På rekke og rad ligger kommunene Levanger, Verdal, Inderøy, Steinkjer og Snåsa langs Trondheimsfjorden, ca. 1 time nord for Trondheim lufthavn Værnes. Falstadsenteret, Stiklestadsommer, Den Gyldne Omvei og Norges Midtpunkt er noen av det du kan oppleve her.

Den Gyldne Omvei

På Inderøy ligger 22 ulike opplevelser langs Den Gyldne Omvei. En avstikker fra E6 hvor du kan spise deilig lokal mat fra bl.a Gangstad Gårdsysteri, Gulburet og Berg Gård. Nyt kulturlandskapet og utsikten fra restauranten Øyna eller se kunst hos Glasslåven og Nils Aas Kunstverksted. Øl og akevittopplevelser får du hos Inderøy gårdsbryggeri og Inderøy Brenneri på Berg gård.

Lørdager og søndager i juli kand du være med på «Nils Aas på fjorden» – en guidet båttur som gir innblikk i livet på Straumen de årene Nils Aas vokste opp her, miljøet, og kanskje de viktigste elementene som fra starten av var med og forme et kunstnerskap som ble av betydning for hele nasjonen. Les mer om Nils Aas på fjorden.

Du kan kjøre – og vi lager turforslag med ønsket innhold, eller du kan leie deg sykkel. Vi anbefaler også en vandring fra Gulburet til Øyna langs en av de mange kulturstiene. Borgenfjorden rundt er en sykkeltur som vi anbefaler på det sterkeste.

Pilegrimsvandring fra Munkeby til Stiklestad

Fra Munkeby i Levanger til Stiklestad kan du vandre langs Pilgrimsleden St. Olavsleden. Strekningen på 19 km. er en fin dagstur.

Skjækra – porten til nasjonalparken

I Steinkjer ligger Norges geografiske Midtpunkt. Fra Mokk Gård kan du vandre dagsturer eller kombinere det med overnattinger i hyttene til Steinkjer kommuneskoger Ogndalsbruket i Skjækra.

Stiklestadsommer

Stiklestad nasjonale kultursenter har åpent hele året, men fra skolen er slutt tilbys enda flere aktivteter for store og små. Nyt sommeren med et besøk og lær om historia.

Fiske

Innherred har mye å by på når det gjelder fiske. Du kan fiske i Trondheimsfjorden fra land eller fra båt. Eller du kan fiske i de mange og fiskerike vannene i Levanger, Verdal, Inderøy, Steinkjer eller Snåsa. Les mer om fiske på Innherred.

Vandreturer

Å vandre på Innherred byr på naturopplevelser for alle. Enten du er gammel eller ung har Innherred en tur som passer deg og dine ønsker! Trimtur, fjelltur eller kanskje en sykkeltur?

Skallstuggu er et fantastisk utgangspunkt for vandreturer og ligger i naturskjønne omgivelser 2 mil fra Levanger sentrum. Hytta ligger 440 m over havet og har gode parkeringsmuligheter. Vulusjøen ligger 150 meter fra hytta. Hytten er åpen i helgene for servering, med mindre den er utleid til et arrangement. De har grillplasser tilgjengelig, så det er bare å ta med seg mat til grilling.

Les mer om vandring på Innherred.

Sykkelturer

Sykle Norge på tvers
Det er kun 5 mil fra fjorden i Verdal til grensefjella mot Sverige i øst. Underveis kan du la deg fascinere av pilegrimshistorie, gamle festningsverk og vakker natur! Vi skreddersyr tur for deg, frakter bagasje og stiller med sykkel. Les mer om å sykle Norge på tvers.

 

Fjelltur

Kansje frister det med en fjelltur i sommer?
Snåsa Fjellstyre har 12 utleiehytter som ligger attraktivt til i fjellet som gode utgangspunkt for jakt, fiske og fjellvandring både sommer og vinter. Dette er selvbetjente hytter som må bestilles før du drar på tur.

Steinkjer kommuneskoger – Ogndalsbruket KF har tre egne hytter til utleie i alle årstider. Hver hytte er fullt utstyrt!

Visit Innherred tilbyr planlegging av besøk på Innherred. Vi tilpasser pakker med opplevelser, overnatting og mat dine behov. Ta kontakt for et uforpliktende tilbud på tel: 74 40 17 16 eller post@visitinnherred.com

 

Kjøp kart i webshoppen vår:
Turkart – Blåfjella – Skjækerfjella og Lierne Nasjonalparker
Turkart Skjækra
Turkart Inderøy
Norges Midtpunkt
Rutebeskrivelse med kart – Borgenfjorden rundt
Gyldne Opplevelser – Rutebeskrivelse med kart (Steinkjer – Straumen Stiklestad)
Turkart Snåsavatnet
Turkart Steinkjer
Turkart Vuku
Turkart Snåsa
Turkart Overhalla
Jakt og Fiskekart Trøndelag Nord