Bo nært sjøen og opplev bølgeskvulpene til frokost, middag og kvelds. Hør måsen og nyt lukta av sjø på Innherred

Fjord og sjø på Innherred

Trondheimsfjorden strekker seg innover i landet og deler seg på Innherred hovedsaklig inn i flere fjordarmer. Borgenfjorden er forbundet med det øvrige fjordsystemet med Norges 2. kraftigste tidevannstrøm; Straumen.

Badestamp på Letnes

SAGA – Senter for fotografi 

I rolige omgivelser, med strandeiendom, og bare et steinkast fra sjøen og  Straumen sentrum, finner du SAGA, et kreativ senter på Inderøy. Her kan du overnatte i et av de 5 romslige dobbeltrommene – hvor et av dem er et familierom. Nyt deilig frokost som husmora på SAGA har stelt i stand, sitte ute og nyte utsikten over Borgenfjorden, mens du gleder deg over ærfuglene og andre fuglearter, som i likhet med våre gjester også trives ved sjøen.

Vi har fotograf på huset som gjerne stiller opp og foreviger minner fra turen.

Jægtvolden Fjordhotell

Jægtvolden Fjordhotel ligger vakkert til i naturskjønne omgivelser langs Den Gyldne omvei i Inderøy kommune i Nord-Trøndelag, knapt en time fra Trondheim.
Alle rom har god standard, med store flislagte bad. Halvparten av rommene har utsikt mot fjorden, og halvparten vender mot hagen. Noen har veranda, andre har direkte utgang mot parken. Alle rom og stuer er handikapvennlige.

På Jægtvolden skal alle sove og bo godt!

Husmannsplassen Wigen på Letnes gård

Husmannsplassen Wigen er en romslig hytte ved fjorden og byr på 12 sengeplasser, romslig kjøkken-stue, fantastisk utsikt og veranda med badestamp. Hytta er bygd på grunnmuren etter den gamle husmannsplassen. Her kan du ta med deg hele vennegjengen eller storfarmilien og sammen kan dere trekke dere tilbake og nyte en miniferie tett på naturen mens dere nyter tid med hverandre, god mat, vakre solnedganger, avslappende timer i badestampen og turer i naturen.
Letnes er omkranset av et historisk kulturlandskap og skogkledde bergknauser med vid utsikt over fjorden.

Strømnes – Oldefars Gjestehus

På Strømnes, rett ved Straumen på Inderøy ligger det en liten perle; et spennende alternativ til hotell. Få et avbrekk fra hverdagen og bestill et komfortabelt rom på Strømnes. Det koselige gårdshotellet er kjent for sin avslappende atmosfære og smakfulle mat, laget av lokale råvarer.

Strømnes har fantastisk utsikt over tidevannstrømmen og Trondheimsfjorden.

Koa Camping

Koa Camping ligger i vakre omgivelser med lett ankomst fra E6. Hytter og oppstillingsplasser ligger solvendt, slik at alle får panoramautsikt utover Trondheimsfjorden. Det sies at man her har Norges lengste åpne fjordstrekning.
Campingen ligger i Inderøy kommune midt mellom Levanger og Steinkjer og 10 mil nord for Trondheim.

Koa Camping – En perle innerst i Trondheimsfjorden

Levanger camping

Campingplass med hytter. Samt 90 strømuttak, og sanitærbygg. Store områder for fritidsaktiviteter og bademuligheter. Fritidspark med bla. tennisbaner, skatepark og sandvolleyball. Barnevennlig område. Utegrill og sittegrupper disponibel for gjestene.

Hytter med to soverom – dusj/wc – kjøkken/oppholdsrom.

Sund Folkehøgskole

Sund Folkehøgskole ligger vakkert til ved Trondhejmsfjorden ca 2 km fra Straumen sentrum ved Den Gyldne Omvei. Mellom 20.5 – 20.8 tilbyr Sund folkehøgskole ca 100 sengeplasser for overnatting, til individuelle og grupper.

Like ved finner du også Sundsand friområde med en flott langgrunn badestrand i tillegg til kiosk, lekeplass, grillsteder og 3 sandvollyballbaner. Kulturstien mellom Straumen og Vangshylle er også fin å gå, med ca 50 informasjonstavler med historisk informasjon underveis. Stien starter ved Muustrøparken i Straumen sentrum, men man kan fint gå fra Sund folkehøgskole over Sundsand.

Spettspiret på Letnes

Oppe mellom trekronene på Inderøy kan du senke skuldrene og lene deg tilbake. På “Hasselhaugen“, blant fugler og dyr, ligger ei hytte litt utenom det vanlige i furutrekronene – gjemt vekk fra hverdagens stress. Her har du nydelig utsikt over Beitstadfjorden, og kveldssola kommer gjerne på besøk over det flotte Nordfjellet. Plassert på påler kommer hytta inn blant trekronene – som gir en sjelden kombinasjon av lite innsyn, men fantastisk utsyn! Og du skal ikke se bort i fra at også ekornet tar seg tur.

Letnes er fint utgangspunkt for elgsafari, fuglekikking og sykkelturer på Inderøy.