Ved porten til Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark kan du boltre deg i vakker natur. Alene eller med familie og venner – isfiske er en morsom aktivitet vinterstid

Steinkjer Kommuneskoger – Ogndalsbruket KF og Snåsa Fjellstyre har hytter du kan booke ved porten til  Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark og Norges geografiske midtpunkt. Hyttene har flott beliggenhet med tilgang på fiskevann og turområder like utenfor. I vannene er det godt med ørret og røye av svært god kvalitet og gode forhold for isfiske.

Isfiske i Skjækra. Foto: Steinkjer kommuneskoger

Hytter

Steinkjer Kommuneskoger – Ogndalsbruket KF har to hytter i området, Lågvassbu og Skjækerosstu, mens Snåsa Fjellstyre har en, Skjækerhytta.

Skjækervatnet, et godt fiskevann ligger like ved Skjækerosstua og Skjækerhytta. Lågvatnet ved Lågvassbu anbefales også. I tillegg er det mange små vann i området hvor du kan prøve fiskelykken. Det er isborr på Skjækerhytta og Lågvassbu, men ikke isfiskeutstyr. Det er ikke isborr på Skjækerhytta.

Porten til Blåfjella – Skjækerfjella Nasjonalpark

På vei til hyttene passerer du Norges geografiske midtpunkt. På østsiden av Skjækervatnet går grensen til Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark. Nasjonalparken er en av de største i Norge og landskapet varierer fra mektige skogdaler til høyfjell. Dette kan innby til flotte langrennsturer. Tips til en dagstur kan være Skjækerhatten og turen rundt Løysmundhatten.

Å komme seg til hyttene

Adkomst fra Steinkjer sentrum:
40 km til parkeringen ved Lustadvatnet
12 km i terrenget til Lågvassbu
15 km i terrenget til Skjækerosstua
9 km i terrenget til Skjækerhytta

Det er vintermerka løype fra parkeringen ved Krokbekken og inn til Lågvassbu via Norges geografiske midtpunkt. Til Skjækerostu er det vintermerka løype inn til Skjækervatnet og derfra følges landet ned til hytta. Skjækerhytta ligger 1 km fra midtpunktet, i den nordvestre enden av Skjækervatnet. Det kjøres spor til midtpunktet i helgene, men med forbehold om været. Vi oppfordrer til å bruke ski og evt hunder inn til hyttene, men kan formidle kontakt for transport. Husk å ta med kart og kompass og evt GPS.

Praktisk informasjon

3 dagers tur (2 overnattinger)
Pris: fra 1400 kr.  Ekstra natt: fra 700 kr pr. natt

Skjækerostu: 8 sengeplasser
Lågvassbu: 6 sengeplasser + 4 sengeplasser i åpen del.
Skjækerhytta: 4 sengeplasser.

Hyttene har fullt utstyrt kjøkken. Det er puter og dyner til antall sengeplasser i utleiedel i Skjækerrosstu og Lågvassbu. I åpen del på Lågvassbua må sovepose være med. Ved overnatting i Skjækerhytta må en også ha med sovepose.
Det er hundebur og isborr på hyttene til Steinkjer Kommuneskoger.

Prisen inkluderer: Leie av hele hytta i to netter. Fiske i vannene er gratis i Steinkjer kommune.
Transport er ikke inkludert i prisen, men utføres av selvstendig næringsdrivende med egne løyver.

For informasjon og bestilling:

Visit Innherred Tel.: +47 74 40 17 16
Email: post@visitinnherred.com
Booking av hytter på www.inatur.no

Du vil kanskje også like

Center map
Traffic
Bicycling
Transit