Vil du finne frem til perlene, skreddersy ferien etter egne behov og ta dagene litt som de kommer? Da har vi noen tips for å hjelpe deg med planleggingen.

Du trenger ikke å følge E6 for å komme deg nordover fra Trondheim eller Værnes. Du kan følge små grusveger, ta ferge over fjorden eller en kombinasjon av alt sammen!

Sjøveien fra Trondheim

Fra Flakk utenfor Trondheim går det jevnlig ferge til Rørvik på Fosen. Velg om dere vil følge fylkesvegen langs fjorden til Leksvik eller om dere vil kjøre av fylkesvegen og kjøre via Petter Nordthugs hjembygd; Framverran i Mosvik via Trongsundet.

Mosvik - en idyll ved Sjøen

Rett utenfor Mosvik ligger idylliske Mosvik Brygge. Her kan dere slappe med noe godt å spise og drikke i rustikke omgivelser. Ønsker dere å oppleve Den Gyldne Omvei krysser dere bare Trondheimsfjorden via den vakre Skarnsundbrua.

Den Gyldne Omvei byr på opplevelser for for både de matglade, de som er glade i kunst og de som leter etter et pusterom i hverdagen. Overnatt i ei gammel Trønderlån, ei gammel tømmersag eller en tretopphytte.

Skeifeltet og Gløshaugen er byr på vikinghistorie av nasjonalt kaliber og ligger langs sjarmerende bygdeveger i kort avstand fra E6 på Sparbu. Utsikten fra Gløshaugen er magisk vakker og verdt en «snåptur» som vi sier på Innherred.

Gjenreisningsbyen Steinkjer har en helt unik historie og bebyggelse og er i dag en av landets best bevarte gjenreisningsbyer etter 2. verdenskrig. En selvguidet byvandring vil gi dere et helt nytt inntrykk av byen som ble bombet sønder og sammen i 1940. Ønsker dere å spise lunsj anbefaler vi Ox steakhouse eller Chef Mathall, Spiseri og Catering.

Fra Steinkjer til Mokk Gård i Ogndal er det en liten time å kjøre, men til gjengjeld kjører dere innover mot et landets største villmarksområder; Blåfjella Skjækerfjella Nasjonalpark. På Mokk gård er vertskapet enestående, stemningen behagelig og naturen helt fantastisk. Er du tøff nok til å bli med på grottevandring kanskje?

Grotte- og juvtur på Mokk

Sørover langs pilegrimsleden

Store deler av pilegrimsleden St.Olavsleden kan kjøres med bil eller sykles for de som ønsker det. Starter man fra Mokk gård i Ogndal, vil det med bil være best å kjøre via bygda Henning via Brandsegg.

På turen passerer dere Kulturgården Bjerkem som har en fantastisk utstilling av rekonstruerte bunader, og skiftende utstillinger i gårdens stabbur. Gårdens vertskap er enormt kunnskapsrike og vil gi den en helt unik opplevelse!

Følg bygdavegen på østsiden av Fv759 fra Henning for en autentisk følelse eller kjør ut på Fv759 fra Henning og fortsett sørover langs Leksdalsvatnet til Stiklestad.

Stiklastadir

Stiklestad Nasjonale Kultursenter med utstillinger og Stiklastadir er et obligatorisk stoppested på Innherred. Spis deilig mat i restaurant Skalden og lær om historien rundt Slaget på Stiklestad.

Overnatt på Munkeby Herberge 20 km fra Stiklestad. Følg småvegene langs pilegrimsleden eller gjør det enkelt og ta E6. Fra Munkeby Herberge kan dere følge grus- og bygdaveger gjennom Levangers indrefilet via Tomtvatnet og helt til E6 på Langstein i Stjørdal. Disse vegene er ikke egnet for store biler ved mye nedbør. Her må det påberegnes noe bompenger.

Fra Langstein kan dere kjøre 8 km nordover  langs E6 og finne Trøndelags kuleste retroperle i pastell; Pickup Café. En ektre Amerikansk diner! På turen kan dere se restene etter kaiannlegget brukt av Krigsskipet Tirpitz.

Du vil kanskje også like