Er padling blant holmer og skjær, i småelver og åpent vann med landgang på ei idyllisk sandstrand noe for deg? Da må du komme til Snåsavatnet – her får du alt og mer til!

Anbefalte startplasser for padling på Snåsavatnet

Snåsavatnet er Norges sjette største innsjø, og ligger i Steinkjer og Snåsa kommuner. Vatnet har et areal på 125,73 km² og byr på varierte padleopplevelser både for erfarne og uerfarne padlere.

Snåsavatnet Grunneierlag og Explorative AS har merket 5 startpunkt for padling på Snåsavatnet. Det er Føllingstua Camping og Kvam Motell og Camping i Steinkjer og Vegset Camping, Viosen og Grønøra i Snåsa.

Fra disse startpunktene er det beskrevet ulike padleruter som du kan padle. Ingen av disse rutene er vanskelige, men vær obs på at været kan skifte og det kan begynne å blåse opp.

Nedenfor er det link til hvert enkelt startsted hvor det også er rutebeskrivelse og kart.

Bo på en av campingplassene

Du kan bo på en av campingplassene, mens du utforsker padlemulighetene. Det er også mulig å padle mellom Føllingstua Camping og Kvam Motell og Camping og mellom Vegset Camping, Viosen og Grønøra.
Det er også mulig å legge ut på flere ulike dagsturer med utgangspunkt i hvert enkelt overnattingssted. Det er ruter som passer både nybegynnere og erfarne, på åpent vann og i sideelver – mulighetene er mange!

Nederst på siden er det informasjon om priser på overnatting.

Det er ingen skam å snu

Husk at vatnet kan være lumsk, vær, vind og vann kan endre seg fort. Det å padle kan være risikofyllt, og bruk derfor alltid vest. Hør på erfarne padlere og legg ikke ut på langtur uten trening.

Overnatting og spisesteder ved Snåsavatnet

For mer informasjon kontakt oss på

Tel: +47 74 40 17 16
Email: post@visitinnherred.com