Hvis du trenger informasjon og råd om hvordan du skal forholde deg til koronaviruset (COVID-19) på Innherred og ellers i Norge, finner du oppdatert informasjon på sidene under.

Folkehelseinstituttets nettsider

Coronavirus

European Centre for Disease Prevention and Control

World Health Organization

116 117

Har du symptomer som feber, sår hals, smerter i brystet og problemer med å puste, hold deg hjemme eller på hotellrommet og kontakt fastlegen din eller legevakten på telefon 116 117, for å få informasjon om hva du skal gjøre videre. VEILEDER fra Folkehelseinstituttet: https://www.helsedirektoratet.no 

Ekstraordinære tiltak på Innherred

Samfunnet begynner smått å åpnes opp ytterligere. Gjeldende fra 7.mai økes anbefalt størrelse på grupper i privat sammenheng fra 5 til maks 20 personer, forutsatt at man kan holde minst 1 m avstand. Det åpnes opp for møter og konferanser igjen og den nye veilederen klargjør at det er regelen for 1 m avstand mellom deltakerne som gjelder og ikke antallsgrensen på 50 personer. Denne 1 m avstanden gjelder også fortsatt for restaurantbesøk.

Mange av  restauranter, overnattingssteder, gårdsbutikker o.l på Innherred har forsiktig åpnet sine tilbud Barnehager er nå åpne og skoletrinn 1-4 er tilbake i skolen. Klassetrinn 5-10 og videregående skoler kan begynne på igjen fra 11. mai.

Arrangement med inntil 50 personer
Arrangement på offentlig sted tillates med inntil 50 personer, der delatkerne kan holde minst 1 m avstand til hverandre  og der det er en ansvarlig arrangør.
Festivalsommeren er altså avlyst i år for store arrangement som Spelet om Heilag Olav, Steinkjerfestivalen, Vømmølfestivalen etc. Dette forbudet gjelder foreløping til 1. september, men det indikeres at det kan komme en avlapning fra 15. juni hvor man kan ha arrangement for intil 200 personer.

Utenlandsreiser
Frarådes fortsatt. Personer som har vært i utlandet, må i karantene ved hjemkomst. Men karantene plikten er endret fra 14 til 10 dager.

Fra 1. juni
Serveringssteder som ikke selger mat kan åpne, så lenge de kan holde regelen om avstand på minst én meter.
Fornøyelsesparker kan åpne.

Fra 15. juni
– Det åpnes for arrangementer med opptil 200 personer.
– Intensjon om å åpne treningssenter,  badeland og svømmehaller generelt for publikum, forutsatt at helsemyndighetene i samarbeid med bransjene har kommet fram til forsvarlige smitteverntiltak.

Mye skjer raskt for tiden og vi anbefaler å sjekke nettstedene til virksomhetene på Innherred for oppdatert informasjon.

Les om ruteendringer hos ATB (klikk på bildet)

ATB buss

Den Norske Turistforening 

Fra 1. mai åpner DNT-hyttene gradvis opp og enkelte turer gjennomføres. Men den ekstraordinære situasjonen krever at gjester bestiller på forhånd og følger smittevernreglene. Les mer her…

Nord-Trøndelag Turistforening holder sine hytter stengt ut mai, med unntak av Svarttjønnbua på Steinkjer blir åpnet for kaffe- og vaffelsalget igjen. Les mer her….
Se også: https://www.tt.no/ 

Informasjon om karantene på flere språk: 

https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/rad-til-personer-som-er-smittet-eller-har-vart-utsatt-for-smitte/informasjon-om-hjemmekarantene-og-isolasjon-pa-ulike-sprak/  

Avinors flyplasser

28.4 fremdeles stengt for utenlandske statsborgere uten oppholdstillatelse:
https://avinor.no/en/information-in-connection-with-the-coronavirus-covid-19/

Statskog stenger utleiehyttene sine over hele landet 

27.4: Forlenger stegningen ut mai, men håper på åpning i juni.

Steinkjer Kommuneskoger – Ogndalsbruket

Steinkjer kommuneskoger åpner utleiehyttene fra 30.04, men foreløpig ikke via Inatur. Er du interessert i å leie hytte tar du kontakt på tekstmelding til 95029501 eller via epost til pal.malmo@steinkjer.kommune.no
Det vil alltid være et opphold på tre dager mellom hvert utleie.

Snåsa Fjellstyre

ønsker å følge myndighetenes pålegg – oppfordrer alle utenombygdes til å avbestille bestilte hytter for å hindre spredning av coronoa. Innbyggere bosatt i Snåsa ar mulighet til å leie hyttene.

Åpningstider under coronapandemien

Under kan du sjekke forskjellige åpningstider hos restauranter og andre tilbydere her på Innherred