Kystriksveien fra Steinkjer til Bodø er av mange kalt verdens vakreste turistveg. Ta det som en sykkeltur eller bruk bilen. Turen starter uansett i Steinkjer!


Vis Kystriksveien i et større kart

Lonley Planet har rangert Kystriksveien på 8. plass på sin topp 17 liste over reisemål i Norge. Turen byr på flotte opplevelser både for den som kjører egen bil og ikke minst deg som velger sykle. Langs ruta vil du møte mange kjente severdigheter som Torghatten, De Syv Søstre, Svartisen og Saltstraumen. De ligger som perler på en snor og er lett tilgjengelige.

Mange store naturopplevelser

Naturopplevelsene er mange. Besøk gamle fiskevær som Sør-Gjæslingan. Se midtnattsola fra Dønnesfjellet eller gå til topps på Hestmannen. Bare for å nevne noe.

Turister som har kjørt Kystriksveien kommer ofte tilbake. Da vil ofte et øy-besøk eller to stå på reiseplanen. F.eks. kan du besøke Lovund for å se lundefuglen. Eller Vega som står på UNESCOS verdensarvliste. Øyene er mange og forskjellige.

Ta en avstikker

Kystriksveien starter i Steinkjer og går langs kysten opp til Bodø. Den er på 650 km. En rekke ferjer binder veien sammen. Du kan kjøre på et par dager, men for hver dag ekstra byr veien på nye og spennende opplevelser. Eller ta en avstikker fra hovedvegen til en av de mange perlene utenfor allfarveg.

Velkommen til en av verdens vakreste turistveier.

På Kystriksveien sine nettsider, www.kystriksveien.no,  kan du se reiseruteforslag, informasjon om stedene nevnt ovenfor, detaljerte kart og booke overnatting.

Du vil kanskje også like