Ta et bevisst valg om å legge igjen så få fotspor som mulig når du først reiser – reis Grønt!
Vi viser deg hvordan du kan reise grønt uten å måtte gi slipp på den høye kvaliteten og komforten du er vant med på Innherred i Trøndelag.

Å reise, handler som så mye annet i livet om å ta gode valg. Gode bærekraftige valg for kloden og ettertiden. På Innherred er det  mange muligheter for å bo, spise og handle grønt.

reis grønt i Trøndelag

Foto: Olav Breen Hvordan komme seg til Levanger, Verdal, Inderøy og Steinkjer

Tog og El-bil

Ønsker du å reise grønt går Trønderbanen fra Trondheim til Innherred hver time, samt at Nordlandsbanen har avganger ca 2 ganger om dagen fra både nord- og sør. Se full oversikt over rutetider på www.nsb.no.

Det er hurtigladere for El-bil på flere strategiske steder på Innherred. I tillegg er det god dekning av ordinære ladestasjoner. Se full oversikt i El-bilforeningens ladekart.

Sykkelpakke - Borgenfjorden, Trondheimsfjorden og Øyna og Husfrua Inderøy - Foto: Wil Lee-Wright

Foto: Wil Lee-Wright

Bærekraftig reisemål Inderøy

Bærekraftig Reisemål er et kvalitetsmerke for norske reisemål som utfører betydelig og kontinuerlig innsats for økt bærekraft i reiselivet. Inderøy er blant de første i Norge og Europa som er tildelt dette merket. 

Merket for Bærekraftig Reisemål samler og synliggjør de mange gode tiltak og samarbeid som er iverksatt knyttet til jorda og naturen, mattradisjonene, kunsten og kulturen, menneskene og å fortelle historien med raushet, gjestfrihet og god forretningsdrift. Les mer om Den Gyldne Omvei og Inderøy

Grønn overnatting

Å sove grønt innebærer å overnatte hos en bedrift som har tatt beviste verdivalg om å være bærekraftig eller økosertifisert uten at det går på bekostning av hverken komfort eller service. Se vår oversikt over grønne overnattingssteder.

Markens grøde på Ystgård Gartneri, Inderøy - Foto: Lena Johnsen

Lokalproduserte grønnsaker fra Ystgård Gartneri, Inderøy – Foto: Lena Johnsen

Spis og drikk grønt!

Kortreist og ureist

Lokale råvarer har vi god tilgang på på Innherred. Maten som serveres på restauranter og spisesteder har sjelden reist langt, og svært mye er lokalprodusert. Enkelte spisesteder har sågar en økologisk profil. På nettsidene våre kan du se oversikt over sertifiserte grønne spisesteder.

Berg Gård får du kjøpt ureist kjøtt fra gårdens egen landhandleri. Kjøttet stammer fra gårdens egen buskap og er slaktet på gårdens eget slakteri.

Lokal drikke

Mikkelhaug Gård produserer og selger lokale frukt- og bærdrikker, de kan kjøpes direkte på gården i Levanger, og i de fleste restauranter, kafeer og større butikker på Innherred.

Inderøy Gårdsbryggeri produserer og selger lokalprodusert økologisk øl. Det fås kjøpt i butikk og på restauranter på Innherred. I tillegg har de åpent gårdsutsalg (se åpningstider)

Økologisk minimarked

Midt i Steinkjer sentrum finner du Grønn Bølge, et økologisk minimarked hvor du kan kjøpe matvarer i løsvekt og uten unødvendig emballasje. I tillegg finner du kjøtt, juice, sjokolade og diverse hygieneprodukter; alt økologisk!

Lokalprodusert urkorn

I Steinkjer produserer Gullimunn urkorn; gamle kornslag dyrkes økologisk, foredles og selges lokalt. Det holdes også kurs i baking med gamle kornslag. Se nettsiden www.gullimunn.no eller handle mel på Grønn Bølge.

Mat fra Innherrred - Foto: Lena Johnsen, Inderøymat

Lokalpodusert mat fra Innherrred – Foto: Lena Johnsen, Inderøymat

Sykkel- og vandreruter

Enten du ønsker å sykle eller gå på tur har Innherred mange flotte ruter og turmål. Ønsker du å oppleve Innherred uten bil? Da kan vi anbefale bruk av El-sykkel! Da får du beveget deg over lange avstander uten å slite deg helt ut. Lei El-sykkel på våre nettsider!
Sykkelruter
Turmuligheter

Vandring på kulturstien mellom Gulburet og Øyna. Foto WilLee Wright

Vandring på kulturstien mellom Gulburet og Øyna. Foto WilLee Wright

Ansvarlig turist

Å reise ansvarlig og grønt gir deg flotte muligheter til å bli kjent med lokalbefolkningen der du er, og bidrar til gode opplevelser også for de som livnærer seg av turismen. Som ansvarlig turist bidrar du til konservering av natur- og kulturarv og dermed gi ditt bidrag for å ivareta verdens biologiske og kulturelle mangfold.

Velkommen til en grønn reise på Innherred!

Bokkhaugen, Levanger Foto: Steinkjerfotografen

Foto: Steinkjerfotografen