Ta deg en avstikker fra E6 og opplev den Gyldne Omvei og alt det andre vakre Inderøy har å by på. Smak lokal mat, sov godt og se lokal kunst.

Center map
Traffic
Bicycling
Transit
Kunst, kultur og museum

Nils Aas Kunstverksted
Nils Aas (1933 – 2004) regnes som en av Norges mest betydningsfulle billedhuggere. Nils Aas Kunstverksted ligger i Straumen sentrum på Inderøy. Her er det en permanent utstilling med kunst av Nils Aas som inkluderer verkene Bauta og Syklus, i tillegg er det skiftende utstillinger med norsk samtidskunst. Det er også kunstverksted for barn og unge og en museumsbutikk.
Les mer og se bilder og åpningstider for Nils Aas Kunstverksted

Muustrøparken
Den prisbelønte parken er en idyll midt i Straumen. Her kan du bruke alle sansene, mens du rusler langs stien. Små og store skulpturer av Nila Aas, et kvernhus, en skotthyllbane er blant opplevelsene. Ringstu er blant Inderøys eldste bevarte hus, og er plassert midt inne i parkanlegget. Rusler du over Muustrøbrua fra 1816, til skulpturen «Flyndre» kan du høre lydinstallasjonen av Øyvind Brandtsegg som er integrert i skulpturen.
Kom innom turistkontoret og plukk med deg kart over skulpturene!

Aktiviteter, tur og friluftsliv

Mosvik Brygge – Safari
Skogen er gammel og eventyrlig og en artig sti fører deg opp til foringsplassen for ekornet. Her er det et fotoskjul i form av et stort telt hvor dere kan gjemme dere mens dere vente på at ekornet kommer. Mos oss er det også mulighet til å overnatte å spise et godt måltid.
Les mer og se bilder om mulighetene på Mosvik Brygge

Gangstad gårdsysteri
Gangstad Gårdsysteri er et av de første gårdsysteriene i Norge som fikk autorisasjon som meieri. Her lages prisbelønte oster av gårdens ferske kumelk, bl.a. ulike hvit- og blåskimmeloster, samt den populære salatosten. De lager også fløteis, yougurtis og sorbèter. Her er det mye å smake på!
Se åpningstider og produkter fra Gangstad gårdsysteri

Gamle Kongevei
Den gamle gongeveien mekkin Husby i Verdal og Vådal i Sparbu stammer trolig fra tidlig jernalder og er en del av den gamle allemannsvegen gjennom Innherred. Turen kan gjerne kobles sammen med en tur opp Marsteinsvola.
Se kart og rutebeskrivelse for hvordan vandre langs Gamle Kongevei

Fiske i Skarnsundet
Trondheimsfjorden er Norges tredje lengste fjord og er perfekt sted for fiske fra båt og land. Den har et rikt mangfold av fiske, minst 90 arter et blitt observert. Fjorden har den største produksjonen av biologisk mangfold blant norske elver. En dag på Trondheimsfjorden kan fort bli høydepunktet i ferien din. De lune omgivelsene rundt Inderøy gir et trygt sted for alle sportsfiskere. Skarnsundet Fjordsenter leier ut båter i flere størrelser.
Se tips til fine fiskeopplevelser i Skarnsundet

Restauranter og spisesteder

Øyna
Øyna ligger på et storslått utsiktplatå ovenfor Sakshaug gamle kirke. Herfra kan man la blikket hvile over et enestående vakkert kulturlandskap. Restauranten serverer i hovedsak mat fra en av de 8 kommunene man kan se fra Øyna og er godkjent økoturisme bedrift.
Se åpningstider, bilder og mer info om restauranter på Inderøys tak – Øyna

Elgkroa
Vi, Otto og Anne (Medl. Kokkenes Mesterlaug N-T) lager norsk/trøndersk «slowfood» mat med Kjærlighet og Gnist. Enkelt godt og hjemmelaget. Bestselgere: filetstekt ELGSTEK, Snaddermeny PEPPERsnadder, Sagalaks, SPRØBAKT TORSK, hamburgertallerken. Kaker bakt med både fint og grovere meltyper for helsas skyld. Elgkroa ligger langs E6 på Røra, midt mellom Levanger og Steinkjer.
Elgkroa ligger svært sentralt nært E6 på Røra

Berg Gård
Kulturlandskap, historie og tradisjoner står sentralt i driften av Berg Gård. Som Norges første godkjente gårdslakteri for småfe, byr utsalget i den spennende gammeldagse landhandelen på godbiter du ikke finner andre steder. Slakteriloftet spisested er stedet for festlige anledninger; selskap, bryllup, konfirmasjon, møter, dagskonferanser og firmafester. Lunsj eller middag for busslaster / reiseselskaper.
Berg Gård er helt unik, se bilder og veibeskrivelse

Gulburet
Gulburet er en bugnende gårdsbutikk med egenproduserte brød og drops og produkter fra andre gårdsmatprodusenter. På Låven er det skiftende kunstutstillinger. I 2.et på stabburet kan du sette deg ned å nyte en kopp kaffe og et kakestykke.
Nyt omgivelsene, maten, søtsakene og historien i gårdsbutikken på Gulburet

Hoteller og campingplasser

Spettespiret på Letnes
Overnatt i blant fugler og dyr, i ei hytte litt utenom det vanlige i furutrekronene – langt fra hverdagens kjas og mas. Her har du nydelig utsikt over Beitstadfjorden. Grill på utsiktsplassen, nyt kveldssola – her blir overnattingen en opplevelse!
www.letnes.wordpress.com

Husfrua
På høyden ovenfor Sakshaug gamle kirke og nabo til Øyna ligger Husfrua Gårdshotell – en sjarmerende trøndelån fra 1867 med flott utsikt over Straumen. Her kan du b og spise i et nostalgisk miljø med familievennlige omgivelser.
Opplev ekte nostalgi på Husfrua høyt over Inderøy

Saga Hotell
Like ved Straumen ligger SAGA Hotell og de har 4 dobbeltrom og 1 familierom. Når du overnatter få du også servert frokost i sotrstuen hvor du bla. får smakebiter fra lokale produsenter, ferskt brød, frukt og god kaffe. Er det godt vær, kan frokosten nytes på verandaen med utsikt over Borgenfjorden.
Intimt hotell med masse historie ved Børgin

Strømnes
På vakre Straumen ligger Strømnes, et herlig bestemorshus som byr på en helt spesiell atmosfære. Her er alt som det var i 1905, bortsett fra moderne selvfølgeligheter. Alle rommene har flott utsikt mot fjorden og det blir servert god og lokal mat.
God mat, flotte omgivelser og trivelig vertskap på Strømnes