Skjækra er et fjellområde i Steinkjer, Snåsa og Verdal. Deler av området ligger i Blåfjella – Skjækerfjella nasjonalpark og det er et eldorado for den som er glad i å vandre, gå på ski, fiske og det enkle friluftslivet.

OvernattingMokk gård tilbyr overnatting for små og store grupper i hovedhuset, som har 40 sengeplasser fordelt på 2, 3 og 4-mannsrom. De leier også ut kårhuset som har plass til 10 personer, fordelt på 5 rom. man kan velge om man ønsker selvhushold eller ikke.
Steinkjer Kommuneskoger har tre utleiehytter i dette området. Det er Lågvassbua, Skjækerosstu og Lustadstua.
Snåsa Fjellstyre har to utleiehytter i dette området. Det er Skjækerhytta og Nåvasshytta.

Turmuligheter
Ved Lustadvantet, Ogndalen, Steinkjer er det en stor parkeringsplass. Den er en av innfallsportene til Blåfjella – Skjækerfjella nasjonalpark og et godt utgangspunkt for flotte turer i Skjækra både om sommeren og vinteren. Alle turene nedenfor kan gjennomføres på sommer- og vinterstid.

Norges geografiske midtpunkt. Dette er en flott tur og på tur inn til midtpunktet har man nydelig utsikt til Skjækerfjella. Ved Midtpunktet er det ikke langt til utleiehytta Skjækerhytta til Snåsa Fjellstyre. Steinkjer Kommuneskoger har også hytter ikke langt unna.

Skjæker trekanten er en tur som tar to eller tre dager. Det kommer ann på hvor lang tid man vil bruke. Turen starter og ender ved Mokk gård og går innom hyttene Lågvassbu og Skjækerosstu. En litt lengre tur er å gå fra parkeringsplassen ved Lustadvatnet, til Norges geografiske midtpunkt og til Skjækerhytta. Her kan man overnatte før man neste dag går til Skjækerosstua. Den siste dagen går turen ned til Mokk gård. Liker du å fiske så ha med fiskestangen.

Fiske / isfiske
Leter du etter gode fiskeopplevelser eller nye steder å fiske? Prøv en dag eller flere i Skjækra og området rundt.

Steinkjer kommuneskoger – Ogndalsbruket KF tilbyr gratis fiske med stang og oter i over 50 elver og vann. Flere av disse vannene er proppfulle av fin og rød fisk. Kanskje får du noen av disse på kroken? Steinkjer kommuneskoger har også utleie av båter i Skjækra i tilknytning til hyttene de leier ut. De har også isborr på sine hytter.

Snåsa Fjellstyre har også båt i tilknytning til Nåvasshytta og Skjækerhytta. Nåvatnet er et meget godt ørretvatn.

Ved Mokk gård ligger Mokkavatnet. Her kan du fiske, mens du overnatter og får servert mat på Mokk gård. På senvinteren er Mokk også et godt utgangspunkt for isfiske.

Gruvetur
Opplev kobbergruver fra 1700 tallet og hør historien bak dem. Guiden fra Mokk gård tar dere med på denne turen og sammen følger dere stien som gruvearbeiderne gikk for 300 år siden.

Grottetur
Hos Mokk gård kan du bli med en fantastisk tur til kalksteinsgrotter. Du får oppleve dryppstein, jettegroper, en 17m høy foss, en stor fjellhall for å nevne noe. En guide fra Mokk gård tar deg med på denne turen.

Kanoutleie
Steinkjer Kommuneskoger – Ogndalsbruket KF har totalt 10 kanoer for utleie. Disse kan leies og fraktes til ønsket startpunkt. En flott tur å anbefale er å padle på elven Ogna i Steinkjer. Ogna har bare 3 meter i høydeforskjell mellom Hyllbrua og Støa. Den slynger seg derfor rolig gjennom landskapet med mye svinger og utgravninger. Underveis er det det små øyer. Langs bredden er det tilrettelagt ere bålplasser og vi ber om du bruker disse ved en rast. Det er flytebrygge og anlegg for å sette kanoene på vannet ved Hyllbrua og Storbekken.

Trugetur
Bli med på en guidet trugetur i det flotte turterrenget rundt Mokk Gård. Truger er enkelt å gå på, og gir deg opplevelser utenom det vanlige.

Steinkjer kommuneskoger – Ogndalsbruket KF og Mokk gård er med i bedriftsnettverket Norges Midtpunkt SA. Ta en titt på deres hjemmeside, www.norgesmidtpunkt.no, å de hva de og de andre bedriftene i nettverket kan tilby.

Kjøp kart i webshopen vår: Norges Midtpunkt eller Turkart Skjækra.