Innherred er ca 80 km nord for Trondheim og for noen er Innherred kanskje en plass man kjører gjennom på vei nordover til Lofoten. Vi har kanskje ikke de spektakulære fjellene og de dype fjordene som i Lofoten og på Vestlandet. Det er likevel mye flott å oppleve her. Her gir vi deg tips til oversikt over campingplasser og bobilplasser og hvor du kan fylle på LPG gass og tømmestasjoner. Vi gir deg også tips tilet mangfold av opplevelser på Innherred.

Bobilplasser og campingplasser på Innherred

Med bobil eller campingvogn har du stor frihet til å besøke Innherred i ditt eget tempo og det finnes det mange fine steder å stoppe for natten. Du finner både campingplasser og bobilparkeringer og fricamping.

I Norge kan du i utgangspunktet overnatte hvor som helst med bobilen din og campingvogna, men det forutsetter at du tar hensyn til skilting på stedet. Vil du stå på privat grunn, må du ha eiers samtykke først.

Her er et utvalg av stedene. Vi begynner med Levanger i sør. Kommer du kjørende til Levanger sørfra anbefaler vi at du stopper i Vuddu Valley og besøker Kormans lysfabrikk, Norges eldste, hvor du også kan ta deg et måltid eller en kaffe på deres Pick-up kafe – en 50-talls amerikaninspirert diner komplett med jukeboks og skinnbenker i pastellfarger. De har i tillegg et museum på låven med en samling av kulturminner og en samling av gamle veteranbiler.

Levanger Camping – Vakker beliggenhet ved Trondheimsfjorden

130 Bobilplasser med strømuttak.
Sanitærbygg med dusj/WC og kjøkken/oppholdsrom

– Levanger og campingen har store områder for fritidsaktiviteter, naturopplevelser og  bademuligheter. Utegrill og sittegrupper disponibel for gjestene. Barnevennlig område. Bowling like ved campingen. Fritidspark ved campingen med bla. tennisbaner, skatepark og sandvolleyball, minigolf. Ikke langt derifra finner du også Stadionparken – Levanger leke – og aktivitetspark. Parken er også utgangspunkt for sentrumsnære turstier.

Levanger er en by med et fredet by-sentrum omringet av et landskap preget av landbruk og natur. Her kan du lese mer om Levanger og bakgrunnen til fredningen av Trehusbyen Levanger.

Koa Camping – en perle innerst i Trondheimsfjorden

50 oppstillingsplasser for bobiler og campingvogner med strømuttak.
Fellesanlegg med dDusj og toalett, vann og oppvaskkum.

Koa Camping ligger i vakre omgivelser med lett ankomst fra E6. Alle oppstillingsplassene har panoramautsikt utover Trondheimsfjorden. Det sies at man her har Norges lengste åpne fjordstrekning.

Koa Camping er et utmerket utgangspunkt for en rekke aktiviteter og kulturtilbud i nærområdet:
• Opplevelsesturer på fjorden med Fjordturer
Stiklestad Golfklubb, Verdal – golf i historiske omgivelser
Den Gyldne Omvei
Stiklestad Nasjonale Kultursenter, Verdal
• Meget gode tur – og sykkelmuligheter, som f.eks Olstolen, Borgenfjorden rundtMarsteinsvola, Finnheimen, Elvepromenaden på Trones. Se ut.no for flere turmuligheter på Innherred.

For fiskeinteresserte, har Koa Camping utleie av fiskebåt. Skarnsundet med gode fiskemuligheter er ikke langt unna. De tilbyr også guidede fisketurer.

Kjerknesvågen Kai

Det er ikke «formell» oppstilling til bobiler her, men det er en vakker plass å plassere cmpingvognen eller bobilen. Du betaler det samme som havneavgiften for gjestebåter og du har da tilgang til døgnåpent sanitæranlegg og strømuttak.  Det er åpen kiosk/kafe i sommersesongen, i tillegg til grillplass og sitteplasser, badeplass  og nærbutikk kun 100 meter fra kaiområdet

Du kan finne mange fine steder i nærområdet for rekreasjon ved sjø og på land! Langs strandlinja vil du finne både strender og badeplasser, og svaberg – eller du kan bare ligge på sjøen og nyte dagen eller fiske.
På land er det lagt opp flere turstier, og kart over disse vil du finne hos Inderøy kommune via Inderøyturer. Har du med deg sykkel, er det fint å sykle f.eks Kjerknesvågen rundt (6 km) eller Inderøy rundt (kort 30 km, lang 45 km) eller Borgenfjorden rundt (32 km).

