Dra til seters og bli lykkelig! Smak på hjemmekinna smør og nykokt rømmegrøt og la ungene herje. Det er sommer og setertid!

Snåsa

Holsingseteren

På Holsingseten drives det tradisjonell seterdrift med foredling av all melk. Det er et yrende dyreliv med 2 melkekyr, 2 kalver, 2 lam, 2 griseunger, høner, kaniner, katter, hund og hest. Melken fra kyrne danner grunnlaget for vår produksjon av fløte, ekte seterrømme, gomme, yoghurt, smør og tjukkmelk. Det serveres ekte rømmegrøt med «pligg» og kaffe fra «svartkjel’n».

Holsingsetra er tilrettelagt for bevegelseshemmede med stier på setervollen, adkomst til alle bygninger og tilrettelagt sanitæranlegg. Kom på dagsbesøk, overnatting, eller ta en levende ferie i et ekte setermiljø!

Dravlanseteren

Hvis du synes det er godt å gå en tur, gjerne med hele familien- bør du legge turen til Dravlandseteren. Etter en spasertur på ca 2 km kommer du til Dravlanseteren. Der er det mulighet for å kjøpe seg en kaffekopp med noe å bite i, eller middag (må bestilles på forhånd). De serverer rømmegraut, speketallerken, kaffe med nåkkå attåt, lems og yoghurt.

Båsdalvollen

Etter en spasertur på 1,5 km, kommer du opp til seteren. Der du kan oppleve livet på setra og nyte den flotte utsikten utover Snåsavatnet, Snåsabygda og fjella i nasjonalparken. Kanskje møter du budeia midt i oppvasken eller ho står og koker gomme og prim, eller lager yoghurt og is. Mulighet å komme i nærkontakt med de forskjellige dyra. Passer det slik med fjøstida, er det mulighet å bli med på fjøsstellet. På setra er det anledning til å kjøpe seg kaffe og noe å bite i, eller bestille ”møsbrømlefse” med dessert.

Eggensetra

Eggensetra ligger ved Grønningen I Snåsa. Grønningen er et flott turområde både for fotturister og de som liker fiske og padling og er en av inngangsportene til Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark.
På Eggensetra er det tradisjonell seterdrift med melkekyr, ungdyr og kalver. All melka blir foredla på setra og separering, gommekoking og ysting er en del av den daglige drifta.

For informasjon om åpningstider og flere setrer i Snåsa.

Steinkjer

Hatlingsetra

Hatlingsetra er Steinkjers eneste seter i drift. Her får dere god mat av lokale og egne råvarer.  Like viktig som melkekyrne er humor og galskap. Hatlingsetra Knort og separatorkompani underholder dere, mens dere drikker kaffe fra svartkjelen og får noe å bite i. Åpent for grupper og noen søndager.

Center map
Traffic
Bicycling
Transit