Bli med å gå i pilegrimenes spor fra Munkeby Herberge til Stiklestad. Hør historier som strekker seg 1000 år tilbake i tid. Om Olav den Hellige og klosteret som lå i ferdselsåren, mellom Jämtland og Levanger. Du får også et innblikk i hverdagen til de franske munkene som lever i Munkeby Mariakloster.

DAG 1
16.00 Ankomst Munkeby gamle kloster. Her blir det omvisning og dere får høre historien om klosteret.

17.00 Etter omvisningen drar dere til Munkeby Herberge hvor Håkon ønsker velkommen. Her får dere prøvesmake den populære Munkebyosten som produseres på Munkeby Mariakloster, like ved gården. Den har vunnet flere priser og flere mener dette er Norges beste ost. Hva synes du? Sammen med osten får dere smake på Munkebyøl, laget spesielt til Munkebyosten av Inderøy Gårdsbryggeri.

17.45 Avslapping og sosialt samvær.

19.00 Kvelden avsluttes med en to retters middag og overnatting på Munkeby Herberge.

DAG 2
07.00 Avreise til Munkeby Mariakloster for å være med på tidebønn.

07.15 Dere deltar på en tidebønn sammen med munkene i klosteret.

08.00 Før vandringen til Stiklestad smaker det godt med en god frokost hos Munkeby Herberge. Dere smører også med dere lunsj som dere spiser underveis på turen.

09.00 Pilegrimsvandring til Stiklestad.
Leden er en del av St.Olavsleden som går fra Stiklestad til Nidaros. Turen tar 5 – 6 timer, er 21 km lang og terrenget er lett å gå i med skog og mark. Områdene dere vandrer i gjennom har hvert tyngdepunkter i norsk vikingtid og middelalder. Ved ankomst Stiklestad blir det omvisning i Stiklestad kirke, St.Olavs kapell og langhuset Stiklastadir. Etter en innholdsrik dag kan det være deilig å la slitne føtter slappe før middag. Hvis ikke har dere tid til å gå rundt på Stiklestad på egen hånd.

19.00 Om kvelden smaker det godt med middag og dessert i lune omgivelser på Scandic Stiklestad. Overnatting på hotellet.

Pris fra 1950,- pr. person i dbl.rom.

Inkl. i prisen:

  • Omvisning Munkeby gamle kloster og Stiklestad Nasjonale kultursenter
  • Smak av Munkebyost og Munkeby øl
  • To retters middag på Munkeby Herberge og Stiklestad Hotell
  • Overnatting med frokost på Munkeby Herberge og Stiklestad Hotell

Max: 14 personer

Hvis ønskelig er det mulighet for guiding i klosteret. Dette må bestilles på forhånd.

Bestilling og skreddersydd tilbud kontakt Visit Innherred:
Tel.: +47 74 40 17 16
E-post: post@visitinnherred.com