I trehusbyen Levanger kan du handle inn til jul i små, koselige butikker i de sjarmerende sentrumsgatene eller på Alti Magneten – Levanger har alt du trenger til jul og mer til!

Julehandel og førjulsdtid i Levanger

En spennende verden full av levende lys

Kommer du kjørende med bil sørfra til Levanger er første stopp på turen Kortmans Lysfabrikk. Fra 1.november til 23.desember pyntes hele låven til jul med juletre og nisser, og det spilles julemusikk. Fabrikkutsalget bugner av lys og de har et stort utvalg av lysfat, tilbehør, håndlaget såpe, gammeldagse dropsblandinger og gaveartikler. Levende lys skaper stemning og høytid, og er fremdeles en både nødvendig og populær vare i vårt moderne samfunn.

Du kan også sette deg ned å nyte atmosfæren med julegløgg og pepperkjeks eller ta et måltid i deres diner Pick-up Café. Her kommer du garantert i god julestemning.

Førjulsmartnan i Trehusbyen Levanger

Torvet fylles med sjarmerende treboder med lokale utstillere. Det blir salg av julegaver, juleprodukter, nystekte smultringer, julebakst, strikk, oster, kjøttprodukter, honning og mye mer.

Gallerier – for flotte og unike julegaver.

Besøk Galleri Fenka, et privat galleri over tre etasjer og 400 kvm. Huset er et tidligere fengsel og galleriet fengsler fortsatt.
Videre finner du også Atelieer32, Galleri OKAI, Galleri Nåløyet og Glasstårnet i sentrum. Besøk også Galleri Carrie på Gilstadlia og Bergfrua Design på Ekne i Levanger.

Mat i julebyen Levanger

Juleshopping kan øke matlysten og på Madam Backlund kan du innta et bedre måltid. Hos Levanger Lokalmat kan du smake retter basert på god håndverkstradisjon, eller handle med deg mat og gaveartikler hjem fra butikken.

Munkebyost

Før du setter kursen hjem anbefales en avstikker mot Munkeby og til Munkeby Mariakloster. Munkene her driver med osteproduksjon og Munkebyosten blir omtalt som en av Norges beste oster og vant for øvrig supergull i oste VM. De har et selvbetjent utsalg som er åpent fra kl. 09.00 til 19.00. Absolutt verdt å ha på ostefatet til jul. På vei til klosteret, finner du også Munkeby Herberge som har åpen kafe hver torsdag (17-20) og søndag (12 – 17).

Vi ønsker deg velkommen til en stemningsfull førjulstid i Levanger.

Julebord i Levanger

Førjulskonserter

Du kan komme i julestemning med julekonserter med bl.a «Travelling Strawberries»(Havna Scene 19.11), «Adventskonsert med Familien Nordbach» (Alstadhaug kirke 11.12 ), «Creme presenterer: Jul i Fenglselet» (Galleri Fenka, 17. & 18.12)  . Se her for flere arrangement i Levanger.

Byvandring

Trehusbyen Levanger er vakker på vinteren og her kan du sette fra deg bilen og gå rundt i byen. Hva med å kombinere juleshoppingen med en QR-guidet byvandring?
Eller bestill en guidet byvandring med Levanger Bymuseum.

Vi ønsker deg velkommen til en stemningsfull førjulstid i Levanger.