Nils Aas Kunstverksted er et museum for skulptøren Nils Aas (1933 – 2004) på hans fødested Straumen i Inderøy.

Nils Aas er en av Norges mest betydningsfulle billedhoggere og 3.september 1996 ble Nils Aas kunstverksted åpnet. Inne på Kunstverkstedet møter man en fast utstilling av kunst som Nils selv var med å montere, og vekslende utstillinger av samtidskunst. I anledning åpningen bygde Nils Aas en stor Bauta av stablet ved som han tilegnet fiskere og håndverkere på Straumen. De har også et verksted hvor besøkende kan jobbe med forskjellige materialer.

Nils var en mann som var knapp av ord, men kraftig i sin formidling når han fikk materiale i hånden. Hans kunstproduksjon strekker seg fra det intime til det monumentale, fra det figurative til det abstrakte, fra papir til stål. Nils Aas var en kunstner med en enorm spennvidde og materialbeherskelse.

Virksomheten består av et museum for billedhogger Nils Aas, samt et galleri med skiftende utstillinger og samtidskunst. Kunstverkstedet huser i tillegg et aktivt verksted og en kunstbutikk. Like i nærheten av Nils Aas Kunstverksted finnes Muustrøparken  med 11 skulpturen av Nils Aas plassert utendørs.

Like i nærheten av Nils Aas Kunstverksted finnes Muustrøparken med flere skulpturen av Nils Aas plassert utendørs.

Du vil kanskje også like

Center map
Traffic
Bicycling
Transit