Bli med å gå i pilegrimenes spor langs S:t Olavsleden fra Munkeby Herberge til Stiklestad. Hør historier som strekker seg 1000 år tilbake i tid. Lær om Olav den Hellige og klosteret som lå i ferdselsåren, mellom Jämtland og Levanger.

Få et innblikk i hverdagen til de franske munkene som lever i Munkeby Mariakloster.

Meld dere på en organisert pilegrimsvandring langs St. Olavsleden fra Munkeby Herberge til Stiklestad. Turen tar to dager, maks 14 personer.

Turen kan fint gjennomføres fra Stiklestad til Munkeby Herberge med samme innhold i pakken

Dag 1
16.00 Ankomst Munkeby gamle kloster. Her blir det omvisning og dere får høre historien om klosteret.

17.00 Etter omvisningen drar dere til Munkeby Herberge hvor Håkon ønsker velkommen. Her får dere prøvesmake den populære Munkebyosten som produseres på Munkeby Mariakloster, like ved gården. Flere mener dette er
Norges beste ost. Hva synes du? Sammen med osten får dere smake på Munkebyøl, laget spesielt til på Munkebyosten av Inderøy Gårdsbryggeri.

17.45 Avslapping og sosialt samvær.

19.00 Kvelden avsluttes med en to retters middag og overnatting på Munkeby Herberge.

Dag 2
07.00 Avreise til Munkeby Mariakloster for å være med på tidebønn.

07.15 Dere deltar på en tidebønn i Munkeby Mariakloster, sammen med munkene i klosteret.

08.00 Før vandringen til Stiklestad smaker det godt med en god frokost hos Munkeby Herberge.

09.00 Pilegrimsvandring til Stiklestad. Leden er en del av St.Olavsleden som går fra Stiklestad til Nidaros. Turen tar 4-5 timer, er 21 km lang og terrenget er lett å gå i med skog og mark. Områdene dere vandrer i gjennom har hvert tyngdepunkter i norsk vikingtid og middelalder. Ved ankomst Stiklestad blir det lunsj og omvisning i Stiklestad kirke, St.Olavs kapell og langhuset Stiklastadir. Etter en innholdsrik dag kan det være deilig å la slitne føtter slappe før middag. Hvis ikke har dere tid til å gå rundt på Stiklestad på egen hånd.

19.00 Om kvelden smaker det godt med middag og dessert i lune omgivelser på Stiklestad Hotell. Overnatting på hotellet.

Turen koster fra kr. 1935 ,- pr. person inkl. – omvisning Munkeby gamle kloster, smak av Munkebyost og Munkeby øl, to retters middag og overnatting m/frokost på Munkeby herberge, omvisning på Stiklestad Nasjonale Kultursenter, to retters middag og overnatting m/frokost på Stiklestad hotell. I tillegg kommer evt. transport av bagasje og guide langs pilegrimsleden fra Munkeby Herberge til Stiklestad.

For mer informasjon og bestilling Visit Innherred:
Tel: 74 40 17 16
epost: post@visitinnherred.com

Center map
Traffic
Bicycling
Transit