Innherred er for mange kjent for sin helt spesielle rett; Sodd. En tradisjonell rett laget etter eldgammel oppskrift av rene råvarer. Den er – og har alltid vært en matrett for viktige sammenkomster i generasjoner

Inderøy Slakteri i Straumen viderefører gamle tradisjoner når de lager Inderøysodd. Sodd serveres på bestilling hos flere restauranter i regionen og kan kjøpes i alle dagligvarebutikker og i slakteriets eget utsalg i Straumen. Bli bedre kjent med Soddets historie og mat fra Innherred.

Ost

Gangstad Gårdsysteri i Inderøy har vunnet flere priser for sine oster, bl.a gull og sølv i Oste VM 2021. En annen prisvinnende ost er Munkebyosten, laget av munkene ved Munkeby Mariakloster i Levanger. De vant supergull i Oste VM 2018. Kjør oppom utsalget, som er sjarmerende basert på tillit. Vuku Gårdsmeieri i Verdal produserer bl.a bl.a mozarellaost. Den får du kjøpt bl.a hos Bærja kafe i Vuku og God Mat Lokalt på Røra i Inderøy.

Kjøtt

Berg Gård  i Inderøy videreforedles lokale kjøttråvarer til fristende pølser smaksatt med lokalprodusert karve og andre spennende krydder, juleribbe og koteletter for å nevne noe. I tillegg til det kjente Inderøysoddet, produserer Inderøy Slakteri prisvinnende spekemat, farseprodukter, kjøttkaker og pølsen og mye mer.
Almo Hjort i Snåsa foredler hjortekjøtt for salg hjemme på gården.

I Verdal finner du Haugslia som produserer og selger grisekjøtt fra gårdens egne dyr.

Best Western Tingvold Park Hotel i Steinkjer satser sterkt på egenprodusert mat.
I Levanger får du kjøtt fra høylandsfe fra Røstad Øvre, kalvekjøtt fra Sæther Gård, kaninkjøtt fra Høgaunet gård. Hos Halsan Kjøtt får du kjøpt et stort utvalg av kortreist kvalitetskjøtt.

Lokalt kjøtt serveres ved mange spisesteder i regionen.

Øl – tusenår lang tradisjon

I gamle dager hadde hver gård sin oppskrift og hemmelige ingredienser. Tradisjonen holdes i dag i hevd av Inderøy Gårdsbryggeri, Fæby Bryggeri (Verdal), Gulburet (Inderøy), Grana Bryggeri (Snåsa) og Midtpunktet bryggeri i Steinkjer. Malt og humle av god kvalitet bidrar til å gi ølet fyldig smak og særpreg. På Gulburet produseres det øl på fat. Her kan du sågar kjøpe byggbrød med mask og øl. Overnatter du hos Grana Bryggeri så får du smake deres øl, som kun selges der.

Akevitt

Inderøykarve har inspirert Berg Gård til å ta opp igjen en gammel tradisjon i Inderøy; akevittbrenning. 116 år etter at siste flaske ble tappet på Sundnes Brenneri i Inderøy gjenoppstod tradisjonen på Berg Gård, med entusiasme og glemt kunnskap. På By gård i Steinkjer var det brennerivirksomhet så langt tilbake som i 1835 og nå er det igjen produksjon av akevitt (og gin) på gården med eget kildevann fra Byafjellet og nøye utvalgte råvarer.

Kaffe

Inderøy Kaffebrenneri (tidl. Øver-Bakken Økologiske Kaffebrenneri) i Inderøy er Norges først og eneste heløkologiske kaffebrenneri. Der lages debio-godkjent kaffe av høy kvalitet hvor målet er at kundene skal kunne nyte en kaffestund fylt av god smak. Kaffen skal selges og serveres på spesielt utvalgte steder lokalt og nasjonalt. Her på Innherred: Gulburet, Husfrua Gårdshotell, Marens Bakeri, Jostu, Chef – Mathall, Spiseri og Catering, Ox Steinkjer og mange flere plasser.

Grønnsaker

Grønnsaker i alle farger og fasonger blir dyrket under trøndersk himmel hos Ystgård Gartneri i Inderøy, Røstad Øvre, Høgaunet gård  og Sæther Gård i Levanger. Grønnsaker fra Ystgård kan også nytes ferdig tilberedt på flere av spisestedene langs Den Gyldne Omvei.

Gamle kornslag og bakekurs

Bjerkem og Rølia i Steinkjer dyrkes det gamle kornslag som Emmer, spelt, landhvete og svedjerug. Rølia og Bjerkem tilbyr kurs gjennom Gullimunn AS i bakst både med surdeig og økologisk gjær, ulike brød og søtbakst.
Gulburet i Inderøy får du kjøpt brød av urkorn fra eget bakeri.

Seterkost

Sommerstid er setrene i Snåsa åpne for veifarende. Her kan du kjøpe ekte seterkost som rømmegrøt laget av fersk melk rett fra kua. Ta turen til Dravlandseteren eller Holsingsetra. På Holsingsetra kan du kjøpe med produkter laget på setra og du kan i tillegg overnatte på setra hvis du så ønsker. Hatlingsetra i Steinkjer og Kongshaugen seter i Levanger tilbyr også seteropplevelser om sommeren.

Reinkjøtt

Snåsa har dype samiske tradisjoner med reindrift i snåsafjella. På Kafé Midtpunktet i Snåsa kan du få en smak av fjell og vidde.

Bøla kafe er åpent i sommersesongen og er et idyllisk sted med enkel servering hvor reinen og lokale råvarer er i fokus

Norges nordligste epleprodusent

Inderøy Mosteri og Mikkelhaug i Levanger produserer deilig eplemost og fruktjuice.

Mikkelhaug er en økologisk gård som driver produksjon av epler og andre frukter til foredling og dyrker etter naturens premisser. Saften får du kjøpt på deres selvbetjente gårdsbutikk eller diverse butikker i regionen. Den serveres også på loakel restauranter.

Inderøy Mosteri har verdens nordligste eplehage og her kan du også få presset dine egne epler.

Mære Landbruksskole i Steinkjer kommune presser dine egne epler til deilig jus.