Open menu
Garveriet kafé og gjenbruk, utstilling
©Tore Viem

Garveriet kafé og gjenbruk, utstilling

Kilde:

SOMMEREN 2020: Vi holder Garveriet stengt i sommer pga den usikre situasjonen rundt Covid 19. Tiden vil vi bruke til å videreutvikle, vedlikehold og gjøre bedriften mer bærekraftig for fremtiden.

- Oppdag og opplev det gode liv ved Snåsavatnet !

Garveriet er en sesongåpen kafé og gjenbruksbutikk beliggende i nydelige omgivelser i Viosen i Snåsa, helt i enden av Snåsavatnet. Her finner du autentisitet og god atmosfære. Hva med å sitte i hagen på stranda nedenfor Garveriet og nyte nytraktet kaffe og hjemmebakst?

I gjenbruksbutikken finner du et variert utvalg av varer i sjarmerende og gammeldagse omgivelser. Her kan du faktisk gjøre et kupp! Vi har også et stort utvalg i flotte seconhand / vintage selskapskjoler. I perioder frembyr vi også lokale produkter som oster, husflid med mer.

FØRJUL i GARVERIET
Den 23. november åpner Garveriet sin julebutikk. Her blir det julestemning i bøtter og spann, både utomhus og innomhus. De gamle tømmerveggene oser av sjel, ro, historie, trivsel og gammeldags julestemning. Her kan du slå deg ned og myse på alle de morsomme varene, kjenne lukta av gløgg og kaffe, julebakst og god mat. 
Se Lev Landlig's reportasje on 6 julefine markeder, hvor Garveriet er nevnt.

UTSTILLINGER
Garveriet brukes som galleri for utstilling av kunst. I førjulstida på Garveriet er det  billedkunstner Gunn Mari Grøttum som stiller ut sin kunst på Garveriet.

ARRANGEMENTER 
I tillegg til sommerkafé, julebutikk og diverse utstillinger er Garveriet også åpent for utleie til ulike arrangementer.

OM GARVERIET
Garveriet ligger i den verneverdige gamlebyen i Viosen på Snåsa. Viosen var tidligere sentrum med både bakeri, handelslag og kai. Huset er det eldste i Viosen og et av de eldste gjenværende industribygget i Snåsa. Det ble bygd som garveri og kalkbrenneri, samt bolig i 1881. Etter ca. 1920 har huset rommet ulike virksomheter. Det har blant annet vært ishus, fiskemottak, manufaktur, kolonial, frukt og tobakk, urmaker, fotograf, motorsagverksted, kafé, regnskapskontor, rammeverksted, fotoforretning med mer. Garveriet er nylig renovert og den offisielle åpningen av Garveriet Kafe og gjenbruksbutikk i 2015 markerte videreføringen av byggets historiske bruk.

Parkering: Grønn parkering ved avkjørsel fra RV 763 og ved bygdemuseumeet Vonheim. Kan også parkere ved idrettsanlegget som ligger ikke langt fra Garveriet. Disse gir en kort, flott tur. Det kan parkeres på motsatt side av broen ved Garveriet.

 

Hva finner du like i nærheten?
- Snåsa Hotell (ca 1 km)
- Gjerstadhuset (ca 700 m)
- Saemien Sijte - sørsamisk museum og kultursenter (ca 700 m)
- Snåsa kirke (1 km)
- Vinje prestegård - den ene av landets tre vakreste prestegårdsanlegg (1 km)
- 17.mai-steinen - Norges eldste 17.mai-minnesmerke (1 km)
- Snåsa sentrum / jernbanestasjon (ca 800 m)
- Bergsåsen naturreservat (ca 1 km)
- Viosen stadion (ca 100 m)
- Bygdemuseet Vonheim (100 m)
- Småbåthavn og badestrand rett utenfor døra

Fasiliteter
 • Aktiviteter
  • Utstilling
 • Arrangementstyper
  • Kunst
  • Utstillinger
 • Forretningstilbud
  • Andre spesialforretninger: Gjenbruksbutikk
 • Generelle fasiliteter
  • Hage
  • Matservering
 • Museum, gallerier og kunsthåndtverk
  • Brukskunst
  • Utstilling

Sjekk ut steder i nærheten