La oss inspirere deg til høstopplevelser på Innherred. Vi har satt sammen 4 reiseruter for deg som liker kultur og historie, mat og matopplevelser og natur- og friluftsliv!

1. Historisk sus over Innherredsbyene

Få et innblikk og lær mer om byene og nasjonens tilblivelse gjennom besøk på Stiklestad, SS Strafgefangenenlager Falstad, gjenreisningsbyen Steinkjer og overnatt i historiske omgivelser. Du kan også nyte landskapet og vandre gjennom den kulturfredede trehusbebyggelsen i Levanger.

Falstadsenteret - Museum og Minnested. Foto: Christian Trustrup

Historiske opplevelser og overnatting på Innherred

Skjellsettende opplevelser, spennende historier og beretninger fra eldgamle dager er noe av det som venter deg på Innherred. Bla deg gjennom tilbudene under og planlegg høstens historiske reiserute!

2. Smak deg gjennom Den Gyldne Omvei

Ta en avstikker til store matopplevelser! Langs Den Gyldne Omvei møter du matprodusenter i forskjellig skala; de som lager prisvinnende oster og akevitter, de som står opp hver morgen og baker ferske brød til deg og de som driver gårdene alle råvarene kommer fra. På Inderøy kan smake deg gjennom kvalitetsprodukter og sove godt med utsikt over kulturlandskapet på Innherred. Ta en avstikker til Innherreds beste restaurant; expirence på Bjerkem!

Fæby - Marius Rua

Matopplevelser og overnatting

Bo på toppen av Inderøy og smak deg gjennom Den Gyldne Omvei eller ta en omvei til store matopplevelser – bla deg gjennom tilbudene og planlegg en opplevelse for alle sanser i høst!

3. Hytte til hytte i Skjækra

Å vandre fra hytte til hytte i Skjækra skulle vært på resept. Disk opp med selvfisket ørret til middag og nyt fjellivets gleder. Fjellgården Mokk i randsonen av Blåfjella-Skjækerfjella Nasjonalpark er et utgangspunkt for fine fjellturer. Nasjonalparken ser ut som villmark, men det er et eldgammelt kulturlandskap som bærer med seg en historie og har et rikt dyreliv.

Utleiehytter og opplevelser i Skjækerfjella

Planlegg en høsttur i fjellet fra hytte til hytte, eller trekk deg tilbake med peiskos og fiske i de magiske Skjækerfjella!

4. Barnas Innherred

Bruk høsten sammen med barna og skap nye minner sammen! La adrenalinet bruse, kreativiteten blomstre og sov godt mellom trekronene i tretopphytta på Letnes. Shopping på Magneten, leik i Stadionparken eller Sundsand, Laserlek og bowling. Her er det noe for barn i alle aldre.

Lykkeland

Overnatting og aktiviteter for barn og familier på Innherred

La barn være barn og planlegg en dagstur eller en helg hvor de kan utfolde seg med leik og moro!