Vet du hvor du kan telte og hva du bør ha i sekken på fjelltur? Her er våre sikerhetstips til deg!

Allemannsretten

Allemannsretten gir oss lov til å ferdes nesten hvor vi vil i Norsk natur så lenge vi tar hensyn til grunneier, hverandre, planter og dyr. Du har rett til å telte, sanke bær og tenne bål, men les deg opp på hvilke regler som gjelder på Norsk friluftsliv sine nettsider

Sikkerhet på tur

Selv om vi på Innherred ikke har de spektaktulære tindene er det viktig å tenke sikkerhet på tur. Det viktig å tenke på at det er store områder uten mobildekning og et krevende terreng å vandre og navigere i. Husk å pakke med nok mat og klær for en dag ute. Selv på kortere turer kan været gjøre turen mer krevende enn planlagt.

Viktige telefonnumre:

  • 110 – Brann
  • 112 – Politi
  • 113 – Ambulanse
  • 22 59 13 00 – Giftinformasjonen

Kart og kompass

Kart og kompass er viktig kunnskap å ha med seg når man legger ut på en lengre fjelltur. Man kan fort bli overrasket av dårlig vær og ha behov for å navigere. Kart over turområdene på Innherred kjøpes i vår nettbutikk

Fjellvettreglene

1. Planlegg turen og meld fra hvor du går.
2. Tilpass turen etter evne og forhold.
3. Ta hensyn til vær- og skredvarsel.
4. Vær forberedt på uvær og kulde, selv på korte turer.
5. Ta med nødvendig utstyr for å kunne hjelpe deg selv og andre.
6. Ta trygge veivalg. Gjenkjenn skredfarlig terreng og usikker is.
7. Bruk kart og kompass, vit alltid hvor du er.
8. Vend i tide – det er ingen skam å snu.
9. Spar på kreftene, og søk ly om nødvendig.

Pakkliste for fjelltur

Å pakke for fjelltur krever kunnskap og erfaring. Det viktigste er å ha nok varme klær, godt fottøy og mat nok. I filmen under gir får du gode tips fra erfarne fjellfok.

Turforslag

Det er mange gode turmuligheter på Innherred, se vår oversikt over turforslag. Velg mellom enkle, middels eller krevende turer i høyfjellet, langs fjorden eller i skogen. Spør oss gjerne om tips!