På Innherred er det mange flotte rundturer du kan ta med bil, bobil eller sykkel. Turene lar deg utforske Innherreds spennende bedrifter, interessante attraksjoner, flotte kulturlandskap og trivelige vertskap.

Trondheimsfjorden rundt

Kun én time fra Trondheim ligger opplevelsene og venter på deg; Den Gyldne Omvei, Stiklestad og Trehusbyen Levanger. Sett av tid til en overnatting i en gammel Trøndelån på Inderøya og du får en opplevelse for livet.

Den Gyldne Omvei

Vegstrekningen går gjennom vakkert kulturlandskap og her kan du oppleve noe det beste Norge har å by på av lokalmat og vertskap! Du kan besøke kunsthåndverkeren i sitt verksted, gårdsmatprodusenter, historiske minnesmerker, galleri og kunstmuseum, skulpturpark – og du kan spise og sove godt i fredelige omgivelser.

Snåsavatnet rundt

Snåsavatnet ligger i Steinkjer og Snåsa og byr på mange flotte opplevelser og aktiviteter. F.eks 6000 år gamle helleristninger, Sør-samisk kultur, serveringssteder med fokus på lokalmat, besøke en seter eller to, vandre i vakkert terreng, bo i vannkanten, besøke severdigheter og fiske etter ørrett og røye.

Beitstadfjorden rundt

Den majestetiske Skarnsundbrua binder Fosen sammen med Innherred. Lær mer om bl.a gruvehistorien i Malm og stopp underveis for vandreturer – rusle i Petters forspor langs Northugrunden eller ta turen til storslåtte Follaheia.

Leksdalsvatnet rundt

Dette er nydelig tur i vakkert landskap og kan tan kjøres med bil eller oppleves fra sykkelsetet. Turen er ca 75 km rundt Leksdalsvatnet. Velger du sykkel kan du sykle som en tur eller som 2-3 separate turer. Ruta passerer bl. a Bruem, Skeifeltet, Stiklestad, Henning kirke og Rølia. Er du interessert i historie kan du ta en kort avstikker til Stiklestad Nasjonale Kultursenter. Rundt vatnet er det flere rasteplasser og fugletårn hvor du kan se etter fugler.

Forslag til andre turer

Hvis du ikke ønsker å ta en rundtur så har vi forslag til andre flotte turer du kan ta. Tilbring en helg i Steinkjer, ta avstikkere fra E6 eller kjør Fv72, Jamtlandsveien, hvor det er mange minnesmerker og flere flotte turmål.

Weekendtur på Innherred

Tilbring en helg på Innherred med dine nærmeste og kjenn roen senke seg. Besøk historiske plasser, gårdsmatutsalg langs Den Gyldne Omvei og nyt deilig mat i vakre omgivelser. Sov søtt – spis godt på Innherred.

Reis langs spennende sideveier

Du trenger ikke å følge E6  hele tiden for å komme nordover eller sørover. Du kan følge små grusveger, ta ferge over fjorden eller en kombinasjon av alt sammen! I Linken nedenfor gir vi deg noen tips.

Spennende stopp og attraksjoner lang Fv72, Jamtlandsveien

Langs Fv72, Jamtlandsveien, er det mange minnesmerker og flere flotte turmål. Veien går fra E6 ved Vinne i Verdal til riksgrensen ved Styggdalen. Det store antallet av bautaer og steiner viser betydningen veistrekningen mellom Norge og Sverige har hatt gjennom alle tider. Et stopp eller to anbefales!

Hvordan komme seg til Innherred

Du kan reise til Innherred med bil, tog, buss eller fly. Trondheim lufthavn Værnes ligger 50 kilometer sør for Levanger.

Ønsker du hjelp med planleggingen så ta gjerne kontakt med oss.
Tel: 74 40 17 16
E-post: post@visitinnherred.com

Du vil kanskje også like