I gjenreisningsbyen Steinkjer kan du handle inn til jul i i små koselige nisjebutikker i sentrum eller på Amfisentret. Den tradisjonelle julegata er også gjenoppstått.

Julelys i STeinkjer - Atilla Haugen

Opplev ei trivelig førjulstid med julehandel i Steinkjer!

Steinkjer Jul - Atilla Haugen

Byen, fra sentrum via Amfi til Byggmakker på Nordsida er pyntet i all sin førjulsprakt, og du kan gjøre mange kupp på julegaver til hele familien!

Shopping i Steinkjer sentrum-
Foto: Leif Arne Holme

Ønsker du noe utenom de vanlige kjedebutikkene, har Kongens gate i Steinkjer sentrum mange små og koselige nisjebutikker;

Shopping i Steinkjer sentrum-
Foto: Leif Arne Holme

Husfliden, Mathilde, Kreativ, Malmo Sport, Sotto, Steinkjer Bokhandel,   Chef og Steinkjer Vaskeri for å nevne noen.
Amfi Steinkjer, Midt-Norges største kjøpesenter, finner du mer enn 100 forskjellig butikker og restauranter. Rett bak ligger Wistbygget med Baker’n

Shopping i Steinkjer sentrum-
Foto: Leif Arne Holme

Tar du turen til nordsileiret kan du besøke Byggmakker, som byr på masse spennende gaveartikler og interør – eller gavekort på virkelig nyttige ting!

Shopping i Steinkjer sentrum-
Foto: Leif Arne Holme

Ta deg tid til en pause med god mat og drikke på en av byens mange spisesteder!

Shopping i Steinkjer sentrum-
Foto: Leif Arne Holme

Bli med på stolpejakt i adventsdrakt. 24 stolper med historiske drypp tar deg rundt i handelsby’n Steinkjer. Trim deg inn i det nye året. Stolpene kan du registrere helt til 31.12

Førjulsarrangementer

Julegatetenning | Tor 17. nov kl 18

Stemningsfull førjulsstund når julegatene tennes i kongens gt., utenfor Byggmakker og AMFI.
Program kl. 17.30- 18.30 med åpne butikker i sentrum. Amfi har også eget juleshow fra kl 18:30 og er åpent til kl. 22.
Les mer her

Bondens Marked | Lør 26. nov kl 11-16

Her kan du sikre deg de fine julegavene og den gode julematen! Velkommen til Bondens Marked – juleutgaven!
Les mer her

Julestolstenning på Oftenåsen |  Lør 26. nov kl 16-18

Sparebank1SMN og Oftenåsen Vel inviterer til juletretenning på Oftenåsen. Kl 16 tenner ordføreren julestolen, etterfulgt av musikk med Tomas Brøndbo.
Les mer her

Advent på Egge |  søn 27. nov kl 11 – 16

Egge Museum byr på god førjulsstemning med liv og latter, gode smaker og dufter, kreative aktiviteter og musikk som hører julen til – opplevelser for hele familien! Les mer her

Juletretenning på torget |  søn 27. nov kl 17

Bli med på juletretenning 1. søndag i advent – det blir gang rundt treet og pakker til barna. Underholdning med Steinkjer Mannssangforening, Steinkjer janitsjar og Anne Lise Voll og Monica Binde Kvarving. Mer info kommer….

Besøk av julebussen til PepsiMax |  Tor 1. desember  kl 11 – 20

Det blir musikk og underholdning på torget når PepsiMax bussen kommer på juleturne! Her blir det god stemning og smaksprøver til alle. 

Julemarked |  Tor 8. desember  kl 17 – 20

Levende samfunnshus inviterer til julemarked i Steinkjer samfunnshus! Her blir det underholdning av elever ved Steinkjer kulturskole. Salg av julebakst, håndverk, kaffe og kaker.

Juletresalg | Lør 10. desember  kl 8 – 17

Hva med et kortreist juletre i år? Det tradisjonsrike juletresalget på Steinkjer torg starter. Åpent hver dag fram til jul kl. 08-17.

Steinkjer Sentrums Julekalender

Vi teller ned til julaften med en julekalender med en ny vri i år. Du finner 24 julerelaterte, varierende opplevelser som du kan delta på gratis. Følg med for å finne ut hvilken opplevelse skjuler seg bak hver luke.

Stolpejakten

De røde Julestolpene får i år polkagris-striper, og blir plassert ut foran 24 butikker og steder langs en rundløype som binder byen sammen, fra 1. desember til 5. januar kan du delta i jakten og bli med i trekningen av spennende premier.

Premier trekkes mellom de som har gått hele løypa – 24 stolper. Premiene trekkes i januar!

Alle arrangementer i Steinkjer

Shopping i Steinkjer sentrum-
Foto: Leif Arne Holme

Pause fra shopping

Du blir kanskje sliten og sulten av å shoppe? Da må du ta deg tid til en god pust i bakken med litt god mat og drikke.

Ox Steakhouse i Steinkjer

I Kongens Gate i steinkjer sentrum serverer Chef, Ox og Famille, lokal og kortreist mat av ypperste kvalitet. Steinkjer formelig bugner av koselige kafeer og restauranter. Quality Hotel Grand Steinkjer byr dessuten på nydelig julemat gjennom førjulstida.

Shopping i Steinkjer sentrum-
Foto: Leif Arne Holme

Amfi Steinkjer kan du slappe av mellom «slaga» på en av mange restaurantene og kafeene i senteret – fra is til thai. Fullstendig oversikt over spisesteder finner du på amfi.no

Unn deg en unik matopplevelse i førjulstiden

Gourmetrestauranten «Experience» på Kulturgården Bjerkem i Henning i Steinkjer tilbyr helaftens gourmetopplevelser med økologisk kortreist mat.
Eier og kjøkkensjef Kim Sjøbakk har bred erfaring fra Michelin restauranter i London som han har tatt med seg hjem til Steinkjer. På Experience får du ikke bare en opplevelse for ganen – men en opplevelse for livet.

Hva med å avslutte julehandelen med en aktivitet?

Lykkeland Steinkjer er Steinkjers opplevelsessenter for alle aldre! De tilby laserspill, bowling og lekepark under samme tak. De har også hyggelige sittegrupper, god mat og drikke, shuffleboard og ulike underholdningsmaskiner.

Konsert og kulturopplevelse?

Føler du for å avslutte julehandlingen med en kulturopplevelse – følg med på facebooksiden til Kulturscenen Vårt Hejm. De legger stadig ut nye arrangement.

Kulturscenen Vårt Hjem

Kulturscenen Vårt Hjem, Steinkjer. 5.9K likes. www.varthjem.no er portalen for spørsmål, booking, info m.m.

Velkommen til trivelig julehandel i Steinkjer.