Kanotur fra Hyllbrua til Støa i Ogndal. Rolig elv som byr på flott natur og passer for familie og venner på tur. Ta med litt niste og slå leir ved elvebredden underveis på en av de tilrettelagte rasteplassene.

Padle i Jens Kvernmos rike – tett oppunder Skjækerfjella

Ogna er det utlimate utganspunktet for en rolig kanotur med familie og venner. Her kan du padle på flatt vann i elva, gå i land, spise mat på en av de mange tilrettelagte rasteplassene og padle videre. Elva er rolig og du kommer tett på naturen.Ogna er perfekt for deg som er både nybegynner og øvet. Her er ingen stryk og fosser, det er trygt og enkelt å padle.

Kanoturen fra Hyllbrua til Støa i Ogndal ble av Nationen kåret til en av de 5 beste kanoturene i landet i 2020.

Sammen eller alene?

Om du liker å dra på tur alene eller har med familie og venner – kanotur er en morsom aktivitet både vår, sommer og høst. Steinkjer Kommuneskoger Ogndalsbruket KF leier ut kanoene og Støa med sitteplasser under tak kan også inngå i leien. Turen tar deg fra Hyllbrua til Støa.​​​​

Vi anbefaler at dere kjører to biler og parkerer en på Støa og en på Hyllbrua,  eller tar med dere sykkel for å gjøre det enkelt å hente bilen på Hyllbrua. Turen fra Støa til Hyllbrua er på 7 kilometer.

Bestill kano på Ogna

Avstander til Hyllbrua eller Storbekken

Du kan velge å starte enten på Hyllbrua eller Storbekken. Endepunkt er Støa med tilrettelagte sitteplasser i en kote/gamme som inngår i leien av kanoene. Distansen Hyllbrua – Støa er 10 km og vil ta ca 4 timer i rolig tempo. Fra Storbekken til Støa er det 3 km og tar ca 1,5 timer.

Kano på Lustadvatnet

Det er også mulig å leie kano på Lustadvatnet. Her er det kano i naustene nede ved vatnet (se kart under). Det er fint å stå parkert med bobil og capingvong eller hengekøye her oppe. Anbefaler å padle langs vatnet. Gratis fiske med stang og oter.

Beskrivelse av turen

Ogna har bare 3 meter i høydeforskjell mellom Hyllbrua og Støa. Den slynger seg derfor rolig gjennom landskapet med mye svinger og utgravninger. Underveis er det det små øyer. På strekningen er det tilrettelagt flere bålplasser og vi ber om du bruker disse ved en rast. Det er flytebrygge og anlegg for å sette kanoene på vannet ved Hyllbrua og Storbekken. Her kan du få se både oter og bever.

Du vil føle det som å gli på vatnet. Om våren er det mye fugleliv og en avstikker til Mytla er å anbefale. Dette er en liten sideelv ca halvveis på turen. Her vil du som voksen og særlig barn få en flott opplevelse ettersom naturen kommer helt inntil kanoen og minner litt om en mini-ekspedisjon i seg selv. Ta gjerne med kart.

Veibeskrivelse

Fra E6 sør for Steinkjer, ta inn ved Shell og følg vegen inn i sentrum til andre lyskryss. Ta til høyre opp Ogndalsvegen (Norges Midtpunkt). Følg denne i ca 20 km til Hyllbrua (Fv 762). Steinkjer Kommuneskoger Ogndalsbruket KF frakter kanoen/e til ønsket startpunkt.

Praktisk informasjon:
Leie kano fra avtalt sted i elven (redningsvest inkl i leien) koster kr 350 per  kano per dag. Bruk av rasteplasser og rasteplass/bålplass under tak i Støa inngår også i leien.

Bestilling og skreddersydd tilbud:

Visit Innherred

Tel.: +47 74 40 17 16
e-post: post@visitinnherred.com
Eller fyll ut skjema i bestill knappen under og vi tar kontakt med deg