Innherreds matkultur strekker seg langt tilbake i tid, og det samme gjelder distriktets kunst og håndverkstradisjoner. De stolte tradisjonene ivaretas av dedikerte nisjeprodusenter, og presenteres i dag med en moderne vri. Bli med på denne fasinerende rundturen, og opplev smaken, duftene og synet av Den Gyldne Omvei og området rundt.

Galleri Fenka

Galleri Fenka i Levanger er en arena for kunst, historie – og kulturopplevelser, et besøk som gir rom for ettertanke. Galleriet har faste utstillinger, samt et bredt utvalg av billedkunst, grafikk, foto, glasskunst, keramikk, tekstiler og kunsthåndverk.

Gulburet 

I den bugnende gårdsbutikken på Verdal Østre finner du et spennende utvalg av gårdsmatprodukter, lokal historie og handverk. I gårdskjøkkenet bakes det brød og lages mat som skal serveres, alt med inspirasjon fra ny og gammel tid. Kortreist mat og drikke kan nytes i det trivelige tunet, og på låven er det kunstutstilling.

Gangstad Gårdsyteri

Gangstad Gårdsysteri ble etablert i 1998, her lages prisbelønte oster av gårdens ferske kumelk, bl.a. ulike hvit og blåskimmeloster. I 2008 startet familien også produksjon av både fløteis, yoghurt-is og sorbéter. I den spennende gårdsbutikken finnes smakfull gårdsmat av kortreiste råvarer, og Astrid har alltid smaksprøvene framme.

Strømnes

Et koselig oldefars hus med moderne fasiliteter, 100 år gamle møbler og omkranset av en stor hage. Ligger sentralt plassert på Straumen med vakker utsikt. Her kan du overnatte hele året og stikke innom sommer-kafeen.

Saga

I rolige omgivelser, med strandeiendom, og bare et steinkast fra Straumen sentrum, finner du SAGA, det nye kreative senteret på Inderøy. Her kan du overnatte hele året og besøke galleriet som har spennende fotoutstillinger om sommeren.

Øyna

Øyna ligger på et storslått utsiktsplatå ovenfor Sakshaug gamle kirke. ”Der himmelen er høyest og fjorden fagrest»…byr vi på lokale matgleder og sosiale aktiviteter i flotte naturomgivelser. Gamle oppskrifter og kreativitet gir mat med særegen smak.

Nils Aas Kunstverksted og Muustrøparken

Gåtur til Muustrøparken og Nils Aas Kunstverksted. Billedhoggeren Nils Aas ble født i 1933 og vokste opp i Straumen. Kunstverkstedet har en permanent utstilling med fortellingen om hans liv, i tillegg til vekslende utstillinger med norsk samtidskunst og en butikk med kunsthåndverk, grafikk og bøker. I Muustrøparken like ved kan du se 10 skulpturer av Nils Aas.

Berg Gård

Gårdsmatkjøkken som foredler lam, frilandsgris og honning. Inderøy Brenneri som produserer Inderøyakevitt. Gårdsbutikk i gammel landhandlerstil. Slakteriloftet spisested med sin spesielle atmosfære serverer lam og frilandsgris som aldri har forlatt gården. Kulturlandskap, historie og tradisjon står sentralt i drifta på Berg Gård.

Turen går over to dager.

For mer informasjon eller tilbud, kontakt Visit Innherred:
Tel: 74 40 17 16
E-post: post@visitinnherred.com