Kanotur fra Hyllbrua til Støa i Ogndal. Rolig elv som byr på flott natur og passer for familie og venner på tur. Ta med litt niste og slå leir ved elvebredden underveis på en av de tilrettelagte rasteplassene.

Om du liker å dra på tur alene eller har med familie og venner – kanotur er en morsom aktivitet både vår, sommer og høst. Steinkjer Kommuneskoger Ogndalsbruket KF har totalt 6 kanoer for utleie og Støa med sitteplasser under tak kan også inngå i leien. Denne turen tar deg fra Hyllbrua til Støa. Rolig vannføring gir både drevne og nybegynnere en behagelig tur med naturen tett på.

Fra Steinkjer sentrum er det ca 20 km til Hyllbrua langs Fv 762 opp Ogndalen i retning Gaulstad og Mokk.
Steinkjer Kommuneskoger Ogndalsbruket KF har totalt 6 kanoer for utleie. Disse fraktes til ønsket startpunkt.

Avstander til Hyllbrua eller Storbekken

Du kan velge å starte enten på Hyllbrua eller Storbekken. Endepunkt er Støa med tilrettelagte sitteplasser i en kåte som inngår i leien av kanoene. Distansen Hyllbrua – Støa er 10 km og vil ta ca 4 timer i rolig tempo. Fra Storbekken til  Støa er det 3 km  og tar ca 1,5 timer.

Beskrivelse av turen

Ogna har bare 3 meter i høydeforskjell mellom Hyllbrua og Støa. Den slynger seg derfor rolig gjennom landskapet med mye svinger og utgravninger. Underveis er det det små øyer. På strekningen er det tilrettelagt flere bålplasser og vi ber om du bruker disse ved en rast. Det er flytebrygge og anlegg for å sette kanoene på vannet ved Hyllbrua og Storbekken. Her kan du få se både oter og bever. Du vil føle det som å gli på vatnet. Om våren er det mye fugleliv og en avstikker til Mytla er å anbefale. Dette er en liten sideelv ca halvveis på turen. Her vil du som voksen og særlig barn få en flott opplevelse ettersom naturen kommer helt inntil kanoen og minner litt om en mini-ekspedisjon i seg selv.
TA GJERNE MED KART OG GPS

Kanoutleie: Innherred Turistkontor og Steinkjer Kommuneskoger  Ogndalsbruket KF

Du vil kanskje også like

Center map
Traffic
Bicycling
Transit