Ønsker du å overnatte i Vera eller på vei til Vera kan du leie deg inn på en av utleiehyttene, eller du kan ta med teltet. Ønsker du mer komfort? Se våre tips!

Overnatte med telt?

Ønsker du å oppleve Vera og Blåfjella-Skjækerfjella med telt eller bobil? Tar du turen til fjells er det fine utgangspukt for vandring innover fjellet ved Skjækerfossen og Vera Samfunnshus. Ønsker du å telte nærmere vegen må du huske plikter og retter som gjelder i allemannsretten.

«Det er lov å telte fritt i utmark, så lenge teltet er plassert minst 150 meter fra bebodd hus og hytte. Du kan bare telte på samme plass i to døgn. Er du på høyfjellet eller langt fra bebyggelse, kan du telte lenger.»

Bobil i Helgådalen og Vera

Følger du hovedvegen innover i dalen til Vera vildu oppdager at det er flere spennende sideveger som tar deg til starten på spennende turmål. Med bobil har du lov til å parkere lang veien så lenge du opptrer varsomt.
Området rundt samfunnshuset i Vera og innerst i vegenden ved startpunkt fot turen til Ørvillhøgda er romslige og kan fungere godt for deg som kommer med bobil.

«Allemannsretten gir rett til å ferdes og parkere med bobil langs vei i utmark, så lenge du viser hensyn og opptrer varsomt. Private grunneiere kan likevel forby ferdsel og parkering langs privat vei. Friluftsloven regulerer ferdsel, rasting og telting i utmark, og ifølge forarbeidene gjelder loven også for bobil

Hotell og annen overnatting

Forslag til overnattingssteder på vei til Vera:

Scandic Stiklestad
Thon Hotel Verdal
Verdal Hotell
Stiklestad Camping
Auskin Kreative Senter
Østnes Camping

Det er mange spennende overnattingsmuligheter på resten av Innherred, som kan passe med et besøk i Helgådalen og Vera, avstandene er korte og tilbudene mange. Under har vi samlet flere aktuelle overnattingssteder som vi tenker kan passe deg når du kommer hit!

Utleiehytter i Vera

Nord-Trøndelag turistforening og Værdalsbruket har utleiehytter i Vera. Under ser du oversikt over de 3 utleiehyttene som finnes i Vera.

Du vil kanskje også like