I nærområdet kan du finne gårdsmat på landhandleriet hos Berg Gård, og hage og brukskunst hos Shabby Art Kjerknesvågen. Og selvfølgelig må du ta deg en rundtur langs Den Gyldne Omvei!

Bobiloppstilling hos Berg Gård

Ikke langt fra Kjerknesvågen Kai (nevnt over) kan du stille deg opp med bobil i fine omgivelser.
Pris: kr 100
Inkl tilgang til strøm, vann og toalett.

26. juni – 1. august 2020: akevittsmaking på forhåndsbestilling for individuelle
Hver fredag og lørdag kl 16:00 kan du BLI MED AKEVITTBONDEN INN I FATLAGRET OG SMAK PÅ GÅRDENS AKEVITT.
(Må forhåndsbestilles innen kl 12 fredagen for både fredag og lørdag)
Pris: kr 300 ppn

Inderøy Bobilcamp

Ligger nedenfor Øyna med samme fantastiske utsikten over Trondheimsfjorden. Det er fellesområde for grilling med benker. Ønsker du å unne deg et kortreist måltid, så er det kort gange opp til restauranten på Øyna. Det er også kort avstand til Straumen sentrum. Perfekt base for å utforske Den Gyldne Omvei.

Guldbergaunet Camping – Sentrumsnært i Steinkjer

100 caravanplasser med egne strømuttak. Eget sanitæreanlegg med flere herre -og dametoalett og dusjer. Eget handicaptoalett med dusj. På felleskjøkkenet finnes kokeplater samt vaskemaskiner og tørketromler.
På campingplassen er det også en egen plass for tømming av spillvann direkte fra bil og toalettømming for bærbare tanker (kjemikalietoalett).

Idyllisk plassert ved Steinkjerelva, i rolige og fredelige omgivelser med store gressletter, trær og turstier. Campingplassen grenser til idrettsparken i Steinkjer, med kort avstand til mange aktivitetstilbud:
Egge Museum: Friluftsmuseum med levende historie for hele familien i flotte omgivelser.
Lykkeland: Steinkjer’s opplevelsessenter for alle aldre med lekeland, bowling og laserspill  under et tak.
Dampsaga: Badeland for hele familien
Steinkjer kirke: En arkitektonisk perle og på folkemunne kalt Weidemannskatedralen pga av glassmaleriene utsmykket av Jakob Weidemann.
Fine turstier f.eks: Oftenåsen med trollstien og verdens største hagestol. Ønsker du deg en en lengre tur, kan du vandre på svillelagt sti til Norges Geografiske Midtpunkt i Ogndalen. Det er også en av inngangsportene til Blåfjella – Skjækerfjella nasjonalpark. Det er skiltede turstier fra campingen og fra togstasjonen og flere steder i Steinkjer sentrum.
Du kan utforske retningssansen i hekklabyrinten Trifolium som ligger mellom togstasjonen og Amfisenteret og er 1,3 km lang.
På bystranda kan du nyte palmesus og sandstrand med vanntrampoline.

Steinkjer er en av landets mest vellykka og best bevarte gjenreisingsbyer og sentrumen har arkitektur som kultur-historisk interessant. Her kan du lese mer om Gjenreisningsbyen Steinkjer.

Føllingstua Camping – vakker beliggenhet ved sørenden av Snåsavatnet

65 plasser for campingvogner og bobiler med tilgang til strøm og trådløst internett
Vakker beliggenhet ved sørenden av Snåsavatnet, 200 m fra E6, 13 km nord for Steinkjer. Snåsavatnet er Norges 6. største innsjø.

Servering og lokalmatrestaurant: Kafé, kiosk, middag i sommersesongen (10.6 – 20.8), ellers på bestilling. Frokost på bestilling

Andre fasiliteter
Grillhytte og grillplass ved vannet.
Badeplass.
9-hulls minigolfbane ved vannet.
Føllingstua tilbyr følgende båter for utleie:
– Motorbåt (5 hester), 16 fot
– Robåt med mulighet for leie av EL motor
– 2 kanoer
Merkede kanoruter fra Føllingstua 
Føllingstua ligger 13 km nord for Steinkjer og her kan du lese mer om Steinkjer og hva du kan oppleve i Steinkjer.

