Bo hos Munkeby Herberge med en sykkeltur til Trondheimsfjordens perle- Ytterøy. En tur full av historie og vakkert kulturlandskap i Levanger.

Munkeby Herberge

I kort avstand fra E6 og togstasjonen i Levanger ligger Munkeby Herberge. Gården ligger ved pilegrimsleden, mellom ruinene av Munkeby kloster og nye Munkeby Mariakloster. Mennesker har satt sitt preg på dette fascinerende kulturlandskapet i tusener av år, og sporene etter både bronsealder og vikingtid finnes overalt. Midt i alt dette finner du Munkeby Søndre, gården som byr på en oppdagelsesreise gjennom århundrene! Her får du en fredfull overnatting med moderne fasiliteter i historiske omgivelser.

Sykkeltur til Trondheimsfjorden perle – Ytterøy

Kombiner et besøk hit med en sykkeltur til Ytterøy – Trondheimsfjordens perle.

Du kan leie sykkel hos oss i Visit Innherred og vi leverer sykkelen enten på togstasjonen i Levanger, hos Munkeby Herberge eller på fergeleiet. Du bestemmer!

Du kan gjerne starte sykkelturen hos Munkeby Herberge. Det tar ca 15 min å sykle ned til fergeleiet og båten som tar deg over til Ytterøy. Selve fergeturen tar 30 min.

Å sykle Ytterøy rundt er en flott, enkel og populær tur. Du sykler langs velpleide gårder, dyr som beiter og alltid en flott utsikt mot fjorden og fastlandet.

Ytterøy

Ytterøyningene har til alle tider livnært seg av jordbruk og fiske. Nydelig gårdsbebyggelse, dyrkamark, beitemark og skogsmark danner en mosaikk, samtidig som en rekke kulturminner er bevart i sine naturlige omgivelser.  Ytterøya har en av Norges tetteste rådyrstammer, og salg av jakt på rådyr er en viktig tilleggsnæring for grunneierne.

Du finner også et eget rådyrskinnverksted her hvor ulike produkter av høy kvalitet ser dagens lys under kyndige hender. Arkeologiske funn vitner om en gryende jordbruksaktivitet på Ytterøya for ca. 5000 år siden. Øya har også en historie som gruvesamfunn. Det er drevet ut både kobber, svovelkis og kalk fra gruver på øya. Gruvedrift på Ytterøy kopperverk startet ca. 1630, og i 1870 arbeidet 5-600 personer i gruva. Drifta ble lagt ned etter 1. verdenskrig.

Midt på øya ligger Kafe Rampa. Her anbefaler vi deg å ta en stopp og spise lunsj. Ta gjerne turen innom interiørbutikken Bua Dekor også som ligger like ved Kafe Rampa.

Trehusbyen Levanger

Tilbake i Levanger igjen kan du gjerne ta deg en tur gjennom den fredede trehusbyen.

Kanskje du også liker:

Pris fra 1050 kr pr person i dobbeltrom

Inkludert i prisen: Leie av vanlig sykkel, overnatting i dobbeltrom med frokost og 2-retters middag hos Munkeby Herberge.

For booking eller mer informasjon, konakt oss på
Tel: +47 74 40 17 16
Email: post@visitinnherred.com
Eller via skjema under.