Kulturkafe Hegdahl-gården

Kulturkafe Hegdahl-gården

Har du hørt om Påssåby`n ?  Ingen vet sikkert om bakgrunnen for navnet, men i denne lille bydelen i Steinkjer vokste både dikteren Kristofer Uppdal og maleren Jacob Weidemann opp.

Helt i utkanten av Påssåby`n etablerte Anna ogSivert Olaf Hegdahl den 11. september i 1901 sitt eget bakeri. Dagen før hadde de giftet seg.

Da tyskerne bombet byen i april 1940 brant bakeriet opp, men folk måtte ha brød - og den bygården som nå står i Kristofer Uppdalsgate, er et av de første gjenreisningshusene i Steinkjer.

I dag driver Anne Mette Hegdahl Kulturcafe i de gamle bakerilokalene. Hun har funnet frem sine forfedres oppskriftbøker og baker både tekake og sirupskake slik de gjorde i tidligere tider.

Kafeen ligger litt i utkanten av centrum, og her er det ikke noe problem med parkering, og så kan du slappe av under parasollene i den frodige hagen.

Besøker du Rismelen aktitivetspark sammen med ungene dine, kan det f.eks også passe godt med Bamsemums-is og forfriskninger i kafeen, som ligger like ved.

Etter en rusletur i den legendariske Furruskogen der du kanskje har truffet de beitende gjetene, er det vel heller ikke så dumt med en kaffekopp og et tekakestykke før du vender hjem til søndagsmiddagen.

Vi har nemlig åpent hver søndag fra kl.11:00 - 15:00 og på onsdager til samme tid; 11:00 -15:00

Hos oss finner du alltid en utstilling på veggene, enten med tema fra Steinkjers historie eller det kan være presentasjon av en kunstner og hennes arbeider.

Innimellom har vi ulike kulturarrangementer og foredrag og rett som det er kan det dukke opp en musiker som underholdning for våre gjester.

Anne Mette har tatt med seg sine erfaringer etter å ha drevet kulturkafeen Hønse-Lovisas hus ved Akerselva i neste 10 år, og ideen er også her på Steinkjer for å skape et møtested der folk kan treffes på tvers av alder, bakgrunn og nasjonalitet.

Velkommen innom!

 

 

Tidspunkt
UkedagerPeriodeTidBeliggenhet
onsdag, søndag05.01.2022
11.12.2022
11:00
15:00
onsdag, søndag05.01.2023
11.12.2023
11:00
15:00