Levanger, med sin unike trehusbebyggelse ligger bare 1,5 time fra Trondheim med toget. Nyt deilig mat, vakker natur, kunst, kultur og shopping. Velkommen til Trehusbyen Levanger!

Center map
Traffic
Bicycling
Transit

Reiser du fra Trondheim til Levanger med toget får du en flott togtur med nydelig utsikt på kjøpet. Toget går hver time og stopper på alle stasjonene på Trønderbanen. Ombord på toget kan du lene deg tilbake og bare nyte reisen med en god bok eller gode venner – det velger du!

Dagstur fra Trondheim til Levanger

Marsimartnan 28. feb 2018 – 3. mar 2018:

Marsimartnan i Levanger har lange tradisjoner, og kan spores helt tilbake til vikingetiden. I slutten av februar/begynnelsen av mars hvert år fylles trehusbyen av handelsreisende og besøkende fra fjern og nær. Her kan du oppleve konserter, museer, den historiske sjøgata, tivoli, utstillere, lokal mat og drikke.

Fakkelnatta
Fakkelnatta på fredagskvelden er et desidert høydepunkt med historiske tablå. Hele bysentrum slukkes og byen settes i en magisk stemning.

Meld deg på tur

MArsimartna LEvanger - Lesertur trønderavisa. FOTO: Marsimartnan

Levanger stasjon

Vel fremme på stasjonen blir du møtt av den vakre stasjonsbygningen fra 1902, tegnet av Paul Due i. Arkitekt Paul Due var en av de mest kreative, nyskapende og produktive arkitektene i Norge i siste halvdel av 1800-tallet og begynnelsen av 1900-tallet. Dersom du ønsker å utforske Levanger om omland, møter vi deg gjerne med kart og sykkel (vi har El-sykkel) på stasjonen.

Levanger stasjon

Foto: Espen Storhaug

Shopping, Kunst og Mat

I Levanger sentrum finner du intime klesbutikker, interiør, sport, bruktbutikker og husflid for å nevne noe. På Moan, en kort sykkeltur fra sentrum ligger Magneten kjøpesenter med snaut 100 små og store butikker.

I sentrum finner du flere gallerier og atlieer. I det gamle fengselet ligger Galleri Fenka som kan vise til utstillinger med flere kjente kunstnere i tillegg til egne utstillinger.

På Backlund restaurant kan du nyte mat med lokalt tilsnitt fra sesongens meny. Velg mellom sjømat og kjøtt og nyt deilig lokal drikke fra Mikkelhaug eller Inderøy Gårdsbryggeri. Restauranten er nyoppusset og smakfullt utsmykket med vakre bilder fra Levanger og omland.

Levanger - dagstur fra Trondheim

Byvandring i Trehusbyen Levanger

Bygårdene i Levanger sentrum ble bygd etter siste bybrann i 1897 og er godt bevart fram til i dag. De gir trehusbyen sitt særpreg med ulike stilarter som sveitser, ny-gotikk og jugend. Sykehuset Levanger ble bygget og tatt i bruk i 1843. I Levanger er mange av de gamle husene merket med QR-koder så du lett får opp informasjon og kan ta en selvguidet byvandring.

Trehusbyen Levanger

 

Turforslag til fots og på sykkel

Levanger har mange merka turstier i- og rundt sentrum. Oppdag de vakre bruene, bystranda, arboretet, trimtrappa på Staup og kjærlighetsstien. Last ned kart og brosjyre før du reiser eller hent den på turistkontoret eller i hotellresepsjonen.

Ønsker du å oppdage Levanger fra sykkelsetet anbefales en tur til Munkeby Mariakloster, Klosterruinene og Munkeby Herberge.

Bestill sykkel fra turistkontoret og vi har sykkel og kart klart til du kommer.

 

sykkelferie, sykkeltur på Innherred, Trøndelag, Levanger, Verdal, Steinkjer, Inderøy

Overnatting i Levanger

Ønsker du å tilbringe mer enn en dag i Levanger kan du overnatte på Thon Hotel Backlund. Flere av rommene er helt nyoppusset, det samme er restauranten og frokostbuffeten.