Har du lyst til å bli med på tur for å lære om sanking av ville nyttevekster og hva du kan bruke dem til? Villnis på Inderøy tar deg gjerne med på tur for å utforske naturen og se hva som du kan spise av ville vekster.

Villnis har lang erfaring med å samle råvarer fra naturen og har siden 2015 levert ville vekster til restauranter. De levere både ville grønne vekster, bær, sopp, tang og tare, totalt over 250 ulike vekster! Denne kunnskapen kan du få ta en del i når du blir med de ut på tur.

Du besøker de hjemme på Inderøy og drar på tur i ca 1t. Som deltaker får du ikke bare høre om spiselige ville vekster, men også se dem i sitt rette element og smake på dem. Praktisk erfaring og gode opplevelser er en veldig viktig nøkkel til læring. Villnis er lidenskapelig opptatt av gode mat- og naturopplevelser og møter mellom folk.

Sesongen for sanking er fra mai til september. Du kan også bli med på lengre kurs og turer og lære enda mer om sanking av ville nyttevekster.

Sanking av ville vekster Foto: Janne Svit

Du kan gjerne kombinere turen med overnatting i et luksuriøst canvastelt med dobbeltseng og vedovn hos Villnis. I teltet kan du sitte i lydene fra skogen og nyte en kopp nylaget kaffe eller gå tur i nærheten. Overnatter du får du også en matkurv med produkter fra noen av de flotte matprodusentene på Inderøy.

Pris for tur i området med innføring i ville vekster og bruk av disse: 700 kr (varighet rundt 1t)

Maks antall: 4- 5 pers
Sesong: Medio mai til september

Bestilling og skreddersydd tilbud kontakt Visit Innherred:
Tel.: +47 74 40 17 16
E-post: post@visitinnherred.com