Ta turen til Malm for å se musikkteaterstykket «Eplene i Messehagen». Før teateret kan du bli med på en guidet vandring der du hører historier om gruvedriften som var i Malm fra 1912 – 1997. Teateret spilles om kvelden ved den gamle jernmalmgruva og det gir det perfekte bakteppet for forestillingen.

Kjærlighet og Klasseskille i Eplehagen

”Eplene i Messehagen” er et utendørs musikkteater der handlingen er lagt til gruvesamfunnet Malm i Nord-Trøndelag. Teateret spilles med sjakttårnet ved den gamle jernmalmgruva som bakgrunnskulisser.

Forbudt kjærlighet og epleslang
I teaterstykket blir kjærlighet og klasseskille på 1960-tallet skildret.  En klassisk Romeo og Julie-historie om forbudt kjærlighet, her mellom arbeidersønnen og overklassejenta. Men ”Eplene i Messehagen” handler også om motsetningene mellom gruvearbeidere og ledelse og om knuste drømmer, ispedd en god dose humor.

Tittelen henspiller på epletrærne i hagen i ”Messa”, representasjonsboligen til direktøren i Fosdalens Bergverk som drev gruva i Malm fra 1906. Her slapp ingen arbeidere inn før i 1980, men ungdom fra bygda lurte seg ofte inn i hagen på epleslang.


Stykket ble fremført for første gang i 2008 for fremføres annethvert år siden da.
Av profesjonelle skuespillere får dere se: Paul Ottar Haga, Ståle Bjørnhaug, Evy Kasseth Røsten og Britt Langlie. I tillegg er det med over 60 barn og unge, to kor, stort orkester og flere amatørskuespillere i årets produksjon.

Forestillingen varer i 2t 30 min inkludert en 30 minutters pause med mulighet for å kjøpe noe å spise og drikke.

Program for teaterdagene:
17.00   Guidet opplevelse og lett måltid Malm Hotell
19.00   Ankomst teaterområdet
19.30   Eplene i Messehagen

Guidede opplevelsespakker 2018:

Pakke 1: «Gammelgruva»
Guiden forteller historien om Berge Flage og hans funn av jernmalmen. Dere går i ca 20 minutter og da kommer dere opp til åpningen i fjellet. Der det er is innenfor selv på de varmeste sommerdager. Etterpå går dere ned til teaterområdet og får historien om livet i gruvebygda fortalt gjennom skuespillerkunst og fantastiske sang og sceneprestasjoner i «Eplene i Messehagen»
Datoer: 6., 8. og 15. september

På tur opp til gammelgruva

Pakke 2: «Historien»
Dere får høre om hvilken betydning gruva og jernmalmen hadde for utvikling av industri og samfunn. En spennende historie som ikke bare berørte Malm, men også bygdene rundt. Det vil bli servert et enkelt måltid med drikke før dere forflytter dere til teateramfiet for å oppleve forestillingen og den fantastiske stemningen og musikken.
Datoer: 6., 7., 14. og 15. september

Pakke 3: «Inn i gruva»
Dere får bli med inn i gruva og får en smak av stemningen og hvordan det er å være inne i fjellet. Der vil dere få fortalt historien om livet til dem som arbeidet under jorden og hvordan verdiene ble brakt fram i dagen. Det vil bli servert et enkelt måltid med drikke før dere forflytter dere tilbake til teateramfiet for å oppleve forestillingen og den fantastiske stemningen og musikken.
Datoer: 7., 8. og 14. september

Pakke 4: «Messa» – for grupper
Bli med på en spasertur til den gamle ærverdige representasjonsboligen til Fosdalens bergverk. Der vil dere bli presentert for historien om teaterstykket «Eplene i Messehagen». Det blir servert lett mat og drikke før dere forflytter dere  til teateramfiet for å oppleve forestillingen og den fantastiske stemningen og musikken.
Datoer: 6., 7., 8., 14. og 15. september

Eplene i messehagen

Pris: 640 kr pr person
Inkludert i prisen: guidet opplevelse (pakke 1,2,3 eller 4), billett til musikkteateret «Eplene i Messehagen» og et lett måltid med drikke laget av Malm Hotell.

Grupper kan bestille guiding alle dagene. Ta kontakt, vi lager gjerne et tilbud til dere.

Hvis ønskelig kan vi ordne med overnatting på Malm Hotell eller andre overnattingsplasser, i tillegg til andre opplevelser på Innherred. Vi skreddersyr tilbud etter ditt behov og ønsker.

For bestilling og mer informasjon, fyll inn skjema nedenfor: