Levanger, med sin unike trehusbebyggelse ligger bare 1,5 time fra Trondheim med toget. Nyt deilig mat, vakker natur, kunst, kultur og shopping. Velkommen til Trehusbyen Levanger!

Levanger stasjon

Reiser du fra Trondheim til Levanger med toget får du en flott togtur med nydelig utsikt på kjøpet. Toget går hver time i ukedagene og annen hver time i helgene, og stopper på alle stasjonene på Trønderbanen. Ombord på toget kan du lene deg tilbake og bare nyte reisen med en god bok eller gode venner – det velger du!

Vel fremme på stasjonen blir du møtt av den vakre stasjonsbygningen fra 1902, tegnet av Paul Due i. Arkitekt Paul Due var en av de mest kreative, nyskapende og produktive arkitektene i Norge i siste halvdel av 1800-tallet og begynnelsen av 1900-tallet. Dersom du ønsker å utforske Levangers omland, møter vi deg gjerne med kart og sykkel (vi har El-sykkel) på stasjonen.

Levanger stasjon

Shopping, Kunst og Mat

I Levanger sentrum finner du intime klesbutikker, interiør, sport, bruktbutikker og husflid for å nevne noe. På Moan, en kort sykkeltur fra sentrum ligger Magneten kjøpesenter med over 70 små og store butikker.

I sentrum finner du flere gallerier og atlier. I det gamle fengselet ligger Galleri Fenka som kan vise til utstillinger med flere kjente kunstnere i tillegg til egne utstillinger.

På Madame Backlund kan du nyte mat med lokalt tilsnitt fra sesongens meny. Velg mellom sjømat og kjøtt og nyt deilig lokal drikke fra Mikkelhaug eller Inderøy Gårdsbryggeri. Restauranten er nyoppusset og smakfullt utsmykket med vakre bilder fra Levanger og omland.

Byvandring i Trehusbyen Levanger

Bygårdene i Levanger sentrum ble bygd etter siste bybrann i 1897 og er godt bevart fram til i dag. De gir trehusbyen sitt særpreg med ulike stilarter som sveitser, ny-gotikk og jugend. Sykehuset Levanger ble bygget og tatt i bruk i 1843. I Levanger er mange av de gamle husene merket med QR-koder så du lett får opp informasjon og kan ta en selvguidet byvandring.

Turforslag til fots og på sykkel

Levanger har mange merka turstier i- og rundt sentrum. Oppdag de vakre bruene, bystranda, arboretet, trimtrappa på Staup og kjærlighetsstien. Last ned kart og brosjyre før du reiser eller hent den på turistkontoret eller i hotellresepsjonen.

Ønsker du å oppdage Levanger fra sykkelsetet anbefales en tur til Munkeby Mariakloster, Klosterruinene og Munkeby Herberge.

Bestill sykkel fra turistkontoret og vi har sykkel og kart klart til du kommer.

Overnatting i Levanger

Ønsker du å tilbringe mer enn en dag i Levanger kan du overnatte på Thon Hotel Backlund. Flere av rommene er helt nyoppusset, det samme er restauranten og frokostbuffeten.

Center map
Traffic
Bicycling
Transit