Opplev Hilmarfestivalen, en av landets største folkemusikkfestivaler. Av media omtalt som “en nasjonal begivenhet og folkefest”. Hilmarfestivalen legger til rette for gode møter mellom mennesker! I år holdes Hilmarfestivalen fra 4. – 13. november.

Hvert år blir ca. 150 artister presentert gjennom rundt 70 ulike festivalarrangement til 9 000 besøkende.  Hilmarfestivalens programm er tilpasset alle aldre med egne barneprogram og ungdomsprogram. Festivalen har fokus på folkemusikk, men åpner også dørene for musikk som er på grensen til dette eller vipper over mot helt andre sjangrer.
Årets tema: Vennskap

Vi anbefaler

Daniela Reyes og Sudan Dudan | Kulturscenen Vårt Hjem | 10. nov

 2 «Etter-jobben-konserter» på rappen:
De som har sett Daniela Reyes spille, glemmer det ikke med det første. Det er noe med de skjøre og litt vindskeive sangene som hun formidler med en kombinasjon av intens tilstedeværelse, stor musikalitet og selvsikkerhet som gjør et sterkt inntrykk på publikum.

Sudan Dudan er ein duo med Anders Erik Røine og Marit Karlberg på vokal, gitar, langeleik, fele, harmonium og munnharpe. I 2018 vant Folkelarmprisen i tradisjonelt samspel forHeimen der ute.

Etter konserten kan du være med  på årets Lysvandring – en amatørmønstring av kulturuttrykk – vennskap!

Valkyrien Allstars | Kulturscenen Vårt Hjem | 11. nov

Gå inn i helgen med «Etter-jobben-konsert» med Valkyrien Allstars –  kjent som et av landets beste liveband, og har siden sin første utgivelse i 2007 gått foran i utviklingen av arrangert folkemusikk.

Siste studioalbum i rekken «Slutte og byne» vant Spellemannsprisen 2020 i kategorien Vise, og ligner mistenkelig på pop-musikk. For den observante lytter vil det likevel være tydelige henvisninger til norsk tradisjonsmusikk. Tuva Syvertsen i bandet ble tildelt Hilmarprisen 2021.

Gjør en helaften av det og fortsett kvelden på Samfunnshuset med Hilmarkonserten m/ Olav Luksengård Mjelva, og Dansefest – Vennskapet Sven Nyhus og Hilmar Alexandersen.

Hilmars helaften: Odd Nordstoga m/band, og Dansefest  | Steinkjer samfunnshus | 12. nov

Start kvelden med Odd Nordstoga med band og fortsett med dansefest i festsalen.
Få makter å beskrive poesien i hverdagen slik som Odd Nordstoga klarer, uten at det noen gang blir klisjefylt eller svulstig. Han får oss til å danse, selv om vi ikke kan det, og til å ville synge med av full hals. Med seg har han alltid det ypperste stjernelaget av musikere.
Her blir det fest!

Sjekk ut hele programmet for Hilmarfestivalen 2022

Du finner veldig mange gratisopplevelser under Hilmarfestivalen. De som koster noe kan du velge å kjøpe billetter til individuelt eller du kan kjøpe festivalpass HER

Andre opplevelser under Hilmarfestivalen

Hilmar X | Klubbscenen Samfunnshuset | 11 nov

Hilmarfestivalen ønsker å appellere til et yngre publikum også og   inviterer til Hilmar X. Her gjør vi plass til mere moderne uttrykk.

Tre utrolig kule band står altså på plakaten!
Bandet Gjøta består av Lasse Tiller, Emil Djester Eggen, Isak Kjerpeseth Strugstad, Mari-Anne Øksnes og Lars Vegar B.
– Ævestaden består av Kenneth Lien – kraviklyre, munnharpe, langeleik, fele, vokal, Levina Storåkern – fele, kantele, vokal, live-elektronikk, langeleik og Eir Vatn Strøm – vokal, kraviklyre, live-elektronikk, synth.
– Snakka San & Sver har de siste årene introdusert verden for sjangeren Folkhall. Det finnes ikke noe annet band som kombinerer dancehall og folkemusikk.

UPPDALDÅGGÅN 2022

I år (og annethvert år) er Uppdaldåggån (til ære for Kristorfer Uppdal) lagt til Hilmarfestivalen, og det blir på et vis en festival i festivalen!

Uppdaldåggån-programmet er en del av fortellersatsingen til Hilmarfestivalen og oversikt over fortellerprogrammet finner du her

Se programmet for Uppdalgåggån under her:

KUNSTVANDRING HilmArt | 6. nov

Dette er en tonesatt vandring med musiker Marion Totsaas. På hvert visningssted får du et innblikk i utstillingen gjennom en kort innføring, før vandringen avsluttes kl 15.30 i Kulturkafeen Hegdahl-gården.  Der er det servering etter ønske.

Se resten av utstillingsprogrammet her – alle gratis arrangementer

Hvis ønskelig kan vi ordne med overnatting og andre opplevelser på Innherred. Vi skreddersyr også tilbud etter ditt behov og ønsker.

Du vil kanskje også like