Kvam Motell og Camping

Kvam ligger ca 20 minutter nord for Steinkjer, langs E6 og helt ved kanten av Snåsavatnet.
De har 20 oppstillingsplasser for bobiler. Det er fin og barnevennlig badestrand like ved.
Grill- og bålplass ved vannet for fri benyttelse.Det er butikk like ved campingen og idrettsannlegg og merkede turstier.
Ideelt for kano og kajakkutfart og øyhopping med mange fine øyer å gå i land på.
De leier ut 2 roboter og fiskekort for Snåsavatnet får du kjøpt i resepsjonen – det er utmerkede forhold for ørretfiske i Snåsavatnet.

Kvam motell og camping ligger 0,5 t fra Snåsa og her kan du lese mere om Villmarksperlen Snåsa og det du kan oppleve her.

Oldernæs Strandcamp

Er en herlig avsondret camping og hyttebygd rett på Snåsavatnet med strender, svaberg, dype skoger og fjell så langt øyet rekker. Dette er en familiedrevet plass – enkelt og vennlig.
Oldernæs strandcamp har en unik atmosfære hvor man tar livet med ro – Signaturen til salige godseier og bjørnejeger Schulz preger hytter og hus samt den generelle atmosfæren i hans egen naturpark med sitt nettverk av enkle spaserstier til sjelero, kalde bad og fiskeplasser.
De tilbyr et «vagabond daypass» for opp til 3 personer som gir tilgang til bål – og grillpalsser, robåt, fiske lisens for Oldernæs sin 10km fiskesone, delt dusjfasiliteter og mere. Les mer her
I tillegg til andre turstier er det like ved merket sti til Tupptur til Ålnestangen.

Holsingsæteren – fricamping

Holsingseteren ligger vakkert til i Roktdalen i Snåsa, like ved grensen til Steinkjer kommune.
Her kan du komme og oppleve tradisjonell seterdrift og få nærhet til dyra på setra.

Bobiler og campingvogner er velkomne til å stille seg opp på setra. NB! ingen tilgang til strøm.
Muligheter for å kjøpe seg mat på setra – all mat som serveres er kortreist.

Her er det mye å fylle dagene sine med:
– Du kan bli med på separering, stell og foring av dyra, og eggplukking
– Du kan plukke bær, koke rømmegrøt, eller bidra med annen matlaging
– Gode fiskemuligheter i nærheten.
– Merket sti fra seteren til gammel boplass. (OBS! denne stien er ikke tilrettelagt for rullestol).
– Kano- og båtutleie i Roktsjøen.
– De har 3 sykler som de låner ut hvis du ønsker å oppleve området rundt med sykkel.
Og mye mere

Andre oppstillingsplasser for bobiler på Innherred

På plassene nevnt under er det i all hovedsak parkering for bobiler. Dette fordi plassen ikke er stor nok til å romme ei stor campingvogn og bil. Dersom du har ei lita campingvogn kan det noen steder være plass, men det kan være hensiktsmessig å kontakte plassene før dere kommer med bil og vogn. Derav overskriften.

Levanger kommune

Ytterøy småbåthavn
Rinnleiret
7610 Rampa, Ytterøy
Ytterøy Bygdetun

Verdal Kommune

Stiklestad Camping
Soria Moria Camping

Inderøy kommune

Stornesøra fjordcamping
Framverran – Gipling

Steinkjer Kommune

Follafoss båthavn
Malm Båtforening

Snåsa Kommune

Strindmoen Gårdcamping
Vegset Camping

LPG, påfyll og kjøp av gass

LPG Steinkjer (DPS): Sjøfartsgata 10b, 7710 Steinkjer
LPG Verdal (Trøndelag Diesel AS): Valborgveien 1, 7657 Verdal

Bytting av gassflasker kan gjøres på de fleste bensinstasjoner og noen butikker på Innherred.

