til Roaldsteinen i Snåsa, med fantstisk utsikt over Snåsavatnet. I Levanger er Skallstuggu et fantastisk utgangspunkt for vandreturer i fjellet, f eks Hårskallen.
Les mer om vandring på Innherred

FjellturerIsmenningen Lodge og Hytteutleie - vakker beliggenhet ved innfallsporten til Blåfjella/Skjækerfjella Nasjonalpark og perfekt for møter, samlinger eller bare leie hele hytten for kos og hygge

 

Snåsa Fjellstyre har 12 utleiehytter som ligger attraktivt til i fjellet som gode utgangspunkt for jakt, fiske og fjellvandring både sommer og vinter. Dette er selvbetjente hytter som må bestilles før du drar på tur. Kan bestilles på Inatur.no

Steinkjer kommuneskoger – Ogndalsbruket KF har 3 egne hytter til utleie i alle årstider. Hver hytte er fullt utstyrt! Kan bestilles på inatur.no
Hva med å gå fra hytte til hytte i skjækra?

Sykkel på Innherred

På sykkeltur forbi Røli
Innherred har et fantastisk kulturlandskap og vakker natur med korte avstander og mange spennende steder å besøke selv om sommeren nå er over – bli med på tur du også! Anbefaler å oppleve Innherred med EL-sykkel, en fin måte å oppleve Innherred på. Du får opplevelsen av å sykle, men slipper å slite deg helt ut. Rekkevidden blir lengre og du får opplevd mer.
Hva med å gjøre en helg ut av det med Borgenfjorden Rundt med overnatting? Mange velger også å utforske Ytterøy – Trondheimfjordens perle fra sykkelsetet?

Les mer om sykkel på Innherred.

Fiske

Snåsafjell Fiske -Foto Olgeir Haug Innherred har mye å by på når det gjelder fiske. Du kan fiske i Trondheimsfjorden fra land eller fra båt. Eller du kan fiske i de mange og fiskerike vannene i Levanger, Verdal, Inderøy, Steinkjer eller Snåsa.
En super helgeaktivitet for store og små kan være å ta turen til Ogndal og fiske gratis på Ongdalsbruket – Steinkjer komuneskoger KF’s eiendom. Her kan du vandre i Skjækra, overnatte i utleiehytte i terrenget eller kjøre helt frem til hytta og legge ut på tur i nærområdet.

Ønsker du guidede fiskeopplevelser, kan vi anbefale Catch and Eat med Go Fishing 

Se her for oversikt over Fiske på Innherred

KanoKanotur i Ogna

Å padle nedover Ogna kan også varmt anbefales. Lei kano, årer og vester og velg selv hvor dere vil starte og slutte av turen. Book kano her.

 

Grotting og Gruvetur på Mokk GårdGruve 2x1

I nærheten av gården er det kalksteinsgrotter og kobbergruver fra 1700-tallet. Disse er verdt er besøk. Mokk Gård tilbyr guidede turer til grottene og gruvene og de stiller med det utstyret dere trenger. Er dere en gruppe på tur kan dere  unne dere en helg med litt opplevelser og vandring rundt på Mokk gård og få maten servert – mulighetene er mange!
Mokk kan også leies for selvhushold – Kårhuset passer for 1-2 familier med 5 soverom med til sammen 9 senger. Hovedhuset passer for flere familier i lag, der har vi tolv soverom med til sammen 30 senger.

Endrede Åpningstider etter sommersesongen

Den Gyldne OmveiInderøy- Foto Steinar Johansen

Se her for oversikt over de forskjellige åpningstider langs Den Gyldne Omvei. Vær obs på at noen har innskrenket sine åpningstider, mens andre bare tar imot besøk ved forhåndsbestilling. Markens Grøde – langs Den Gyldne Omvei er 7. oktober i år. Se her for program.

Egge Museum

Holder nå stengt frem til neste sommersesong, men Egge Museum har mye å by på for grupper gjennom hele året, det være seg turistbusser eller lag og foreninger på utflukt. Dette må forhåndsbestilles, og museet er alltid smidige med å tilpasse turer til kundens behov og ønsker. Eggeomerådet er også et vakkert omeråde for vandring, som f.eks  Sigridstien eller hva med Eggeskogen med avstikker til Østbyfossen

Stiklestad Nasjonale KultursenterStiklestad; Hallgjerd og Illuge Foto: Janne Amalie Svit

Stiklestadsommer er over for i år, men tar gjerne imot grupper og besøkende hele året og har en rikholdelig opplevelsesmeny. Ta kontakt for mer informasjon.

Setrene i Snåsa

På Innherred har vi mange setrer og de er nå stengt for denne sesongen. De første setrene åpner sine dører neste år i juni. Mange tar likevel imot grupper på forhåndsbestilling. Se her for informasjon om setrene i Snåsa og Hatlingsetra i Steinkjer.

Gravfelt og HelleristningerBølarein

Innherred har en sentral plass i norsk historie og er spesielt rik på fornminner som gravfelt og helleristninger. Benytt deg av sykkel eller bil og planlegg en historisk tur i vakker natur. OBS: Bøla kafe ved Bølareinen er nå stengt etter sommersesongen, men tar gjerne imot grupper på forhåndsbestilling..

aktiviteter innendørs

Lekeland og Laserland

Har du barn med deg, så vil barna sette pris på en tur innom Lykkeland , regionens første og eneste. Slapp av i kafeen der, mens barna blir kvitt overskuddsenergien sin på de mange lekeaparatene.

Laserland på Lykkeland er en spennende og morsom aktivitet passende for alle i alderen 8-100 år. Et spill fyllt med adrenalin og spenning. Er du klar for kamp?

Barnelek på Lykkeland

BadelandVannlykke Dampsaga

Ønsker å svømme, men det er nå for kaldt til å ta en duppert i sjøen? Da passer det godt med et besøk til Dampsaga Bad og Gym, et komplett svømmeanlegg for hele familien.

 

MuseumNils Aas kunstverksted, Inderøy, Gyldne Omvei

Hvis museumsbesøk er mer din greie, så anbefaler vi et besøk til Saemien Sijte – Sørsamisk Museum og kulturhus på Snåsa, Nils Aas Kunstverksted i Straumen på Inderøy eller Levanger Fotomuseum.

Koselige kafeer

Dersom du trives best innendørs er det mangen utrolig koselige kafeer og butikker å velge mellom.  Hva med herlig kaffe og smakfulle fristelser i form av fersk gjærbakst på Marens bakeri i Straumen, Inderøy? I Steinkjer kan du med fordel legge turen innom en av de mange koselige butikkene før du slår deg ned med litt drikke og «byens beste kanelsnurrer» på Chef – Nord-Trøndelag’s første og eneste mathall. Eller hos Cafe Hjerteknekten som serverer byens beste boller.

Kortmanns Lysfabrikk og Pick-Up DinerPick-Up Diner 2 hos Kortmans Lysfabrikk

Nå når høstmørket kommer kan det bli stemning av lyslykter, og på Kortmans i Vuddudalen i Levanger har de et stort utvalg av fine lys til alle anledninger. Deres Pick-Up Kafe har også blitt en attraksjon i seg selv med amerikansk inspirert 50-talls pastell innredning og burger meny.

Overnatting på InnherredSTrømnes - oldefars hus, langs den gyldne omvei

Innherred har et variert tilbud for overnatting. Uansett om du vil bo rolig til ved vannet eller mer sentralt nær sentrum er det svært korte avstander mellom de ulike tilbudene på Innherred. De fleste overnattingssteder er for det meste helårsåpne.

 

Velkommen til Innherred i høst!!