God DRIKKE FRA INNHERRED

Man kommer ikke unna god drikke i jula. Noen har sine faste tradisjoner, mens andre prøver noe nytt hver gang, og for alt du vet kan du finne en ny favoritt med røtter fra Innherred?

Les mer om premien; Matreise på Innherred
Delta i konkurransen lengre ned på siden

God Drikke fra Innherred på Husfrua - Foto: Lena Johnsen

Husfrua – Foto: Lena Johnsen

Lokalprodusert saft

Mikkelhaug i Levanger er en økologisk gård som driver produksjon av epler og andre frukter til foredling. Mikkelhaug er Norges nordligste epleprodusent og ligger vakkert til ved Alstahaug rett utenfor Levanger.

Saften får du kjøpt i deres selvbetjente gårdsbutikk og de fleste større butikker i regionen. Mikkelhaugs drikker er perfekte som følge til en bedre middag eller bare som noe godt i glasset mens du venter. Velg mellom rabarbra, bringeær, solbær, blåbær og eplemost.

Ingefærøl

Ingefærøl er ikke fra Innherred, men er for mange fast følge til Sodd og for mange også til øvrig julemat. Ingefærølet fra E. C. Dahls er det som tradisjonelt har blitt brukt på Innherred. Det har en diskre, men tydelig smak av ingefær og egner seg godt til fet mat. Ingefærøl er alkoholfritt og ypperlig for både små og store julegjester.

Inderøysodd

Soddøl og Ingefærøl er perfekt følge til Inderøysodd fra Inderøy Slakteri

Øl

I gamle dager hadde hver gård sin oppskrift og hemmelige ingredienser. Tradisjonen holdes i dag i hevd av Inderøy Gårdsbryggeri, Gulburet på Inderøy og Ølve Bryggeri i Steinkjer. Malt og humle av god kvalitet bidrar til å gi ølet fyldig smak og særpreg. På Gulburet produseres det øl på fat. Her kan du sågar kjøpe byggbrød med mask og øl.

Hvilken øl som passer sammen med julemat, sodd, ost eller spekemat har Steinar Kvam ved Inderøy Gårdsbryggeri god kunnskap om. Ta en tur innom gårdsutsalget og få god hjelp og kyndig veiledning lørdager frem mot jul.

Akevittsmaking på Berg Gård Foto Pia M Lerseth 2x1

Akevitt

Inderøykarve har inspirert Svein Berfjord på Berg Gård til å ta opp igjen en gammel tradisjon; akevittbrenning. 119 år etter siste flaske ble tappet på Sundnes Brenneri gjenoppstod tradisjonen på Berg Gård. Akvitten nytes fra tulipanglass som kan kjøpes i Berg Gårds gårdsbutikk.

Dersom du ønsker smaken av Akevitt som følge til ost eller annen mat anbefales geleen Berg Gård lager av Aquavit no. 1. Den fås selvfølgelig kjøpt i gårdsbutikken.