Tømmestasjoner

Levanger kommune

– på Moafjæra rett sør for Levanger camping
– på Rinnanleiret
– på Gråmyra, ca 5 km sør for Levanger

Inderøy Kommune

Koa Camping, Røravegen 665, Røra, 7670 Inderøy – for sine gjester

Verdal kommune

Verdal kommune:
– YX Verdal, Fløytarvegen 15

Steinkjer kommune

Styggmelen 9, Løsberga
– Føllingstua camping

Velkommen til Innherred

Spennende sideveger og rundturer

Vil du finne frem til de skjulte skattene, skreddersy ferien etter egne behov og ta dagene litt som de kommer?
Da har vi noen tips for å hjelpe deg med planleggingen. Du trenger ikke å følge E6 for å komme deg nordover fra Trondheim eller Værnes. Du kan følge små grusveger, ta ferge over fjorden eller en kombinasjon av alt sammen

Sjøvegen fra Trondheim

Fra Flakk utenfor Trondheim går det jevnlig ferge til Rørvik på Fosen. Velg om dere vil følge fylkesvegen langs fjorden til Leksvik eller om dere vil kjøre av fylkesvegen og kjøre via Petter Nordthugs hjembygd; Framverran i Mosvik via Trongsundet.

Ytterøy – Midt i Trondheimsfjorden

Med en fergetur på 20 minutter fra Trehusbyen Levanger når du Trondheimsfjordens perle; Ytterøy. Ytterøy har en av Norges tetteste rådyrstammer, og det er ikke spørsmål om du ser rådyr, men hvor mange du ser!
Øya har et veinett som innbyr til flere rundturer med bil eller sykkel. Øya er ca 13,5 km lang og 4,3 km bred på det bredeste. Totalarealet er ca. 28 kvadratkilometer og terrenget er dels kupert.

Den Gyldne Omvei – Inderøy

Den Gyldne Omvei byr på opplevelser for både de matglade, de som er glade i kunst og de som leter etter et pusterom i hverdagen.

Her ser eg fagre fjord og bygdir,
Som mange gamle kjempur bar,
Med mange slike store dygder,
At tidt metru det gudar var

Fra Aasmund Olavsson Vinje sitt besøk på Inderøy .
Gjengitt i Ferdaminni fraa Sumaren 1860

Sørover langs Pilegrimsleden

Store deler av pilegrimsleden St.Olavsleden kan kjøres med bil eller sykles for de som ønsker det.Starter du i Steinkjer vil det med bil være mestspennende å kjøre via bygda Henning. På turen passerer du Kulturgården Bjerkem som har en fantastisk utstilling av rekonstruerte bunader, og skiftende utstillinger i gårdens stabbur. Gårdens vertskap er enormt kunnskapsrike og vil gi den en helt unik opplevelse. Følg bygdavegen på østsiden av Fv759 fra Henning for en autentisk følelse eller kjør ut på Fv759 fra Henning og fortsett sørover langs Leksdalsvatnet til Stiklestad nasjonale kultursenter

Snåsavatnet rundt

Snåsavatnet, som er Norges 6. største innsjø, ligger i Steinkjer og Snåsa og byr på mange flotte opplevelser og aktiviteter. På din tur langs Snåsavatnet kan du blant annet spise lokal mat, vandre i vakkert terreng, bo i vannkanten, besøke severdigheter og fiske etter ørret og røye.

Spennende stopp langs FV72 – Jamtlandsvegen

Langs Fv72, Jamtlandsveien, er det mange minnesmerker og flere flotte turmål. Veien går fra E6 ved Vinne i Verdal til riksgrensen ved Styggdalen. Det store antallet av bautaer og steiner viser betydningen veistrekningen mellom Norge og Sverige har hatt gjennom alle tider. De sies også at veistrekningen er den i landet med flest kulturminner.

Beistadfjorden rundt

Beitstadfjorden rundt er en flott rundtur med bil eller sykkel.  Flere av veiene går langs fjorden og majestetiske Skarnsundbrua binder Fosen sammen med Innherred.

For mer informasjon kontakt oss på

Tel: +47 74 40 17 16
Epost: post@visitinnherred.com

Eller fyll in skjema under!

For mer tips til opplevelser, les videre under skjema.

Villmark og kulturlandskap

Med en natur preget av bølgende kulturlandskap ved sjøen og store fjellområder og Blåfjella- Skjækerfjella nasjonalpark, byr Innherred på naturopplevelser for alle, uansett alder.

Det er mange flotte turmuligheter på Innherred, fra korte godt tilrettelagte bynære turer til lange krevende fjellturer i Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark.

