Glad i å padle eller har du lyst til å prøve? Her gir vi deg noe tips til hvor du kan padle på Innherred. Du kan velge mellom ferskvann eller saltvann

Ferskvann

Snåsavatnet
Rundt Snåsavatnet har det nå blitt merket 5 anbefalte startsteder for deg som ønsker å padle. Det er: Føllingstua Camping og Kvam Motell og Camping i Steinkjer og Vegset Camping, Viosen og Grønøra i Snåsa. På disse startstedene er det ei informasjonstavle med tips til hvor du kan padle. Du kan også gå inn på linken nedenfor for mer informasjon.


Grønningen og Holderen

Snåsa Fjellstyre har utleie av to kanoer i Grønningen. De ligger ved fjellstyrets fellesnaust.  I Grønningen kan du padle innover til en av de mange fine teltplassene ved sjøen. Med noe bæring av kanoene er Grønningen et fint utgangspunkt for rundturer. En kan for eksempel padle over Grønningen og videre til Skjeldbreien, gå over til Rørtjønna-Langvatnet og ned til Grønningen igjen. Vær imidlertid oppmerksom på at det fort kan blåse opp på de grunne fjellvatna, noe som kan gi vanskelige padleforhold.

inatur.no kan du enkelt leie kanoene.

Roktsjøen
Holsingseteren har kano i Roktsjøen, Snåsa.  Kjør innover Roktdalen, mot Holsingseteren. Vannet ligger på venstre side. Her er det mye små fisk. Snåsa Fjellstyre leier ut Roktsjøhytta eller du kan overnatte på Holsingseteren.

Jørstadelva og Granaelva
Har du lyst til å padle i elv så kan vi anbefale Jørstadelva og Granaelva i Snåsa.
Jørstadelva: Start ved Kleivfossen og padle ned til Grønøra.
Granaelva: Start nedenfor Vågfossen og padle ned til Sandesbukta. Dette er rolige elver som er fine å padle i.

 

Verdalselva
Verdalselva er ei rolig elv som innbyr til trivelige padleturer. Du kan starte både i sentrum av Verdal eller i Vuku. Underveis på turen kan du ta strandhogg, se på fuglelivet og oppleve både byliv og stillhet.

Ogna
Ogna er ei flott elv å padle kano på. Steinkjer kommuneskoger leier ut kanoer og du kan starte ved Støa eller Hyllbrua.  Langs elva finner du rasteplasser, kåte/gamme og flere fine bålplasser.

Saltvann

Padler du på Trondheimsfjorden så er det ikke uvanlig å møte sel, oter, niser og havørn

Paradisbukta i Steinkjer
Parker bilen ved Paradisbukta og herfra kan du padle til Hoøya eller Kalvøya.

Skarnsundet – Inderøy
Kjør til Skarnsundet og herfra kan du padle til Kjerknesvågen eller Straumen. Ved Skarnsundet Møtes Beitstadfjorden og Trondheimsfjorden.

Sjøbadet småbåthavn – Levanger

For mer informasjon kontakt oss på

Tel: +47 74 40 17 16
Email: post@visitinnherred.com

Eller fyll in skjema under!