Innherreds kunst og håndverkstradisjoner strekker seg langt tilbake i tid. De stolte tradisjonene ivaretas av dedikerte nisjeprodusenter, og presenteres i dag med både en historisk og moderne vri. Ta deg en rundtur på Innherred og opplev noen av de fantastiske tradisjonsbærerne og lær om regionen.

Se kunstneren i arbeid

Eller lag din egen kunst

Konsert hos Kulturkafe Hegdahl-gården i Steinkjer

Få kulturopplevelser i bakgårder

Eller på forskjellige kulturscener

Spelet om Heilag Olav -
foto Øyvind Malum

Opplev Nordens største og eldste friluftsteater

Kulturopplevelser du ikke kan gå glipp av

Opplev kunst og kulturopplevelser der både tradisjon og nyskapning er ivaretatt. Møt kunstneren i atelieret og kom tett på kunsten der den skapes. Bli kjent med kulturen på Innherred og de som tar vare på den og vær vitne til levende tradisjoner og tradisjonell kunnskap som blir overført mellom folk. På Innherred er det mye å velge i, men her er våre forslag!

Kunst og håndverk

Se oversikt over små og store kunst og kulturopplevelser på Innherred!

Galleri Mitsel

Kreativt hus med glass, keramikk, håndfarget garn og akvarellmaling
Her kan du se glasskunsten på sin ferd mot ferdige produkt.

Nils Aas Kunstverksted

Nils Aas Kunstverksted er et museum for Nils Aas, en av Norges fremste billedhoggere, samt et galleri med skiftende utstillinger av samtidskunst. Kunstverkstedet huser i tillegg et aktivt verksted.

Steinkjer kirke – Weidemannskatedralen

Steinkjer kirke er en arkitektonisk perle i Innherred og er et blikkfang og en kulturopplevelse. Åpen kirke i sommer fra 20.6 – 14.8.

Saga – Senter for Fotografi

Saga markerer hele 10 år med å vise hle 10 ulike fotografers arbeid i årets sommerutstilling. Du kan nyte kunst i både hovedgalleriet, debutantgalleriet og utendørs. Velkommen.

Garveriet – kafe og gjenbruk, utstilling

Sesongåpen kafé og gjenbruksbutikk beliggende i nydelige omgivelser i Viosen på Snåsa, helt ved enden av Snåsavatnet. Hos Garveriet kan du oppleve forskjellige kunstutstillinger gjennom sesongen.

Kommandantboligen på Falstadsenteret

I tillegg til å være museum, er Falstadsenteret også et sted hvor du finner en rekke kunstverk som tilbyr ulike innganger til refleksjon og samtale om stedets historie. Særlig er den nye Kommandantboligen verdt et besøk i sommer.

Bunadburet på Kulturgården Bjerkem

Her kan du lære om draktskikken i nordlige del av Trøndelag fra ca 1750 og fram til rundt 1840.

Bunadsaum

Her finner du en historisk utstilling av bunader brukt i Nord-Trøndelag i perioden 1910-1960, samt dagens bunader. Det er også mulig å se bunader bli sydd oppe i produksjonsrommene.

Scenekunst og underholdning

La deg fascinere og bergta av scenekunst fremført av dyktige amatører og erfarne skuespillere. Opplev stor variasjon av musikk-underholdning på små og store scener.

Kulturscenen Vårt Hjem

Puben har en unik atmosfære av hjemmekos, stemning og underholdning og de har flere arrangementer i uken. Vårt Hjem byr på underholdning med lokale, nasjonale og internasjonale artister. Se her for programmet deres.

Primstaven – livescene

Primstaven byr ofte på konserter og huser artister fra både inn – og utland. I sommer arrangerer de også SommerPuls musikkfestival i Straumen langs Den Gyldne Omvei.