Center map
Traffic
Bicycling
Transit

Inderøy Kommune befinner seg på Innherred i Nord-Trøndelag, bare en time nord for Trondheim.

Inderøy har ett av landets flotteste kulturlandskap, som i samspill med sjøen og det spesielle Inderøylyset, har inspirert billedkunstnere og forfattere i mange hundre år. Inderøy strekker seg fra E6 over den frodige halvøyen i Trondheimsfjorden via Skarnsundet til Mosvik på Fosenhalvøya. Kommunesenteret Straumen har fått navnet etter en av de sterkeste tidevannstrømmene i landet – i sundet mellom Trondheimsfjorden og Borgenfjorden.

Blant trehusbebyggelsen finner vi matbutikk, frisør, jernvareforretning og blomsterbutikk. Det vesle rødmalte 1700 – talls huset Klokkarstu ligger her, sammen med Nils Aas Kunstverksted, Internett-kafeen e@ og Jostu Lysstøperi. Den gamle Rødbrygga forteller også sin historie til restaurantgjestene.

I Mosvik sentrum finner du bl.a Mosvik Brygge, Jekta Fjordstue, frisør og dagligvarebutikk. Det frodige jordsmonnet og den høye himmelen over Inderøy gir utmerkede råvarer til småskalaproduserte matvarer. Inderøysodd som produseres på Straumen, er en avholdt variant av den trønderske tradisjonsretten.