Steinkjer er en by med en spesiell historie. Vi tar deg gjerne med på byvandring eller gir deg tips og råd på veien – velkommen!

Kunst, kultur og museum

Egge Museum
På Egge Museum formidles historien helt fra vikingetida og frem til i dag. Her finnes gravhauger, et komplett 1800-talls gårdsanlegg, landbruksutstilling og fylkesmannsgården fra 1919. Flinke sommerverter gir dere et innblikk i hvordan det var å leve på en middels gård siste halvdel av 1800- tallet. Her er det opplevelser for både store og små.
Egge museum passer godt for barnefamilier. Se mer informasjon, åpningstider, kart og bilder.

Bølareinen
På en nærmest loddrett bergvegg troner Bølareinen, en av Norges mest kjente helleristninger. Den er en del av et større helleristningsfelt, hvor man i tillegg til Bølareinen, kan se en bjørn, en sjøfugl og en skiløper. Matservering i sommersesongen, søndager resten av året.
Les mer om Bølareinen, se kart, bilder og åpningstider for Bølabua.

Bunadburet på Kulturgården Bjerkem
Berit Bjerkem har produksjon og salg av bunader fra Nord-Trøndelag på Bunadburet på Kulturgården Bjerkem. Få en omvisning i Bunadburet fra 1851 med vekt på bygningen eller med fokus på rekonstruerte drakter fra fylket.
Les mer om Kulturgården Bjerkem Bunadburet, se bilder, kart og åpningstider

Jakob Weidemann
Jakob Widemann regnes som den viktigste kunstneren innen norsk modernisme på 1950-taller, og var en foregangsperson for det abstrakte maleriet i Norge. Han har utført et betydelig monumentarbeid i Steinkjer kirke og dette regnes som et av hans hovedverker. Orginalene har fast utstilling i Steinkjer rådhus. Ta turen innom å se de flotte maleriene.
Les mer om Jakob Weidemann og annen offentlig utsmykning i Steinkjer

Skulpturer og offentlig utsmykking
Steinkjer kan være stolte av at mange av de fineste billedkunstnerne i landet er representert i samlinga, blant annet Nils Aas, Per Ung og Arnold Haukeland.  Naviger etter kart på nett via mobil eller kjøp kart og beskrivelse på turistkontoret.
Se interaktivt kart med oversikt over offentlig utsmykking i Steinkjer

Aktiviteter, tur og friluftsliv

Mokk Gård
Grotte og gruvetur, fiske, tur i fjellet, kanopadling, trugetur, skiturer, god mat og overnatting på fjellgård, alt dette kan du oppleve på Mokk Gård. Gården er sertifisert som Norsk Økoturismebedrift og de legger vekt på lokal mat og historie.
Opplev Skjækra og Ogndal med Mokk gård som utgangspunkt

Byvandring
Steinkjer kommune har en spennende byhistorie. Under vandringen ser vi at Steinkjer er en karakteristisk gjenreisningsby, mens flere gatenavn i byen henspeiler på forhistorisk storhetstid og viktige historiske milepæler. Vandringen starter ved Steinkjer rådhus og avsluttes ved Steinkjer kirke. Vandringen tar ca. 1time.
Vi viser deg gjenreisningsbyen Steinkjer – bli med!

Norges geografiske midtpunkt
Norges geografiske midtpunkt ligger i Ogndalen og selve punktet er merket med en steinvarde. Turen starter på parkeringsplassen ved Lustadvatnet. Derfra går man på svillelagt merka sti inn til Midtpunktet. Det er 20 km tur/ retur det er tilrettelagte rasteplasser underveis.
Se rutebeskrivelse, kart og mer bilder fra Norges Geografiske Midtpunkt

Oftenåsen og verdens største hagestolOftenåsen med peilehytta er et naturlig utfartsted i Steinkjer. På toppen ligger Peilehytta med servering (søndager 11-15) og det er fantastisk utsikt over Steinkjer by. Det er et rikt stinett rundt åsen, og disse er godt merket og opparbeidet.
Se kart, bilder og rutebeskrivelse for Oftenåsen

Dampsaga bad og gym
Dette er et populært familieanlegg med stor svømmehall, varmebasseng, barnebasseng, stupetårn og 42 m vannsklie. Vi har også badstuer, trimrom, solarium og kiosk. Her er det aktiviteter for hele familien.
Se bilder, åpningstider og kart for Dampsaga bad og gym

Restauranter og spisesteder

Yttervik
I Yttervik får du servert mat fra eget kjøkken og så fremt det er mulig skaffer vi råvarer lokalt, helst økologiske og bruker egne urter til smaksetting av maten. Måltidene er satt sammen etter årstid og tilgjengelige ingredienser. Vi er sertifisert som Norsk Økoturismebedrift.
Yttervik serverer kortreist mat fra Namdalen – les mer, se kart bilder og åpningstider

Hoteller og campingplasser

Quality Hotell Grand, Steinkjer
Quality Hotel Grand er et moderne og nyrenovert konferansehotell med fleksible konferanselokaler midt i Steinkjer. Vi har Choicehotellenes beste middagen og den 3. beste frokosten. Her kan du bo, mens du opplever det Steinkjer har å by på.
Hotell midt i Steinkjer sentrum med kort vei til toget.

Best Western Tingvold Park Hotell
Hotellet har en særegen stil og atmosfære og er bygget i 1892. Med særpreget hjemmemiljø og et utsøkt norsk kjøkken kan du slappe av på din ferie eller møte hos oss. Vi ligger i sentralt med gangavstand inn til Steinkjer sentrum.
Flott hotell i historiske omgivelser i Steinkjer sentrum

Føllingstua Camping
Vi ligger like ved Snåsavatnet i stille og rolige omgivelser, like nord for Steinkjer sentrum. campingen har hytter og rom for overnatting og vi er sertifisert som Norsk Økoturismebedrift. Det serveres kortreist og økologisk mat og vin, og lokalt trøndersk øl. Området rundt byr på mange flotte opplevelser.
Økosertifisert camping med mange spennende muligheter. Se veibeksrivelse, bilder og kart.

Arrangementer i Steinkjer

Center map
Traffic
Bicycling
Transit