Har du lyst til oppleve pilegrimsvandring i storslått natur, langs spor av tusenårig historie mens du opplever hvile, refleksjon og fred i sinnet. Vandre langs St. Olavsleden, Skandinavias svar på El Camino de Santiago.

FRODIGE TRØNDERBYGDER OG VENNLIG VERTSKAP

Pilegrimsvandring mellom Stiklestad og Trondheim tar deg gjennom fruktbare trønderbygder og dype stille skoger, mens du nyter freden langs den historiske strekningen. Mennesker som bor langs leden kan fortelle historier knyttet til gamle hus, kirker og landskap, samtidig som de kan by på lokale mat tradisjoner og spennende overnattingssteder.

Skreddersydd pilegrimsvandring

Ønsker du å vandre i fotsporene til Olav Den Hellige, kan vi i Visit Innherred hjelpe deg med organiseringen. Vi er behjelpelig med bestilling av overnatting, bagasjetransport, guide eller andre praktiske detaljer rundt vandringen. Alt for at du skal få en positiv opplevelse!

Kontakt oss på:
Tel: +47 74 40 17 16
E-post: post@visitinnherred.com

HVA ER PILEGRIMSVANDRING?

Ordet pilegrim kommer av det latinske ordet peregrinus, som betyr «fremmed» eller «utenlandsk». En pilegrim er en person som forbereder eller foretar en reise av åndelige årsaker.  Pilegrimsreise er kjent fra flere religioner og bruken av begrepet er blitt utvidet, slik at en som reiser til et sted som er svært viktig for ham kan bli kalt pilegrim, selv om det ikke er religion som ligger bak.

St.Olavsleden

Pilegrimsvandring langs St. Olavsleden gjennom Sverige og Norge er en av de vakreste pilegrimsopplevelsene som Europa har å tilby. Leden er et nettverk av autentiske, historiske veier gjennom vakker natur, kulturlandskap og historiske steder. St.Olavsleden starter i Selånger utenfor Sundsvall, Sverige og ender i Nidarosdomen i Trondheim. Den følger veien som kong Olav Haraldson reiste da han sommeren 1030 kom tilbake fra Novgorod i Russland for å kristne Norge og gjenerobre den norske tronen. Den 564 km lange pilegrimsleden går fra kyst til kyst – gjennom to land – i fotsporene til Olav den hellige.

Europeisk Kulturvei

Mer enn 500 mil gjennom Danmark, Sverige og Norge har blitt merket med pilegrimslogoen, merkingen av pilegrimsleden begynte i 1994. I 2010 fikk Pilegrimsleden status som Europeisk Kulturvei gjennom Europarådets kulturveiprogram, under fellesnavnet St.Olavsleden. Det sies at St.Olavsleden er Skandinavias svar til El Camino de Santiago.

PILEGRIMSFILM

Ruben Hejloo har gått hele St.Olavsleden og har lagt ut videoblogg dag for dag om pilegrimsvandringen.
Pilgrimsvandring fra Stiklestad til Munkeby:

Se her for hele videobloggen fra hans vandring gjennom hele St.Olavsleden.

Du vil kanskje også like