Levanger er landets tredje største landbrukskommune og byr på et rikt utvalg matprodusenter; Økologiske grønnsaker, lammekjøtt, kylling, saft og bær for å nevne noe.

Lokalmat fra Innherred

Det er gode forhold for lokalmat på Innherred! Levanger er landets tredje største landbrukskommune og Den Gyldne Omvei er viden kjent for sine lokalmat-skatter. På Innherred er det gode forhold for dyrking av grønnsaker, korn og dyrefôr og det er en rekke foredlingsbedrifter som sørger for kortreist ost, kjøtt, frukt og grønt i butikkene. Innherred er perfekt som dagstur fra Trondheim

Ystgård Gartneri - Foto Lena Johnsen

Ystgård Gartneri – Foto Lena Johnsen

Gårdsmat

Fråts i grønnsaker i alle farger og fasonger, dyrket under trøndersk himmel på Ystgård Gartneri på Inderøy eller Sæther gård i Levanger. Mikkelhaug i Levanger er Norges nordligste epleprodusent og produserer deilig økologisk eple – og fruktjus. Den kan kjøpes i gårdsbutikken på Mikkelhaug, lokale butikker og restauranter. Gangstad Gårdsysteri bruker melk fra egne kyr når de produserer den kjente og høyt premierte Gangstad osten og gårdsisen.

Flere restauranter og spisesteder utnytter de lokale råvarene og finner sin egen måte å utnytte ressursene på, gourmet-restauranten Experience@Bjerkem har 98% lokale råvarer og bruker mye av sin tid til å hente inn gode økologiske råvarer.

Lekre retter fra restauranten Øyna fotografert ute. Foto WilLee WrightUtvalgte restauranter og spisesteder med lokale råvarer

De aller fleste spisestedene på Innherred sverger til en stor andel lokale råvarer. Vi har likevel valgt å løfte frem fem ulike spisesteder som er helt unike på sitt vis.

Experience @Bjerkem
Guourmetrestaurant i sjarmerende lokaler på Kulturgården Bjermen i Steinkjer. Maten er laget av lokale, økologiske råvarer av michelen-kokk Kim Tore Sjøbakk. 6-16 retters smaksmeny med- og uten vinpakke.

Munkeby Herberge
Koselig gårdskafé og butikk 6 km fra Levanger sentrum. Lunsj- og suppemeny. Munkebyostt og andre lokale spesialiteter. Egen festmeny for grupper.

Øyna
Restaurant med lokale råvarer og meny basert på råvaretilgang. Magisk utsikt og lave skuldre. Perfekt for bryllup!

Gulburet
Gårdskafé med hjemmerbrygget øl, heimbaka brød og lefse samt andre lokale produkter.

Bølareinen
Kafé med blandt annet lokalprodusert ost og flere retter med lokalt reinkjøtt på menyen.

Mikkelhaug

Selvbetjente gårdsbutikker 

Mikkelhaug
Selvbetjent gårdsbutikk med egg, saft, juice og bærdrikker fra Norges nordligste eplehage.

Munkebyost
Selvbetjent butikk med ost laget av munkene i Munkeby Mariakloster

Sæther gård
Selvbetjent grønnsaksbutikk og åpen gårdsbutikk med kjøtt og grønnsaker

Øvre Røstad gård
Gårdsbutikk med grønnsaker og kjøtt fra egen gård

Haugslia Gårdsbutikk
Gårdsbutikk i Verdal med egenprodusert kjøtt og grønnsaker (ikke selvbetjent)

Ulven gård
Selvbetjent gårdsutsalg av salat, potet og blomster etter sesong

Glassgården Mære Landbruksskole
Selvbetjent utsalg med egg, tomater, juice, blomster etc etter sesong