Flott sykkeltur på ca 75 km rundt Leksdalsvatnet. Sykkelturen kan sykles som en ture eller som 2-3 seperate turer. Ruta går gjennom vakkert kulturlandskap, og passerer bl. a Bruem, Skeifeltet, Stiklestad, Henning kirke og Rølia.

Innherred i Nord-Trøndelag er bare 1 time nord for Trondheim og byr på naturopplevelser for alle, uansett alder, med en natur preget av bølgende kulturlandskap ved sjøen og store fjellområder og Blåfjella- Skjækerfjella nasjonalpark.  Her har vi beskrevet et turforslag for sykkel hvor sykkelturen går fra Steinkjer til Verdal og tilbake: Leksdalsvatnet rundt.

Leksdalsvatnet rundt gradering NO

Vis sykkelrute for Leksdalsvatnet rundt i et større kart.

 

Veibeskrivelse

Turstart:
Turen kan med fordel sykles både fra Steinkjer og Stiklestad. På Stiklestad er det naturlig å starte ved Stiklestad nasjonale kultursenter, mens i Steinkjer er turistkontoret et naturlig utgangspunkt.

Innherred Turistkontor ligger sentralt i Steinkjer rett ved E6 og Amfi.
Følg E6 til nordlig innkjøring for Amfi kjøpesenter. Første avkjøring til venstre. Innherred Tursitkontor har sykkelutleie, kartutsalg og turveiledning.

Stiklestad Nasjonale Kultursenter ligger rett utenfor Verdal Sentrum. Følg skilting fra E6 til Stiklestad og parker ved senteret.

Informasjon om turen
Sykle gang- og sykkelvei til Sørlia, fortsett over Bruem hvor det er fantastisk utsikt. Her er det litt bratt, men det tar man igjen med utsikten!

Gravfelt på Skei - Skeifeltet, Heistad, Steinkjer

Skeifeltet

Fortsett videre via Bjørka til Skeifeltet – feltet antas å være Nord-Trøndelags største gravfelt, datert til ca. 800 e.Kr.

Turen fortsetter til Lysheim og videre sørover til Stiklestad. Ønsker man en kortere tur kan turen her kortes av rett over nordenden av Leksdalsvatnet og over mot Henning (se kart).

 

 

 

Stiklestad

Stiklestad Nasjonale Kultursenter

I sørenden av vatnet kan man med fordel svinge ned til Stiklestad Nasjonale kultursenter for lunsj, omvisning eller bare en pause før man fortsetter nordover på østsiden av vatnet.

 

 

 

Henning kirke

Henning kirke

 

Ved Sæli rett sør for Vegmo tar man av fylkesveien og inn på vegen til Henning Kirke. Vegen går gjennom et gårdstun med hest så utvis stor frosiktighet. Gå gjerne av sykkelen.

 

 

 

 

 

Sykkel forbi Røli

På sykkeltur forbi Røli

Fortsett til Skarpnes, videre til Røli og deretter til Trana via veien ved Bruem (gård med tydelig ”tårn”), ta sideveg til venstre der hovedvegen svinger til høyre, og fortsett til Tranamarka/Trana, ned Tranabakken og rett ned til Steinkjer sentrum og du er tilbake til startspunktet..