Naturen på Innherred innbyr til aktivitet med sitt bølgende kulturlandskap og lett tilgjengelige turterreng.

Ta deg frem til fots og på sykkel, besøk gårdsbutikker og nasjonalparker, byer og tettsteder, setre og fjellgårder på din oppdagelsesreise gjennom Innherred.

Opplev Innherred på sykkel

Opplev Innherred til fots

Norges Geografiske Midtpunkt

Norges Geografiske Midtpunkt er én av flere innfallsporter til Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark og gir deg muligheten til å vandre tørrskodd innover i det majestetiske fjellterrenget.

Oftenåsen og verdens største hagestol

Har du sett verdens største hagestol? På Steinkjers byfjell Oftenåsen blir du belønnet med fantastisk utsikt over fjorden, byen og de omkringliggende bygdene. Sett deg ned og benytt en av de mange grillplassene, eller kjøp deg en forfriskning i Peilehytta.

Hårskallen

Hva med en topptur som virkelig får det til å kile i magen, men som likevel er så enkel at hele familien kan være med? Hårskallen er en skikkelig snaufjellstur som byr på store naturopplevelser i et unikt landskap. Snu på toppen, eller fortsett innover snaufjellet. Pakk ryggsekken og ta med deg mat og drikke for en skikkelig fjelltur!

Follaheia

Follaheia er en litt krevende, men godt tilrettelagt og familievennlig topptur på snaufjellet over fjorden i Steinkjer. Utsikten over fjorden, Inderøy og Steinkje er helt magisk!

Hermannssnasa

Hermannssnasa er en tøff tur for deg som vil bestige Innherreds høyeste topp. Turen byr på 20 kilometer med Trøndersk fjellterreng og en helt magisk utsikt fra toppen. Legg inn en teltovernatting oppunder toppen og ta med deg godt selskap!

Padling på Innherred

Spill golf i historiske omgivelser

Stiklestad Golfbane i Verdal har en av Norges flotteste 18 hulls baner. Banen ligger vakkert til ved Trondheimsfjorden og er omringet av fornminner. Golfbanen har siden 2013 vært topp tre i kåringen av landets beste golfbaner.

Pilegrimsvandring – rekreasjon og balsam for sjelen

Har du lyst til oppleve pilegrimsvandring i storslått natur, langs spor av tusenårig historie mens du opplever hvile, refleksjon og fred i sinnet. Enten du ønsker å gå på tur alene eller med venner og famile, kan Stiklestad Pilegrimssenter være behjelpelig med planlegging og tilrettelegging av turen din.

Ønsker du hjelp til planlegging eller skreddersøm av opplevelser?

Kontakt oss på 
Post@visitinnherred.com
Tel: +47 74 40 17 16
Eller gjennom skjema nedenfor.

Aktiv ferie på Innherred