Center map
Traffic
Bicycling
Transit

Kunst, kultur og museum

Gjerstadhuset
Barndomshjemmet til «Snåsakaillen» Joralf Gjerstad er åpent for publikum lørdager og søndager mellom 12 og 16 i sommersesongen. Huset er restaurert og fremstår tilnærmet likt slik det så ut gjennom Gjerstad sin oppvekst.
Besøk Snåsamannens barndomshjem

Saemien Sijte
Samien Sijte er sørsamisk museum og kultursenter i tospråklige Snåsa. Her tas besøkende i mot hele året, i store og små grupper. Kunnskap om sørsamisk kultur og historie, før og nå formidles gjennom ulike vandreutstillinger.
Lær mer om sørsamisk historie på Saemien Sijte

Aktiviteter, tur og friluftsliv

Holsingseterera
Holsingsetra ligger i Roktdalen og driver med tradisjonell seterdrift. Vi foredler all melk på setra og produktene kan de besøkende spise på setra eller ta med seg hjem. Foruten seterlivet kan man oppleve ridning, fiske, fot- og sykkelturer. Setra er tilrettelagt for handikappede.
Legg turen til fjells med hele familien og lær dyra å kjenne

Dravlandseteren
Hvis du synes det er godt å gå en tur, gjerne med hele familien- bør du legge turen til oss. Etter en spasertur på ca 2 km kommer du til Dravlanseteren. Der er det mulighet for å kjøpe seg en kaffekopp med noe å bite i, eller middag (må bestilles på forhånd). På setertunet er det kyr, kalver, hester, kaniner, sauer og hunder.

Eggensetera
Eggensetra ligger ved Grønningen og på setra er det tradisjonell seterdrift med melkekyr, ungdyr og kalver. All melka blir foredla på setra og separering, gommekoking og ysting er en del av den daglige drifta. Vi selger seterprodukter og har servering med utgangspunkt i disse produktene.

Båsdalvollen
Oppleve livet på setra og nyt den flotte utsikten utover Snåsavatnet, Snåsabygda og fjella i nasjonalparken. Kanskje møter du budeia midt i oppvasken eller hun står og koker gomme og prim. På setra er det anledning til å kjøpe seg kaffe og noe å bite i, eller bestille ”møsbrømlefse” med dessert. Seteren ligger nært E6.

Snåsa Fjellstyre
Snåsa Fjellstyre tilbyr overnatting i 12 hytter fordelt over hele kommunen, fiske i nærmere 2000 vann og elver, jakt og flotte turområder både sommer og vinter. Vi tilbyr også utleie av båt og kano.
Jakt, fiske, hytteutleie og friluftsliv i Snåsa

Snåsa Fiskefestival
Snåsavatnet er Norges 6. største innsjø og et av Norges beste fiskevatn. Her arrangeres Snåsavatnet fiskefestival første helgen i juli hvert år. Det er et familiearrangement med store premier, fiske fra land og båt med ulike startsteder, snøscootershow på vannet og fest på kvelden.
Få med deg Snåsavatnet Fiskefestival å kanskje vinner du hovedpremien.

Restauranter og spisesteder

Snåsakroa
Snåsakroa er et populært stoppe- og møtested for veifarende. Den ligger 15 meter fra E6 og er kåret til den beste og sunneste veikroen mellom Trondheim og Bodø 2 år på rad av DHL Guiden. I hjemmekoselige lokaler har vi skapt et uformelt miljø hvor man kan slappe av, spise god og hjemmelaget mat og nyte utsikten over Snåsavatnet før man kjører videre.
Norges beste og sunneste veikro venter på deg i Snåsa

Kafe Midtpunktet
Kafe Midtpuntet ligger i Snåsa sentrum, like ved Coop Marked. Vi byr på Snåsas beste vafler, kaker fra egen baker, smørbrød og lunsjretter, samt tradisjonskost som reinskav og laks. Vår egenproduserte Snåsaburger med urfe er en velsmakende rett på menyen. Vi har også pubkvelder, quiz, konserter og mye annet.

Garveriet
Garveriet er en sesongåpen kafé og gjenbruksbutikk beliggende i nydelige omgivelser i Viosen på Snåsa, helt i enden av Snåsavatnet. Her finner du autensitet og god atmosfære. Hva med å sitte i hagen nedenfor Garveriet, nyte nytraktet kaffe og hjemmebakst?

Hoteller, fjellhytter og campingplasser

Snåsa Hotell
Snåsa Hotell ligger landlig og fredelig til ved Snåsavatnet, med muligheter for friluftsliv hele året. V bruker vi lokale råvarer av meget god kvalitet og det serveres alt fra husmannskost til de lekreste retter. Her kan du bo og spise, mens du besøker en av setrene, Gjerstadhuset eller Saemien Sijte. Vi har også kurs- og konferanselokaler.
Velkommen som gjest på Snåsa Hotell

Oldernæs Strandcamp
Hos Oldernæs Strandcamp kan du overnatte i hytter, telt eller egen bobil. Beliggenheten helt nede ved vannkanten passer utmerket for døsige dager på et svaberg, i båt, på sykkel eller på tur i skogen. Hva med å ta en tupptur langs Snåsavatnet?
Velkommen som gjest hos Oldernæs Strandcamp

Ismenningen Lodge og Hytteutleie
Ismenningen Lodge & Hytteutleie er en fantastisk flott hytte i laftet tømmer inne på fjella i Snåsa. Rett utenfor døren kan man vandre, jakte, fiske og få flotte naturopplevelser. Dette er en unik hytte i norsk sammenheng.
Velkommen til den beste opplevelsen hos Ismenningen Lodge og Hytteutleie