Heggsjøtoppen. Copyright: Snåsa Fjellstyre
Fiske i Holmtjønna - Snåsa Fjellstyre. Copyright: Snåsa Fjellstyre
Holderen utsikt mot Sverige. Copyright: Snåsa Fjellstyre
Langvatnet - Snåsa Fjellstyre. Copyright: Snåsa Fjellstyre
Lurusneisa. Copyright: Snåsa Fjellstyre
Nåvatnet isfiske. Copyright: Nåvatnet isfiske
Fiske - Snåsa Fjellstyre. Copyright: Snåsa Fjellstyre
Skjækerhatten. Copyright: Snåsa Fjellstyre
Båt og gapahuk Leirsjøn. Copyright: Snåsa Fjellstyre
Ørret med Skjækerhatten bak. Copyright: Snåsa Fjellstyre
prev
next

Snåsa er en av de kommunene i Norge som har størst areal statsallmenning, nærmere 1 400 000 mål skog, fjell og vann. Dette utgjør nesten halvparten av Snåsa kommune. 

Vi har 12 utleiehytter som ligger attraktivt til i fjellet som gode utgangspunkt for jakt, fiske og fjellvandring både sommer og vinter. Dette er selvbetjente hytter som må bestilles før du drar på tur. Hyttene har alt av utstyr, og det eneste du trenger å ha med er sovepose, mat og personlige saker.  Du kan se plassering av de enkelte hyttene på dette kartet. 
Vinterstid har hyttene en adkomstveg fra 4, 5 – 28 km. Det kan leies snøscooterskyss til hyttene, eller en kan søke om å få kjøre inn med egen snøscooter (Se her for mer informasjon)

Hyttene bookes enkelt via inatur.no:
Les mer om Skjækerhytta.
Les mer om Kvernsjøhytta.
Les mer om Andorsjøhytta.
Les mer om Grisbakkhytta.
Nøklene til hytta henter du ut på bensinstasjon eller butikk som er nærmere beskrevet hos de enkelte hyttene.

Snåsa har gode muligheter for alle kategorier av type fiskere. Med et enkelt fiskekort kan du fiske på all statsallmenning i Snåsa, med nærmere 2000 fiskevann og mange elver å velge mellom. Ørret er den vanligste fiskearten i Snåsafjella, men i en del vann finnes også røye og noen steder vil du kunne få lake på kroken. Ønsker du å prøve deg på stor fisk er det normalt slik at desto høyere opp i fjellet du kommer, desto større er sjansene for å få jevn stor fisk. Fjellstyret selger også fiskekort, slik at en kan fiske på vatna i tilknytning til utleiehyttene.

Det er båt til alle hyttene, med unntak av Ryplihytta og Ytre Bangsjøhytta. Robåtene er forbeholdt de som leier hyttene. I tillegg er det robåt i Grønningen, Langvatnet, og Ismenningen som leies ut enkeltvis. Leieprisen er 120kr pr. døgn. I Leirsjøen i Lurudalen ligger det en båt ulåst som kan brukes fritt. Flytevester henger i gapahuken ved båten. Vi har også kanoer til utleie. Ta kontakt for mer informasjon.

Snåsa Fjellstyre tilbyr også jakt på småvilt, storvilt og rovdyr.


Kilde: Innherred reiseliv AS
Ingen data
Ingen data

Mer informasjon

Mobil: 468 99 771
Epost: snasa@fjellstyrene.no
Web: www.snasafjellstyre.no
Sentrum
7760 Snåsa
Åpne i kart