Sykkelturer

På Innherred  kan du sykle fra matfat til matfat gjennomnorgeshistorien og kulturlandskapet,eller legg bak deg Norge på tvers over de spektakulære grensefjella i Verdal.Rast mellom gravhauger, på koseligespisesteder eller i fjæra. Vi kanfortelle deg akkurat hvor vi tror du viltrives best. Sykkel leier du av oss. Vanlig eller el-sykkel. Les mer under.

Bilvandring

Du trenger ikke gå langt og svette mye for å speide utover Innherredsbølgende kulturlandskap. På vårenettsider har vi lagt ut informasjon om våre favoritturer med kart og rutebeskrivelser, slik at du kan velge den toppturen som passer din formbest. Les mer i vår turguide under her..

Blåfjella – Skjækerfjella nasjonalpark

Blåfjella – Skjækerfjella / Låarte-Skæhkere nasjonalpark er et av Sør-Norges største sammenhengende villmarksområder. Mulighetene for å få en naturopplevelse av de helt sjeldne er store. Gå i Jens Kvernmos fotspor. Les mer under her

Prisvinnende mat og drikke

Det er ikke uten grunn til at Trøndelag er Norges fremste matregion og Innherred ligger midt i det trønderske matfatet.
Levanger er landets tredje største landbruks kommune og Den Gyldne Omvei er viden kjent for sine lokalmat-skatter. Det er gode forhold for lokalmat på Innherred, med dyrking av grønnsaker, korn og dyrefôr og det er en rekke foredlingsbedrifter som sørger for kortreist ost, kjøtt, frukt og grønt i butikkene.

Gårdsbutikker

På våre nettsider finner du en oversikt over butikker som selger lokalproduserte oster, ureist kjøtt, ferske egg og som har forfriskende vertskap i trivelige omgivelser. Noen steder er selvbetjent, andre steder kan du attpåtil få maten servert – ta deg tid til en pust i bakken! Les mer under her:

Ost

Gangstad Gårdsysteri er verdt et besøk. De har vunnet flere priser for sine oster.
Munkene ved Munkeby Mariakloster i Levanger lager Munkebyost. Kjør oppom utsalget som er basert på tillit eller kjøp en smakpå Munkeby Herberge. Les mer her:

Øl og akevitt

I gamle dager hadde hver gård sin oppskrift og hemmelige ingredienser. Tradisjonen holdes i dag i hevd av dedikerteprodusenter på innherred. Tradisjonen med lokalprodusertøl ivaretas i dag av Inderøy Gårdsbryggeri, Gulburet, Grana Bryggeri og Fæby. Malt og humle av god kvalitet bidrar til ågi ølet fyldig smak og særpreg. Inderøykarve har inspirert Svein Berfjord på Berg Gård til å ta opp igjen en gammeltradisjon; akevittbrenning, 119år etter siste flaske ble tappet på Sundnes Brenneri. Les mer her:

Innherred – historiske Trøndelag

«Tar man Trøndelag ut av historiebøkene, blir det bare permene igjen», uttalte Senterparti-høvding og historieforteller Jon Leirfall en gang. Under gir vi deg et utvalg av historiske opplevelser her på Innherred.

Stiklestad – Nasjonens vugge

Verdal er byen hvor du finner nasjonens vugge – Stiklestad. Lek som vikingene, spis godt og oppdag forgange tider.Stiklestad har vært møteplass i snart 2000 år Hvert år samles ca 20000 mennesker under Olsokdagene i juli for å se ”Spelet om Heilag Olav” i spelamfiet (i år utsatt til 2021). På Stiklestad får barna muligheten til å være viking for en dag. Her møtes også pilegrimsledene Nordleden og St.Olavsleden. Les mer om Stiklestad og Verdal her:

Gravfelt og Helleristninger

Spor etter mennesker som levde sine liv på Innherred mange hundre år før vår tidsregning kan oppleves flere steder i form av blant annet gravfelt og helleristninger. Herser dere bilde fra bautaen på Skei gravfelt. Les mer her.:

Samisk historie

Den sørsamiske kulturen er rik på historie. Snåsa/Snåase er en tospråklig kommune som ligger midt idet Sørsamiske området og er etknutepunkt i arbeidet for å ta vare påden sørsamiske kulturen. På Saemien Sijte–sørsamisk museum og kultursenter i Snåsa kan du bli nærmere kjent med den sørsamiske kulturen