Mattradisjonene på Innherred er mange – og gamle. Spis lokalprodusert gårdsmat tilberedt med kjærlighet eller internasjonal vri. Nyt ureist mat og drikke og nyt naturen samtidig.

Matopplevelsene finner du som perler på ei snor her på Innherred i Nord-Trøndelag – knapt en time nord for Trondheim!

I Levanger sentrum kan et bedre måltid nytes på Restaurant Backlund. Her serveres sesongens mat fra regionen. Ta gjerne bilferja fra Levanger sentrum over til Trondheimsfjordens perle – Ytterøy. På gården Øvre Erstad tilbys kjøttprodukter fra ‘Med svin på skogen’. Her har man spesialisert seg på frittgående gris, noe som kjennes på smaken. I Verdal byr Stiklestad Nasjonale Kultursenter og Stiklestad Hotell på hjort fra Gjørv og kalvebryst fra Sæther, for å nevne noe.

Verdal Hotell byr på god hjemmelaget mat, mens Ørens Meieri i sentrum er et spennende spisested for deg som liker ordentlig mat med solide røtter. På Ørens meieri har de også butikk med salg av lokalmat og ferske brød. Tar du av fra E6 nord for Verdal, kommer du til Den Gyldne Omvei. En veistrekning gjennom vakkert kulturlandskap i Inderøy som byr på store matopplevelser. Berg Gård, Gangstad gårdsysteri, Gulburet og Øyna er alle produsenter av utmerket gårdsmat basert på egne råvarer, lokale urter og gamle oppskrifter. Maten blir presentert i delvis egne restauranter eller gårdsbutikker.

Flere av aktørene langs Den Gyldne Omvei er faste leverandører av råvarer til mange av landets prestisjekjøkken. Det tradisjonsrike Inderøy-Soddet produseres av Inderøy Slakteri på Straumen. Hotellene i Straumen; Husfrua, Saga og Strømnes serverer alle mat fra regionen til sine gjester. Øyna ligger på et storslått utsiktplatå med utsikt overTrondheimsfjorden. Herfra kan man la blikket hvile over et enestående vakkert kulturlandskap, mens du nyter god kortreist mat av høy kvalitet.

I 2016 åpnet Nord-Trøndelags første mathall, Chef – Mathall, Spiseri og Catering på Steinkjer. De byr på kortreist mat av ypperste kvalitet i kombinasjon med produkter fra det kulinariske verdenskartet. Ox of Norway, i  Kongensgaten i Steinkjer sentrum er en unik biff- og burgerrestaurant med fokus på kortreist og lokal mat og drikke. I tillegg kan du velge mellom restaurantene på Quality Hotel Grand og Best Western Tingvold Park Hotell. Begge holder høy standard og er absolutt verdt et besøk. Anbefaler også Yttervik i Vellamelen, Fv17 på vei til Namsos, som serverer mat med friske urter fra hagen sin.

I Snåsa er det obligatorisk med et stopp på en av de mange setrene som er åpent sommerstid. På Holsingseteren er det mulig å så servert rømmegrøt og å kjøpe produkter laget av melk fra kyra på seteren.