Isfiske er en morsom aktivitet om vinteren uansett om man drar på tur alene eller sammen med familie og venner. Innherred har mange flotte vann å fiske i.

Her gir vi en oversikt over hvor du kan dra på isfiske på Innherred i Trøndelag, bare 1 time nord for Trondheim.

Steinkjer Kommuneskoger – Ogndalsbruket KF har hytter du kan leie i Skjækra, porten til Blåfjella – Skjækerfjella nasjonalpark og Norges geografiske midtpunkt. Hyttene har flott beliggenhet med tilgang på fiskevann og turområder like utenfor. I vannene er det ørret av svært god kvalitet.

Snåsa Fjellstyre har hytter i Snåsafjella og ved å kjøpe et fiskekort kan du fiske i nærmere 2000 vann og elver. Ørret er den vanligste fiskearten, men det er også røye i en del vann. Snåsa Fjellstyre har også laget en liste med isfisketips som du kan lese.

Hvis det legger seg is på Snåsavatnet er det flott og fiske der. I sørenden av Snåsavatnet ligger Føllingstua Camping. Her kan du bo i hytte, mens du tilbringer dagene på vannet hvor du prøver å lure ørreten og røya på kroken. Snåsavatnet er kjent for sin storørretbestand. Er du heldig og treffer på røyestimer kan man få mange røyer på en gang.

Ønsker du å fiske i Mokkavatnet i Ogndalen, Steinkjer er Mokk Gård et flott sted å overnatte og spise.

Andre vann hvor du kan prøve fiskelykken i er Leksdalsvannet i Verdal og Movatnet i Levanger.

Kjøp kart i Travel shop: Norges Midtpunkt eller Turkart Skjækra.

DU VIL KANSKJE OGSÅ LIKE