La deg bli inspirert til å oppleve matens reise fra jord til bord på Innherred. Møt menneskene, kjenn smakene og nyt utsikten – samtidig!

Norges matregion

Trøndelag er Norges matregion og vi ønsker med stolthet og begeistring velkommen til oss midt i Norge. Trøndelag har et vanvitting mangfold fra hav til fjell, med store produksjonsmiljø.

Innherred, knapt en time fra Trondheim, byr på en opplevelsesreise med et stort mangfold av lokal matproduksjon. For ikke å glemme naturopplevelser for alle, uansett alder, med en natur preget av bølgende kulturlandskap ved sjøen og store fjellområder og Blåfjella- Skjækerfjella nasjonalpark.

MATREISER MIDT I NORGE – TA EN PAUSE FRA HVERDAGEN

Her har vi satt sammen en rekke produktpakker med matopplevelser kombinert med overnatting og andre spennende aktiviteter. Vi håper disse vil inspirere deg til å besøke Innherred.

ØL, MAT – & AKEVITTOPPLEVELSER

Opplev Den Gyldne Omvei på vinterstid med koselig overnatting på Husfrua, akevittsmaking på Berg gård og deilig øl – og matmåltid på Inderøy Gårdsbryggeri.

BORGENFJORDEN RUNDT MED OVERNATTING

Opplev Den Gyldne Omvei og Borgenfjorden rundt fra sykkelsete. Vi møter dere på Sparbu stasjon med sykkel utstyrt med sykkelvesker, pumpe, hjelm og refleksvest og kart med rutebeskrivelse.

.

DAMER PÅ TUR – EN ANNERLEDES PILEGRIMSREISE

Fra Stiklestad til Ekne og Falstadsenteret. 3 dager i flott natur og med deilig kortresit mat ved hvert ankosmsted. På denne reisen får du smakt noe av de gode rettene matprodusenter og restauranter / overnattingssteder har utviklet sammen. Hva er vel ikke bedre enn å kombinere dette smammen med vandring og sykling langs Pilegrimsleden.

SETERKOS(T) – OPPLEV SNÅSAVATNET

Kom og opplev ekte serterkost i seterbygda Snåsa. Rømmegrøt, gomme, sveler, brunost, prim, hjemmelaget syltetøy og saft. At geitene skulle til seters for å gjøre seg fete er sikkert sant. Reis til de ekte og sunne smakene i mat laget lokalt av budeia på setra.