DESSERTTIPS fra Innherred

På julaften har de fleste sin faste desserttradisjon enten det er multekrem, riskrem eller noe annet godt som står på bordet. I resten av jula kan det kanskje friste med noen tips med lokale spesialiteter fra Innherred?

Les mer om premien; Matreise på Innherred
Delta i konkurransen lengre ned

God Drikke Fra Innherred - Husfrua - Foto: Lena Johnsen

Foto: Lena Johnsen

 

Noe godt i glasset

Dessert trenger ikke være ensbetydende med mat, det kan også være noe godt i glasset. Mikkelhaug Gård i Levanger lager fantastiske frukt- og bærjuicer av lokal frukt og bær. Nytes kalde og passer perfekt etter en bedre middag!

Lokalprodusert fløteis

På Gangstad Gårdsysteri lager de ikke bare prisvinnende oster, men også fantastisk iskrem med egg og fløte. En av iskremene som passer perfekt til jul er Is med skjenning.

Isen lages med fersk melk fra gården på Gangstad, eggeplommer fra Rissa og fløte fra Tine. Skjenning er et festflatbrød fra Røra som serveres til sodd. Skjennigen pensles med melk og sukker, og under steking blir dette liggende som brunet karamell på steketakka. Dette søtes isen med, det gir en nydelig smak av karamell og skjenning. Serveres med skjenning!

Skjenningis fra Gangstad Gårdsysteri - Inderøymat

Foto: Lena Johnsen

Ost på dessertbordet

Ost kan fint brukes som dessert etter en bedre middag. Kombiner ostene med Walnøtter i lokal honning fra for eksempel Bjørka eller Inderøyhonning, fikenmarmelade, quavitgele eller gulrot- og tindvedmarmelade og noen gode kjeks.

Pepperkake med blåmuggost har rukket å bli en klassiker og det anbefales å prøve om det ikke allerede har blitt en favoritt.

Pannestekt camembert med aprikos og rosinkompott er også veldig godt på dessertbordet; vend Gangstads Camembert i en blanding av brødrasp og hakkede valnøtter før du steker den i pannen. Se hele oppskriften på melk.no.

Inderøymat - Karveost fra Gangstad Gårdsysteri

Foto: Lena Johnsen

Allergivennlige dessert-alternativ

På Gangstad lager de to nydelige sorbeter som passer perfekt for de som av ulike grunner ikke kan spise melk og andre meieriprodukter. De har en rik smak av bringebær og jordbær. Sorbeten selges i utvalgte butikker mellom Trondheim og Namsos og i gårdsbutikken på Gangstad.

I tillegg lager Gangstad Gårdsysteri iskaker med glutenfri mandelbunn med bringebær sorbé og sjokolade fløteis over. Kaken er pyntet med litt sjokolade.